Moje spełnione marzenie... tu.ja cz.1
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam wszystkich cieplutko!
Na pewno będą tuje. Myślałam o innej odmianie np. szmaragd lub szmaragd light ( ponoć jakaś nowość - latem wygląda jak obsypana gwiazdkami). Co będzie to się okaże, bo wysłałam swoich panów do szkółki. Co kupią to posadzimy. A te okulary to faktycznie przypominają biustonosz. Jak przeglądałam fotki to sama zastanawiałam się co to jest i dlaczego wisi na jabłonce. Te tuje mają nas w przyszłości osłonić przed zerkaniem spacerowiczów i utrudnić życie amatorom cudzych jabłek tzn. moich.
Pogoda robi się listopadowa - deszcz, grad i słońce na zmianę. Lecę wykopać dalie i wysadzić ostatnie cebule oraz te 2 tuje. Wieczorem napiszę co mi kupili za okazy.
Na pewno będą tuje. Myślałam o innej odmianie np. szmaragd lub szmaragd light ( ponoć jakaś nowość - latem wygląda jak obsypana gwiazdkami). Co będzie to się okaże, bo wysłałam swoich panów do szkółki. Co kupią to posadzimy. A te okulary to faktycznie przypominają biustonosz. Jak przeglądałam fotki to sama zastanawiałam się co to jest i dlaczego wisi na jabłonce. Te tuje mają nas w przyszłości osłonić przed zerkaniem spacerowiczów i utrudnić życie amatorom cudzych jabłek tzn. moich.
Pogoda robi się listopadowa - deszcz, grad i słońce na zmianę. Lecę wykopać dalie i wysadzić ostatnie cebule oraz te 2 tuje. Wieczorem napiszę co mi kupili za okazy.
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
No, nareszcie! Teraz mogę powiedzieć z ręką na sercu,że wszystkie cebulowe posadziłam. Wykopałam dzisiaj również dalie do przechowania. Nie wiem jednak co z tego wyjdzie. mój M posadził 2 zakupione dziś tuje szmaragd ( Agape- skąd wiedziałaś?). Zebrał kamienie i śmieci leżące na środku - od razu porządniej wygląda na działce. Niestety większość tych kamieni widocznych na zdjęciu to ja sama przytargałam. Wykopane w sobotę to 3-4 sztuki, ale zawsze coś.
- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iza tak mi się przypomniało,że ty masz przed swoim mieszkaniem duży,ciemny korytarz.
Ciekawa jestem ile stopni tam jest zimą?
Pytam,dlatego,że gdybyś postawilam tam szafkę to może udało by ci się
przechować tam np.dalie,czy szczawiki w pudłach,w trocinach.
Może nawet pelargonie według opisanego przeze mnie trzeciego sposobu?
Jak masz kilka pelargonii to możesz przechować je w domu jak rośliny doniczkowe.
Ciekawa jestem ile stopni tam jest zimą?
Pytam,dlatego,że gdybyś postawilam tam szafkę to może udało by ci się
przechować tam np.dalie,czy szczawiki w pudłach,w trocinach.
Może nawet pelargonie według opisanego przeze mnie trzeciego sposobu?
Jak masz kilka pelargonii to możesz przechować je w domu jak rośliny doniczkowe.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Izo! Z przyjemnością obejrzałem fotorelację z sadzenia krzewów i dołączam się do gratulacji
Będzie piękna, jednolita ściana zieleni. Ale to za parę lat. Tuje są o tyle dobre, że w zasadzie nie trzeba ich ciąć, bo mają ładny, zwarty pokrój. Mój ojciec w ostatnich latach podcina im czubki, ale to dlatego, że już są bardzo wysokie (ponad 3m) no i dzięki temu trochę się zagęszczą od góry.
Formowane krzewy na parkingu bardzo interesujące. Przyznam się, że pierwszy raz zobaczyłem formowanego tamaryszka, że go w ogóle można formować
Inne formy roślinne też imponujące.
Bardzo ładne też zdjęcia z Twojego rodzinnego miasta. Miło zobaczyć takie nieznane i piękne zakątki.
Pozdrawiam Cię serdecznie i odpocznij po ciężkiej pracy!

Formowane krzewy na parkingu bardzo interesujące. Przyznam się, że pierwszy raz zobaczyłem formowanego tamaryszka, że go w ogóle można formować

Bardzo ładne też zdjęcia z Twojego rodzinnego miasta. Miło zobaczyć takie nieznane i piękne zakątki.
Pozdrawiam Cię serdecznie i odpocznij po ciężkiej pracy!
- agape
- Od: 23 lip 2008, o 21:33
Cześć Izo!
Przeglądając Forum natknęłam się na wątek- może go już nasz? Są też ciekawe fotki i odnośniki.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... highlight=
Haha, Izo- ja nie wiedziałam, trzymałam kciuki aby Twojemu Mężowi, udało się kupić to, co się Tobie podoba a napisałaś w swoim poście. Cieszę się, że masz zgodnie ze swoim zamierzeniem!
Cieszę się, że zdążyłaś z daliami i cebulowymi!
Przeglądając Forum natknęłam się na wątek- może go już nasz? Są też ciekawe fotki i odnośniki.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... highlight=
Haha, Izo- ja nie wiedziałam, trzymałam kciuki aby Twojemu Mężowi, udało się kupić to, co się Tobie podoba a napisałaś w swoim poście. Cieszę się, że masz zgodnie ze swoim zamierzeniem!
Cieszę się, że zdążyłaś z daliami i cebulowymi!
- TAJGA 2008
- 1000p
- Od: 5 sie 2008, o 09:44
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
...cięcie jabłoniagape pisze:[...] A już w lutym- nasionka, allegro...

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz