Grażynko pierwszy raz trafiłam dzisiaj do Ciebie. Masz piękną działkę w urokliwym miejscu. Widać że kochasz rośliny i masz do nich dobrą rękę. Problem z piaszczystą działką świetnie rozumiem bo u mnie są takie same warunki. Cały sezon tylko podkarmiam na wszystkie sposoby no i podlewam - bo woda przecieka przez taką glebę jak przez sitko.
Krokusy to kwiaty które chyba najbardziej cieszą po zimie, Twoje są naprawdę urocze. Pozdrawiam i zapraszam do mnie Maria
Witam gorąco. Pogoda wspaniała, więc pracuję na działkach i rzadko zaglądam na razie na forum.
Cynthia dziękuję bardzo za życzenia i gratulacje. Rzadko zaglądam na forum to dlatego nie masz powiadomień. Pracuję na działkach, bo wcześniej byłam zajęta goścmi. Pozdrawiam Cię serdecznie.
EdytaB u mnie rośnie w półcieniu, ale na drugiej działce na słońcu. Ziemia normalna. Mały krzaczek należy przyciąc żeby się rozkrzewił. Pozdrawiam Cię słonecznie. Zaraz jadę na działkę, dzisiaj jeszcze przesadzam krzaczki i trawę zasilę nawozem.
Andziax007 u mnie też z rana pokropiło, ale to nic nie dało, na mojej działce i tak jest sucho. Róże oczywiście wynieś na ganek. Ja już swoje posadziłam do gruntu.
amba19 Witaj Marysiu. Cieszę się, że trafiłaś do mojego ogrodu. Dopiero zaczynam robic niezbędne prace pielęgnacyjne po zimie. Zrobiło się od razu lato więc się śpieszę by przesadzic parę krzaczków. Krokusy zdążyły już przekwitnąc. Wpadnę chętnie z rewizytą do Ciebie. Zapraszam zaglądaj do mnie.
Agawa, Halina Kwak, All, izabelka65, Romualda Witczak, Cynthia, roslynn, Monia68, Jakuch, ada.kj, iwonaxp, Andziax007, Dziękuję Wam bardzo za życzenia świąteczne. Cieszę się, że pamiętałyście o mnie. Pozdrawiam wszystkich gorąco.
Romciu. W dalszym ciągu mam jeszcze zaległości ogrodowe. Miałam pogrzeb w rodzinie i dlatego wszystkie prace musiały poczekac. Jutro zamierzam pojechac na działkę i zasilę nawozami iglaki.
Grażynko, cudne zdjęcia
Fiołeczki pachnące przy kamieniu ślicznie się prezentują, miodunka też.
Nie wiem, co to za przecudna roślinka na trzecim zdjęciu, domyślam się, że to może być ciemiernik, którym się zachwycam w ogrodach forumowiczów.
Nooo, i nie wiem co to za piękny, pomarańczowy kwiatuszek na trzecim od końca zdjęciu