Działka Gigusi, r.2009 cz.2
- giga45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie kochni.
Kurcze wszystkie fotki mi sie usuneły z kompa, ktoe dzisiaj dla was cykalam-wiosenne. Ale to nic, jutro powtórkę zrobię.
Ciepełko dzisiaj niesamowite było. teraz sie popsuła pogoda. Ja dzisiaj tylko obserwowałam i troche pograbiłam trawę.
Jolinko u Ciebie pewnie tak samo było ciepełko, jak i u Boguni, Bożenko u Ciebie jaj??ciepło, czy zimowo/
Kurcze wszystkie fotki mi sie usuneły z kompa, ktoe dzisiaj dla was cykalam-wiosenne. Ale to nic, jutro powtórkę zrobię.
Ciepełko dzisiaj niesamowite było. teraz sie popsuła pogoda. Ja dzisiaj tylko obserwowałam i troche pograbiłam trawę.
Jolinko u Ciebie pewnie tak samo było ciepełko, jak i u Boguni, Bożenko u Ciebie jaj??ciepło, czy zimowo/
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No Giguś! Idziesz jak burza! Tyle kopania, sadzenia. Niesamowite!Jestem pełna podziwu! Ja wczoraj też już zaczęłam nowy sezon ogródkowy, ale bardzo skromnie - przycięliśmy winorośl - a sporo tego było. Udało się nawet spalić od razu. Niestety ziemia jeszcze mokra - a też mam sporo do skopania. Pozdrowienia dla Darka - cieszę się, że wszystko idzie ku dobremu!
- giga45
Tadeuszu, Izuniu- jak sie ieszę, ze mnie odwiedzacie.
dziękuję Tadziu za życzenia, a Darek swoją droga dziekuje Ci bardzo.Widziałam Twoje pomidorki-jestem w szoku że już takie duże.
Izuś cos trzeba robić ,aby nie zwariować w domu, dlatego póki pogoda życzliwa- na calego jade na działce- ile sieda to zrobię. Potem będzi mi tylko lżej.Buziaki wszystkim.
Moniu dziękuję za kwiatek na nasz dzien
dziękuję Tadziu za życzenia, a Darek swoją droga dziekuje Ci bardzo.Widziałam Twoje pomidorki-jestem w szoku że już takie duże.
Izuś cos trzeba robić ,aby nie zwariować w domu, dlatego póki pogoda życzliwa- na calego jade na działce- ile sieda to zrobię. Potem będzi mi tylko lżej.Buziaki wszystkim.
Moniu dziękuję za kwiatek na nasz dzien
- Grzesik
- Od: 20 sty 2009, o 15:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A jak ją siałaś? Bo jeśli w doniczkach po kilka nasionek (3-4), to bym nie ruszał i potem wysadził na miejsce stałe taką kępką, a jeśli masz wysiane inaczej to popikuj właśnie w doniczki po 3-4, a potem w maju już do ogrodu.
Ja się zawiodłem na tej roślince, miałem ją raz ok 20 lat temu, co prawda urosło piękne pnącze, ale zakwitło dopiero we wrześniu, przyszły przymrozki i tyle było z moich fioletowych trąbek
Ja się zawiodłem na tej roślince, miałem ją raz ok 20 lat temu, co prawda urosło piękne pnącze, ale zakwitło dopiero we wrześniu, przyszły przymrozki i tyle było z moich fioletowych trąbek

Giguś a ile Ty miałaś tych nasionek???giga45 pisze:Grzesiu -ja mialam na fotkach cudnie rozkwitnięte krokusy-żółte i niebieskie, pszczólki wpradzie nie było i bardzo Ci dziękuje za te cudną fotke.
Grześ kobea mi wychoczi , kiedy ja przepikować??
Bo w moim opakowaniu były 4

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
-
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
- giga45
Witajcie kochani.
Grzesiu tak zrobię.
Liseczko-nasionek miałam aż 8 w paczce
:P
Danusiu witaj. Ja jeszcze nie mam dużo rzeczy zrobionych, ale fakt cos juz za mną i teraz tylko z górki z pracami.Najważniejsze, że juz mam skopana ziemię, to było dla mnie najcięższe z prac.
Bożenko Agniesiu -witajcie. U mnie od rana padało, teraz sie przejaśnia. Pozdrawiam, jak się potem wyklaruje, to fotki znów porobię.Pa
Grzesiu tak zrobię.
Liseczko-nasionek miałam aż 8 w paczce

Danusiu witaj. Ja jeszcze nie mam dużo rzeczy zrobionych, ale fakt cos juz za mną i teraz tylko z górki z pracami.Najważniejsze, że juz mam skopana ziemię, to było dla mnie najcięższe z prac.
Bożenko Agniesiu -witajcie. U mnie od rana padało, teraz sie przejaśnia. Pozdrawiam, jak się potem wyklaruje, to fotki znów porobię.Pa