Hallo Igor Ja mieczyki mam po raz pierwszy, cebulki przywiozłam w lutym z Anglii. Muszę powiedzieć, że ceny są tam o wiele bardziej przyjazne ;) Passos mają raczej drobne kwiaty, ale za to jest ich bardzo dużo, nawet 18. Wine & Roses to na razie mój numer 1, ale czekam aż rozkwitną jeszcze dwie odmiany. Mam nadzieję, że deszcz i wiatr nie połamią ich do końca i zobaczę, jak kwitną
Aga u mnie też coś pozjadało część korzeni astrów po pikowaniu na miejsce stałe
pierwszy raz to widziałam
wyglądało tak jakby coś roślinke wciągnęło pod ziemie i odgryzło korzeń
też czekam na kwiaty astrów bo sporo odmian posiałam
jak patrze na twoje to stwierdzam że w przyszłym roku sieje wcześniej
Asiu może to nornice? U mnie niektóre wyglądały jak zwiędnięte, chociaż wszystkie tak samo podlewałam, a okazało się, że wcale nie mają korzonków. Jakieś drobne robaczki w nich buszowały. W ten sam sposób zeżarły mi też kilka selerów
Witam, mam takie pytanko czy mogłaby mi Pani napisać gdzie się znajduję szkółka "Zygmunta" czyli pana Zbyszka i jak do niej dojechać.? Po przeczytaniu wątku Przemka który napisał, że na jakiś czas bierze sobię wolne od forum i że był tam ostatnio z Panią, pomyślałam że może mi Pani pomóc ze zlokalizowaniem tej szkółki? z chęcią bym się tam wybrała. POzdrawiam serdecznie.
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia Promyczkowy przed ogródek
Promyku-Agnieszki coś już długo nie ma na forum a i Przemek odpoczywa więc zerknij do wątku Andrzeja tam jest kilka fotek ze szkółki która mieści się w okolicach Lubartowa. http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 2&start=28