Skromny ogród Joli - 2009r cz.1
Przyszłam do Ciebie bo Genia się chyba na mnie obraziła bo coś mnie nie zauważa...może nie powinnam u niej pytać...
Jola gdzie cztałaś że uprawa jest łatwa? Ja chyba w 3 ogródkach czytałam, że nie wzeszły ... albo nie rosną... nigdzie nie przeczytałam... super urosły!
Jola gdzie cztałaś że uprawa jest łatwa? Ja chyba w 3 ogródkach czytałam, że nie wzeszły ... albo nie rosną... nigdzie nie przeczytałam... super urosły!
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
Joluś nie wierze w to co pisza sprzedawcy... oni chcą sprzedać...
ja czytałam tu na forum... że nie chciało rosnąc..
hmm chyba u ihasi - dawno jej nie bylo i nie wiem u kogo jeszcze ale przypomne sobie

ale roslinka przepiękna! więc skusiłam się

aha i chyba nie do gruntu się sieje ale do skrzynek .. i hoduje pewno w domu

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jacku ja akurat trafiłam jak robili porządkiJacek P.... pisze:Jolu, byłaś w Castoramie? Ja też i pooglądałem sobie nasionka. Niektóre nawet fajne ale na razie nic nie kupiłem. Szukałem tej skorzonery. No i prymulkę sobie kupiłem, ale tą w Praktikerze, bo i tam byłem

Jacku ale coś kupiłeś kwitnącego

- Grzesiu
- Od: 25 gru 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Już jestem i widzę że macie Grzesiowy problem
Tunbergię najlepiej wysiać już za jakieś dwa tygodnie-początek lutego...
Wczoraj właśnie kupiłem sobie białą-i jeszcze kupię niebieską jak znajdę
Po wykiełkowaniu długo jest mała i wolno rośnie ale z czasem przyśpiesza i wcześnie zaczyna się owijać więc potrzebuję podporę...
Można potem uprawiać w szklarni, lub tunelu foliowym,
ale jak ktoś nie ma to może w domku
Jolu pozwolisz....

Naprawdę polecam!!!

Tunbergię najlepiej wysiać już za jakieś dwa tygodnie-początek lutego...
Wczoraj właśnie kupiłem sobie białą-i jeszcze kupię niebieską jak znajdę
Po wykiełkowaniu długo jest mała i wolno rośnie ale z czasem przyśpiesza i wcześnie zaczyna się owijać więc potrzebuję podporę...
ale jak ktoś nie ma to może w domku

Jolu pozwolisz....

Naprawdę polecam!!!
Grzesiu coś chyba nie zrozumiałam... bo ja chciałabym nie w tunelu ani w domu tylko na zewnątrz....Grzesiu pisze:Już jestem
ale jak ktoś nie ma to może w domku![]()
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
aaaaaGrzesiu pisze:Dobrze zrozumiałaś-chodziło mi o samą uprawę zanim wystawi się je na zewnątrz po przymrozkach...
Czyli do maja w szklarni lub tunelu a pózniej pod chmurkę![]()
Przepraszam jak kręcę bo szybciej myślę niż piszę...

a nie trzeba ich wietrzyc? przyzwyczajać? Te domowe...
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak mi przykro że Liska tak się poczuła przeze mnie a ja tylko nie wiedziałam co odpowiedzieć a Ty i Aśka za mnie odpowiedziałyście i nie pomyślałam że liska tak pomyśli,że się na nią obraziłam.Kurcze za co ona jest taka miła.liska pisze:Przyszłam do Ciebie bo Genia się chyba na mnie obraziła bo coś mnie nie zauważa...może nie powinnam u niej pytać...
Genia