Mała Rybka przedstawia swoje miejsce na ziemi (2008r.)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Re: Mała Rybka przedstawia swoje miejsce na ziemi (2008r.)

Post »

Stasiu drzewkową za 20 zł? wow

Mała Rybko piękna ta Twoja.. piękny kwiat ..
moja ciągle jeszcze gdzieś tam rośnie.. i jeszcze nie wie, że jest moja :)
z uśmiechami Iza
u liski
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Iwonko jestem ciekawa co Ci odpowiedzą w sprawie piwonii ;:7
Od jutra w Lidlu są różne nawozy. Podobno dobre, szczególnie polecała mi znajoma ten do róż i pomidorów.
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p
Od: 22 mar 2007, o 15:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiu, odpowiedź dostałam juz wczoraj wieczorem. Mogę przyjechać i wymienić.
Zaraz zajrzę na stronę Lidla. Rok temu kupowałam tam wiórki rogowe, mam nadzieję, że teraz też uda się je upolować :)
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p

Post »

liska pisze: moja ciągle jeszcze gdzieś tam rośnie.. i jeszcze nie wie, że jest moja :)
Iza , pięknie napisałaś ;:196
Ogród Rybki
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonka

do dachu i elewacjji kupuje się specjalną pianę aktywną lub płyn do mycia - wlewasz do karchera i myjesz.( mój M sam będzie mył)
U nas na brązowej dachówce nie ma jeszcze grzybów,ale brudna jest...elewacja ma tynk silikonowy z dodatkiem specjalnego p/grzybiczy itp...ale po 6 latach zakurzona i brudna jak diabli jest...

no ale ciepło musi się zrobić.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Droga Liska, ja nie wiem czy piwonia drzewkowa, czy krzakowa, czy inna. Nie znam się na tym. Wiem, że ma być żółta a to jest najważniejsze. ;:3
Pa, pa :wit :heja ;:108
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Aśka68
500p
500p

Post »

Iwonko Zieleń Miejska na Czarnej Drodze rozpoczęła kiermasz wiosenny. Mają sporo bylin, jak byłam zajrzeć 1 maja to już część sprzedana, szok przez 3 dni :shock:. Nie są za wielkie, ale po 3 złote :D , ja z 10 różności wybrałam. A na balkon, taras to jest z czego wybierać.
W tym roku mają też datury, piwonie bylinowe, nie wiem co w środku nie zaglądałam rowerem byłam.

Piwonia wymieniona?

Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p

Post »

Asiu, dzięki za "cynk" :D. Vitroflora i Zieleń Miejska mają coś ze sobą wspólnego, bo nie raz panie mówiły, ze mają tam swój oddział. Jeśli zacząl sie kiermasz to i u nas pewnie już też-przejdę sie dzisiaj. Gdzie ciebie wywiało tak daleko rowerem? Następnym razem będziesz wiedziała, że do ogrodniczego jedzie się samochodem, bo jest pakowniejszy niż rower :;230
Piwonii nie wymieniłam, bo sąsiadka ją ode mnie odkupiła. Wiesz, że ona (sąsiadka), kupiła u Uzdowskich wiśnię Amanogawę za 22 zł (ok 70 cm wys.)! Niestety ostatni egzemplarz, ale może jeszcze będą ;:224

Ach, jeszcze mi się przypomniało- 9 maja bedą targi w Minikowie. Byłaś kiedyś? Jeśli nie, to polecam, bo mozna fajnie czas spędzić (nie koniecznie na kupowaniu roślin). Gdybyś jechała to nie jedź przez Ślesin (bo będziesz staal w długasnym korku), tylko przez Łochowo i Gorzeń :wit
Ogród Rybki
Aśka68
500p
500p

Post »

Akurat 1 maja wybraliśmy się na wycieczkę rowerową wzdłuż Kanału Bydgoskiego i nie omieszkałam zahaczyć o Zieleń Miejską :D, M. nie był szczególnie zadowolony, więc tylko przebiegłam się po bylinach.
Jak płaciłam to widziałam te datury, to były już takie ładnie uformowane drzewka ok 70-100 cm. Ceny, koloru niestety nie znam. Myślę, że powinny być i tak korzystniejsze niż w marketach.

Nigdy nie byłam niestety na targach w Minikowie(przez ostatnie lata zawsze miałam wtedy zjazd w szkole) a teraz mi nie pasuje bo umówieni jesteśmy ze znajomymi na przyszły weekend :(
Co do Uzdowskich to staram się zawsze zaglądać jak jestem w Lidlu, czasem naprawdę mają jakieś "cacuszki" w super cenie, których nie można nie kupić :heja.
Mama mi mówiła, że gdzieś na Glinkach przy tym centrum handlowym otworzyli duże centrum ogrodnicze, też muszę kiedyś tam zajrzeć.
Może już tam byłaś?
Aśka
Zapraszam
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Rybko! Twoja kamienna skarpa fajnie wyszła !
Cebule ismeny wygladają rewelacyjnie ! To piękne kwiaty... A pomidory...-podziwiam Cię, tyle sadzonek...W przyszłym roku poproszę Cię o radę- latem zakładam warzywnik i mam nadzieję na warzywka w przyszłym sezonie,szczególnie właśnie pomidory.
Współczuję rozczarowania z piwonią...
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p

Post »

Asiu, wiem ile kosztuje datura! Dzwoniłam i okazuje się, że kwiatek kosztuje "tylko" 110 zł :roll: Szkoda, że nie mozesz jechac do Minikowa-może na sobotę przenieś spotkanie? ;)
Byłam w Vitroflorze. Pelargonie sa po 4 zł, inne jednoroczne od 1,80-3,50 (mnóstwo tego), całkiem dorodne sztuki fuksji (kwitnące) w wiszących donicach za 10 zł (rózne kolory). Wielkie donice z hostami (kilkanaście, albo i wiecej prawie rozwiniętych kiełków)za 28 zł ( Stiletto, Sheila West, Rev Patriot, Patriot i Abba Dabba Do).
Izo, witaj w moich skromnych włościach :)
W kwestii warzywniaka to sama tez jestem zielona :oops: Jeśli będę potrafiła to doradzę, ale w kwestii pomidorów to radze pytac naszej Kozuli-ona wie wszystko!! Tu jest jej wątek pomidorowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... lit=kozula
Ja czekam na twoja relację z Anglii, to jeszcze tylko 3 tygodnie :)
Ogród Rybki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

U mnie kolo Szczedrzyka, datura wys. ok. 60 cm-100cm. kosztuje...35 zł.
Zapraszam :wit :wit :wit
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Kontakt:

Post »

Witaj Mała Rybko :wit
Przyszłam Ci się pochwalić liliowcem od Ciebie, który będzie mi kwitł już niedługo po raz pierwszy :tan
Bardzo jestem ciekawa jak wygląda na żywo jego kwiat, a jaka wielka kępa mi urosła :uszy :lol:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p

Post »

Elu, cieszę się, że będą kwiatki. Moje niektóre liliowce też będą miały kwiatki. Nie pamiętam jakiego do ciebie wysyłalam, podejrzewam, ze malutki żółty. Nieźle musisz je dokarmiac, bo ja nie mam żadnej tak okazałej kępki liliowców ;:224
Ogród Rybki
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Kontakt:

Post »

Na zdjęciu od Ciebie był taki żółty, drobny, chyba jakiś botaniczny.
Podsypuję liliowcom kompostu i nawozu do roślin kwitnących, a jeszcze od czasu do czasu podleję gnojóweczką, chyba to lubią :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”