W cieniu brzóz

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W cieniu brzóz

Post »

Tak Małgosiu, przybywa cebulek, z tym, że kwiaty z nich już nie są takie dorodne jak z macierzystych, ale to pewnie moja wina, bo powinny być odsadzone ale mnie zawsze było szkoda ich ruszać :oops: a teraz jak już to zrobiłam, to się boję co z nich zostanie, jak sobie poradzą w te mrozy

Masz rację Anitko, szkoda, choć wyobrażasz sobie co tutaj by było, gdyby nasze wszystkie kwiaty ze zdjęć zaczęły pachnieć i te wszystkie zapachy wymieszałyby się? :;230

Aga pasowałyby pięknie :D i na pewno jak gdzieś spotkam to dokupię :heja
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Danusiu,a kiedy wysiewasz dziwaczka,podpedzasz go czy bezposrednio do gruntu?
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p

Post »

Małgosiu tylko bezpośrednio do gruntu, pod tym względem mam podobne podejście do tematu jak Ty :D sieję tylko to, czego potrzebuję dużo- szałwię i żeniszki, bo je bardzo lubię. W tym roku wyjątkowo doszły heliotropy, ale to też z konieczności a nie z zamiłowania do własnej produkcji.

A dzisiaj kupiłam sobie troszkę wiosny w Kauflandzie - pojechałam po marchewkę a wróciłam z hibiskusem :;230 a teraz nie wiem, co powinnam z nim zrobić :( - przesadzić do większej doniczki czy nie ruszać go, trzymać w temperaturze pokojowej, czy lepiej w chłodnym miejscu - może ktoś mi coś podpowie ;:88

Obrazek
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Danusiu ;:167 dziękuję za wiosenne wspomnienia ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

DANUSIU zostaw go tak jak jest i podlewaj ale bardzo uważaj na przędziorka bo on jest zabujcą tych kwiatów a jak się rozpanoszy to nie dasz rady.Miałam kiedyś cudownego i przeoczyłam że go tak zaatakowały i nic już nie dało się zrobić. Szkoda że kwiaty kwitną 1 dzień ale liście biorę pod prysznic raz w tygodniu i jakoś się trzyma ;:138
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Danusiu to zaszalałaś ;:196 kwiatuszek piękny długo będzie cieszył , u mnie praktycznie kwitną przez cały rok z maleńkimi przerwami , to wdzięczne roślinki . Nie przesadzaj zostaw w tej doniczce ;:108 wiedz że on jest pijakiem ale trzeba uważać by nie przedobrzyć . Mój bordowy kwiatuszki utrzymuje 3 dni reszta różnie bywa zresztą sama zobaczysz :wit
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ooooo ..... jaki ładny prezent sobie sprawiłaś - czyżby to już pod zbliżające się Walentynki ?
Kwiaty Hibiskusa mają ładny wysycony róż - kiedyś miałam jasno-różowe a teraz ostra czerwień i śliczny pomarańczowy wchodzący lekko w łososiowy. Z tym,że oba pełne.
Widzę,że ma sporo pąków kwiatowych więc zapewnij mu światło i wilgoć bo mogą opaść. Można zamgławiać, spryskiwać ( nie na kwiaty) a także nasypać do szerszej podstawki keramzytu i niech doniczka na nim stoi.
Zimą w mieszkaniach powietrze suche.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

damapi pisze:Tak sobie biegam po Waszych ogrodach, patrzę na piękne zdjęcia i trochę mi się wstyd zrobiło, że u mnie tak mało wspomnień :oops: ,
Danusiu, nadrobisz w tym sezonie. :wit
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p

Post »

Elu-ElleBelle, Elu - tija, Krysiu - dziękuję Wam za wszystkie rady ;:196 ;:4

Halinko ;:196

Gosiu - Margo - mam taka nadzieję, że nie wszystko wymarznie i będzie co fotografować :)
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Danusiu, cały ranek chodziłam u Ciebie i jestem pod wrażeniem Twojego ogrodu i otoczenia. Wiem, że nie można mieć wszystkiego, ale Ty masz!!! Zazdroszczę Ci (pozytywnie) kontaktu z przyrodą, dzikimi zwierzętami, grzybów na zawołanie i pięknego otoczenia. Masz wszystko. Zapisałam sobie nazwę kwiatuszka doniczkowego. CUDO!!! A do wiosny 35 dni i ani dnia dłużej!!!!! ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Danusiu, myślę, że roślinki zdązyły się przygotować na nadejście mrozu. Wczoraj sprawdzałam u siebie jak to wyglada i powiem Ci, że całkiem nieźle. Zresztą ja wychodzę z założenia, że nie ma tego co by dobre nie wyszło.
jeśli zmarnieje jakaś bedzie miejsce na następną
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p

Post »

Dokładnie Gosiu :) trzeba myśleć pozytywnie a przy naszym nastawieniu z całą pewnością pustka w ogrodach nam nie grozi :;230

Tosiu witam Cię cieplutko i dziękuję za to co piszesz ;:196 , nie mam wszystkiego i nigdy mieć nie będę, już dawno się z tym pogodziłam, że pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć, ale warto się cieszyć tym co się ma :heja
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Danusiu,skromność jest mile widziana.........ale,prawdą jest ,ze masz powód do dumy ;:138
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Byłam dzisiaj w Netto i widziałam hibiskusy. Piękne kwiaty, ale wszystkie liście miały zmarznięte, czarne i zwiędłe. Okropne. cena ok.10 zł. Dość duże sadzonki. Ale czy z nich coś będzie?
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Danusiu bardzo zgrabny ten Twój hibiskus,ładnie rozkrzewiony ;:108 Ja mam intensywnie czerwonego,stoi na parapecie z kaloryferem i zdarza mi się przesuszyć :oops: Ma wtedy zwiędnięte liście,nie da się nie zauważyć,że cierpi.Po godzinie wraca do formy :D Mój jest niezgrabny,ale nie mam kiedy przyciąć,bo ciągle kwitnie i nie mam sumienia :( Podobno żółte są piękne :shock:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”