Zakątki na Dębowym 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zakątki na Dębowym 2

Post »

Bardzo fajne odmiany tulipanów, też mam kilka nowych i czekam na kwitnienia.
U mnie boćków jak na lekarstwo, za to mam bieliki.
DzonaK

Post »

Aniu jak u Ciebie już wiosennie ;:oj .
Joga ogrodowa he he dobre uśmiałam się sama do siebie.
Zimne noce są i u mnie przymrozki zabiły mi dwie hortensję, chyba nigdy się ich nie doczekam żeby były piękne i duże. Susza ogromna ziemia jak popiół ptaki korzystają z pideł nawet nie zwracaja na mnie uwagi takie spragnione. Mam nadzieję że chociaż trochę popada.
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Podziwiam ,podziwiam - czuję zapach kwiatów.Ostatnio, nawąchałam się moich narcyzów, dlatego Twoje fotografie, są takie sugestywne.
Niestety, z jogą mam małe kłopoty......"nie te oczy" ;:224
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

tulipanka -Wiolu ,leszczyna-Krysiu Dziękuję ;:196
Kwitnień jest trochę ale i przybywa. Wiosna po mimo suszy rozwija się.
Ale jakby to było piękniej jak deszcz popadał i podlał nam wszytko. Ech marzenie.
No własnie z tulipanami jest krucho.mam niby ich poro.ale więcej w liściorach niż w kwiatach./szkoda,że z roku na rok s a coraz skąpsze w kwitnieniu. :evil: Mnie też to wkurza.
Rozsady rosną.Wczoraj zaczęłam je wynosić na dwór i hartować.I wieczorem wnosić./taki taniec będzie jeszcze trwał ,,ileś dni do posadzenia.
Piwonie musiałam przesadzić, to poszły pod lilak.w tym roku pewnie nie zakwitną.Ale może na drugi rok już tak.
Jeszcze mam kilka do przesadzenia.Ale to już może zostawię na sierpień ??
Jeszcze trochę przesadzeń też mam.I nasadzeń. :)
Danusiu z W sumie musiałam przysadzić te piwonie, bo przeszkadzały.Wiem, wiem, mogą nie zakwitnąć.Trudno.Może na drugi rok się odwdzięczą.
Kwiatki jakieś są./nawet floksiki zaczynają kwitnienie.Ale nie miałam czasu dziś robić zdjęcia.
Pracowałam ogrodowo. :roll:
jarha-Halszko Witaj.dziękuję za miłe słowa. Cieszy mnie to,że ci się u mnie podobało. Ja lubię różne roślinki.
A i dekoracje tez.
Oczywiście zapraszam częściej. ;:173
JAKUCH-Jadziu ;:196 Raczej nie zakwitną te przesadzane piwonie.
Trudno.//musiał je przesadzić.Bo drąg- podpora z milinu się powaliła.Musieliśmy inną nową założyć./tym razem metalową.
I na czas kopania je wyciągnęłam i pomyślałam,ze lepiej im będzie w nóżkach lilaka.
Ja już swojego epimedium nie ruszam. Niech rośnie dobrze.
Oj bardzo chętna jestem na to żółte epimedium , jeśli to nie kłopot.
Przesadzeń sporo zrobiła w tym roku. U mnie wciąż zero deszczu Aż się kurzy tak sucho.
Jak nic nie popada. to jutro czeka mnie podlewanie. ;:108
Mój lilak ten przesadzany już ładnych parę latek ma. I dalej chce żyć. I dobrze.
Czasami trzeba coś przesadzić. Bo areał się zmienił.Inne palnowania wyszły.

ewita44-Ewuś Tulipanki kwitną .Ale nie tyle ile by się chciało.nie tyle ile nawet powinno.
Skąpiradła , duzo mam tylko liściory. Papuzie piękne./bardzo je lubię.
Bratki faktycznie ładne .Trochę koloru wnoszą do ogrodu.
Oj i twoja magnolia ucierpiała od przymrozków.I moja też trochę.
Ech ta zimna wiosna. Nocami . :roll:
plocczanka-Lucynko Dziękuję bardzo. Wiosna pomimo zimnych nocy się rozwija.//roślinki jakoś dają radę.
wiem wiem, co do piwonii .Nikt w kwietniu nie przesadza.A ja musiałam./napisałam o tym wyżej Jadzi. ;:108
oby tylko się pozrywały. A może na drugi rok pokażą kwiatki.
Dziękuję za wsparcie. ;:196
cyma2704-Soniu to dobrez,że nie mają wirusa.Nie dośc,że mniej tych tulipanów kwitnie. to jeszcze wirus .Oj nie.
Bratki jakoś mi się już wyrodziły te siane. To chociaż kilka kupiłam.
Wiosna, to i zmian się chce i przesadzeń trochę .
Niech ten upragniony deszcz przyjdzie. Bo inaczej musowo podlewać.a ja nawadniania jeszcze ie mam.tylko ręcznie. Wąż i konewki.
Iwonko1 Boćki i klekoczą i latają i na gnieździe siedzą. owszem bardzo fajny widok do obserwowania.
No tak wczoraj kursy z taczkami z korą ./dzisiaj z dziwerem , zwożenie i układanie. Koszenie trawy .Nowa rabata.
Ja dziś wieczorem też jestem ta ostania ze zdjęcia jogi ogrodowej :;230
Wiosna jest.Kwitnień przybywa.wszystko cieszy.Tylko deszczu, nic a nic nie ma.i sucho u mnie okropnie.
Dziękuje za pochwalę moich dekoracji, wianków. Potem jakiś inny jeszcze letni zrobię.
Trzeba sobie zajęcia jakieś wyszukiwać.
Dziękuję. jutro mam w planach jeszcze warzywnik, sianie, podlewanie,, dosiewki traw, zwiezienie reszty drzewa. Odpoczynek w niedzielę ;:173

paradas-Damian Tulipanów jest więcej./jeszcze trochę w kwiatach. Ale niestety w większości są w liściorach. :roll:
Liliak mam jeden, taki koloru lila.czyli niebiesko- różowaty.
A nad zdjęciem Pissardi jest jakaś śliwa. Ale nie znam nazwy.//liście ma ciemno borowe.///a potem smaczne bordowe śliwki. Już w sierpniu.
Magnolia trochę trącona przez przymrozki.Ale kwitnie i dalej rozwija kwiaty. I to mnie cieszy. ;:173
ed04 Tulipanów mam różnych sporo./ale nie wszystkie chcą ładnie kwitnąć.
Boćki mam.O a ty bieliki.to świetny widok.
Mamy piękne ptaki w naszej Polsce. ;:108 ;:108
DzonaK-Asiu Miło mi,że zagadasz do mnie. Może jeszcze odżyją ??
I u mnie susza./czekam na deszcz i to bardzo.Czego i tobie i sobie życzę.Wody z nieba. :wink:
lanceta-Lodziu wiosna coraz ładniejsza ja ostatnio nie mam czasu jej bardziej się przyjrzeć .Może jutro albo w niedzielę najbardziej to prawdziwe.
oj ta joga ogrodowa u mnie jest codziennie. ;:306

Oj, za huśtawką powstała rabata kwiatowa poszerzona .Siatki już nie ma.Wolna przestrzeń widoczna.
Dziś właśnie robiłam też nową mała rabatkę w miejscu , gdzie było ognisko i pniaczki. Te powędrowały nad staw.
Ja też trochę przesadzam. Sucho. deszczu nie ma.Jutro chyba bedę musiała podlać. A zwłaszcza te , które przesadzałam.
Ech wiosna sucha, zimne noce...

A to jeszcze w pełni nie wykończone dzieło dzisiejszego dnia.
Po miejscu ogniskowym
Obrazek
takie coś zrobiłam.

Obrazek
Klon palmowy na środku.A w tych dwóch częściach w korze roślinki .W jednej berberyski.
A w drugiej planuję ze 3 hakonki.
Muszę jeszcze kupić zrębki kolorowe, aby te części odróżnić.
I dosiać trawę, wokół. ;:108
Obrazek
Klon Palmowy Beni-Maiko .Wczoraj maź mi go kupił.
Obrazek
Obrazek
Dziś z córcią kosiłyśmy trawę.
I zwoziłam drzewo, które było za siatką. Mąż ciał .a ja z taczką kursy robiłam.
Jedna pryzma drzewa zlikwidowana,złożona ;:108
Dobranoc.jutro . zajrzę do was.Bo dziś ledwo żyję.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu pracuś z Ciebie niesamowity z samego czytania się zmęczyłam ;:306 Ja miałam dwie pryzmy zrębków i jedna jeszcze połowa do rozwiezienia. Dobrze że masz pomoc u mnie niestety trudno nawet o taką odpłatną.
Wrócę do bzu bo żałowałaś że się nie przyjął, ale bzy odmianowe nie wszystkie powtarzają cechy w odrostach. Np. Krasawica Maskwy ma odrosty zwykłego lilaka.
Pięknie kwitną Ci kwiaty a nowe nabytki uczynią ogród jeszcze piękniejszym. Myślę nad małym oczkiem i chyba mi coś podpowiedziałaś swoją kompozycją. ;:168
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Ziemia jak popiół, mówisz? Jak tydzień temu to i owo sadziłem, to aż się krztusiłem, taka kurzawa się podniosła jak tylko łopatę wbiłem?

Co do reakcji sąsiadów na zdjęcia ? moi nowi sąsiedzi początkowo patrzyli bardzo nieufnie i chyba myśleli, że to ich focę jak palą marihuanę? :;230

Bajdełejem ? cudne fotki.

Pozdrawiam!
LOKI
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fajnie to sobie wykombinowałaś.Jak wszystko zacznie rosnąć,będzie ładnie.Masz dużo planów.Przy pomocy męża na pewno wszystko wykonacie.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Maska -Marysiu; Danusiu z Samo się ie zrobi.A jeszcze tych prac jest a jest.a jak człowiek, chce mieć ładniej to trzeba zakasać rękawy i do roboty.
Dobrze,że dużo razem z mężem działamy.
Dziś trochę przesadzania bylinek było. Trochę w warzywniku dosiałam, trochę znowu dz rewa zwiozłam. Trochę podlewania.
Bo deszcze nic a nic nie było. :|
O tak żałowałam i żałuje dalej,że taki piękny biskupi pełny bez u mnie się nie przyjął.Szkoda. No cóż, nie powtarzają.
Ale ten u koleżanki jest i to z tego samego źródła . I taki jaki matecznik. A ja nie mam. ;:219
Cieszę się,ze zainspirowałam ciebie do twojego oczka.
Kwitnień przybywa, rośliny idą do góry. :D
Hosty też ;:173 ;:167
Obrazek
Obrazek
Obrazek
dyptamy też
Obrazek
Kwitnie świdośliwa.może w tym roku po raz pierwszy będzie miała jakieś owocki ??

Locutus-LOKI Mój maź dzisiaj grabił i wytyczał mi rowki a rzędzie pod sianie ogórków.Bo ja zawsze zrobię jakieś koślawe rządki. ;:306
To aż za nim się kurzyło .Taka to wiosna i ziemia i u ciebie i u mnie. ;:192
Oj mieli się mieli sąsiedzi z nami ( może jeszcze mają co do myślenia ) , tz, z obserwacją nas podczas robienia zdjęć. ;:306
Ale co tam. To nasze hobby :)
Obrazek

Obrazek

Fionie spodobała się nowa rabata i przychodzi sobie wodę pic.
Mam nadzieję,ze w lecie i pszczółki i ptaszki będą też korzystać.
Hmm,,,może Fiona je nie przegoni .
Może będzie ładniejsza, jak dam zrębki kolorowe.
I pokażą się tam roślinki. Oczywiście tylko w dwóch częściach
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aniu :wit rabatka z klonem ciekawie wygląda ;:333 Hosty Masz większe, u mnie dopiero nosy wystawiły z ziemi. Susza jest okropna...popadało wczoraj rano, ale co to za deszcz :( tylko płyty chodnikowe zrobiły się ciemniejsze...wiatr wszystko szybko wysuszył. Proszę napisz czy masz Epimedia :?:
Pamiętasz że obiecałam ci Żywokost, czekam na ziemię żeby oddzielić kawałek do doniczki. Większą kępę usunę, przerosła zielonymi liśćmi. Mniejszą podzielę Variegatę. Niech czeka na transport ;:71
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

anabuko1 pisze: Moi sąsiedzi, kiedyś też może patrzyli na mnie dziwnie, jak coraz chodziłam ( czy też dalej chodzę )z aparatem i kucałam i z każdej strony się wyginałam .a czasami się kładłam na ziemi :;230
Potem już się przyzwyczaili.
To normalne Aniu :wink:
Ze mnie też się śmiali a potem co chwila ... Andrzej, weź aparat i chodź, taki ładny motylek - robal, roślinka, czy nawet listek :;230
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Tak czytam o Twoich aktywnościach ogrodowych (w odpowiedzi do Maski) i wygląda to niemal jakbyś mój wczorajszy dzień opisywała? Najpierw przesadzanie, potem podlewanie? Trzy godziny ze szlauchem biegałem po ogrodzie?

...tylko nic już nie siałem, bo wszystko już posiane dwa tygodnie temu i nawet w większości zdążyło powschodzić?

Pozdrawiam!
LOKI
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu, Twój ogród jak zawsze zachwyca! ;:138 Kolory cudowne, kwitnienia piękne, a nowe rabaty zachwycają... ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

W pierwszym momencie myslałam że pod klonikiem w kamyczkach jest kałuża z podlewania świeżo posadzonych roślin. Teraz widzę ze zrobiłaś tam Aniu jakieś ciurkadełko że Fiona przychodzi tam pić super pomysł zresztą Ty masz same superowe pomysły bardzo mi sie to podoba ;:303 ;:303 Moje hosty też powoli wychodzą jednak jeszcze nie wszystkie sie pokazały. Zdróweczka ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, ale tu przybyło roślin i stron! Pracujesz jak mróweczka to i efekty widać ;:138 O ile mnie pamięć nie myli, to w ubiegłym roku ktoś tu się zarzekał, że żadnych rabat więcej, a nad stawem tylko trawa :;230
Na Twoich pięknych zdjęciach wcale nie widać, żeby było mało kwitnień, pierwiosnki, tulipanki, hosty rosną. Epimedium jest piękne, ale moim telefonem nie umiem robić mu zdjęć ;:145
Z moich doświadczeń z piwoniami wynika, że nic im nie szkodzi wiosenne przesadzanie, bo już mają wykształcone pąki i powinny zakwitnąć, chyba, że mocno obcięłaś korzenie ;:131 Trudniej będzie lilakowi, bo ma mnóstwo pąków i będzie mu ciężko.
Zdrówka Aniu i deszczu ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Aniu - witaj pracowita Mróweczko! :wit
Ogromnie mi się podoba to, co wyczarowałaś na swojej pięknej działeczce. ;:138 ;:138 Ten klombik z klonem i poidełkiem dla ptaszków i pszczółek to istny majstersztyk! ;:215 ;:303
Podziwiam Twój artystyczny gust w aranżowaniu i wykonaniu pomysłów. ;:63
Pozdrawiam cieplutko i nieustająco zdrówka życzę. ;:97 ;:97 ;:97 ;:cm
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”