Dziękuję wszystkim za pomoc fajnie że można poradzić się kogoś , najlepsze są rady praktyków.
Majeczko spodobał mnie się Twój pomysł z miłorzębem , zaczęłam szukać i na stronie marzeny znalazłam takie cudo http://darob.pl/catalog/product_info.pH ... cts_id=108
Jolu, mogę cos wtrącić?
Wydawało mi się, że szukasz czegoś na pniu, żeby pod spodem zrobił się cień dla host... w przypadku takiego miłorzęba (pięknego zresztą) Twoje wnuki tego cienia nie doczekają
Może się Majko zbytnio sugeruję miłorzębami rosnącymi pod supermaketami (modne to!). Ale jak na nie patrzę, to im dwa-trzy listki rocznie przyrastają ( ). W ogrodzie, porządnie 'zaopiekowane' na pewno będą szybciej rosły
Moniko, wielkie dzięki jestem bardzo ciekawa. Aniu, czytałam, że odmiana Troll jest wolno rosnąca i bardzo zwarta.
Przy okazji znalazłam informację o sumaku Tiger Eyes, że jest mniejszy i nie wytwarza tylu odrostów, i ma bardziej pierzaste liście. Nie pamiętam kto się zastanawiał nad zakupem tego drzewa.
Poskakałam po Waszych wątkach, wszędzie przygotowania do wiosny więc skusiłam się i kupiłam nasiona pomidorków koralik i jeszcze takich małych żółtych w kształcie gruszki. Mam jeszcze w planach zieloną pietruszkę i kępkę bazylii.
Ciekawe czy coś będzie z tych pomidorów.