Mój ogrodowy zakątek- Priam
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marcinie - skalniak miał być dużo wyższy, jednak jak zacząłem go "budować" to brakowało mi ziemi. Brałem skąd się dało i jak najbardziej żyzną - również z kretowisk. Rośliny, które nie są zimotrwałe i ich liście giną na zimę wysypałem igłami świerka. Miałem ich sporo gdyż na jednym z dachów budynku gospodarczego dziadków zatrzymywały się i hamowały spływ wody. Przyjemne z pożytecznym ;)
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Priamie-bardzo dziękuję,że chciałeś poszukać białej bergenii,żebym -trochę niedowiarek-mogła zobaczyć.I kocimiętkę jak chcesz to tylko niebieską i szałwię omszoną wyślę Ci wiosną jak tylko mój ogrodnik zacznie sprzedawać. Podaj proszę adres na pw,przy nim zapiszę na co czekasz.Wiosny na pewno dożyję.
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Kontakt:
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pelagio - masz rację obok sasanki jest skalnica
czekam do wiosny na kwiaty i wtedy upewnię się jaka to odmiana gatunkowa.
To moje trzecie ciasto w życiu
wkurzyłem się na mamę i siostrę bo prosiłem się o domowe ciasto od dłuższego czasu. zmobilizowałem się i sam zrobiłem. Najpierw była babka a teraz "Łakomy"
Moniko - strach było wam pokazywać mój skalniak przed przeróbką. Zestarzał się, zarósł i zachwaścił się. Teraz każda roślinka jest odgrodzona i ma swój "malutki zakątek".
Jeżeli chodzi o wykopywanie tulipanów to wiem, że kilka odmian na pewno wykopię bo zabrakło mi koszyczków iak przetrwają wiosnę to je wykopię.
Te które sadziłem w większych nasadzeniach w 2010 roku nie zamierzam wykopywać. Może za dwa lata. Chociaż kto to wie ??

To moje trzecie ciasto w życiu

Moniko - strach było wam pokazywać mój skalniak przed przeróbką. Zestarzał się, zarósł i zachwaścił się. Teraz każda roślinka jest odgrodzona i ma swój "malutki zakątek".
Jeżeli chodzi o wykopywanie tulipanów to wiem, że kilka odmian na pewno wykopię bo zabrakło mi koszyczków iak przetrwają wiosnę to je wykopię.
Te które sadziłem w większych nasadzeniach w 2010 roku nie zamierzam wykopywać. Może za dwa lata. Chociaż kto to wie ??