Moja już dojrzała działka cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja już dojrzała działka cz. 14

Post »

Trochę pracowita ta nasza jesień. :)
Fajnie,że i ty trochę popracowałaś .Kolejne plany wykonane.
Bardzo ładne kolory twojej jesieni. ;:215
Pomarańczu to u mnie brak.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko sumaki teraz pięknie sie prezentują ale wolę je podziwiać u innych :D Miałam szansę też mieć, bo sąsiad swojego kosił wokół ale nie wiem co mu zrobił bo przepadł. Psiankę przechowujesz w domu?
Kocio pieszczoszek ;:167
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko, kiciuś stęsknił się za pieszczotami, ale to obopólna korzyść ;:oj odwzajemnia się wygrzewaniem Twojego bolącego kolanka. ;:215
Trawy wiodą prym a złotopomarańczowe kolory, dodają blasku soczystej jeszcze o tej porze roku a wszechobecnej zieleni. ;:433 ;:433
Pozdrawiam, życząc pomyślnych wyników obu bardzo ważnych badań. ;:167 ;:168 ;:196 ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

;:196 Iwonko i ja kocham sumaki.... u sąsiadów. :lol: Mieliśmy kiedyś swojego, ale gdy zaczął wypuszczać wokół swoje dzieci, M się zdenerwował i wyrzucił wszystkie. ;:134 Do woliery mu właziły i gołąbkom przeszkadzały. ;:306
Pięknie i kolorowo jeszcze na Twojej działeczce. ;:215
Zdrówka i pełnej sprawności łapki życzę. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

U Ciebie Iwonko jesień w pełnej krasie a od ilości roślin można doznać zawrotu głowy! ;:219

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Popieram Lucynkę - sumak śliczne drzewko, ale u sąsiadów :D .
Iwonko ślicznie u Ciebie. ;:oj
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko, wydaje mi się, że dzięki wizycie w wątku Lidki poznałam nazwę odmianową tego marcinka, którego kawalątek Ci wysłałam. Poprosiłam Lidzię o potwierdzenie bądź zaprzeczenie, ale z prawie 90% pewnością wnoszę, że to może być 'Ann Leys'.
Pogoda u mnie już się zbiesiła. ;:145 Chmurzyska, wietrzysko i jeszcze do tego pada deszcz. ;:222
Tobie życzę słoneczka i pozdrawiam cieplutko. ;:3 ;:3 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie kochane dziewczyny :wit
Ja znowu w biegu, wyrabiam się ze wszystkim, bo zimno się zrobiło, chociaż zapowiadają, że to chwilowe i tego będę się trzymać ;:108 , jeszcze las i grzyby zaliczyliśmy, jeszcze dwa wiaderka spore rybek różnych, płotek, okonków, okonki przepyszne zesmażone na chrupiąco, no a płotka w ocet poszła i pyszne z niej kotleciki mielone zrobione . Działeczka ogarnieta, tylko trawa nie skoszona i wcale ładnie to nie wygląda ;:185 , ale może jeszcze to się uda.
Nie dam rady zajrzeć dziś do Was, ale co u mnie się dzieje pokażę, bo zaraz wszystko nie aktualne będzie.
Dorotko tak, on z wiekiem taki pieszczoch sie zrobił, wcześniej jako gówniarz to w domu usiedzieć nie umiał, a teraz kolanka pańci najlepsze ;:108
Kasiu witaj Floksu kocham od zawsze, mam ich ogromną ilość i ciągle mi mało ;:306 . Kasiu jestem po zabiegu obu rąk , miałam robioną cieśń nadgarstka, już wszystko przeszło, zapomniałam o tym szybko, jest dobrze ;:215 Zapraszam pięknie do siebie i dziękuję za odwiedziny ;:196
Aniu a ja marudzę, że mało kwitnień ;:306 , a tu jeszcze kwitnie co nie co :tan , popracowałam i jeszcze popracuję na działeczce, bo nie wszystko zaplanowane zrobione.
Marysiu ale ten sumak nie rozłazi się wcale, no może jedna, dwie w roku sadzonki zobaczę, to je wyrywam, to wszystko ;:108 . Psiankę dostałam od sąsiadki, właśnie zawiozłam do pracy na zimowanie, mam nadzieję, że się uda ;:215
Stasieńko kochana, wyniki będą dopiero za jakiś czas, dopóki nie wiem jakie są to się wyrabiam z pracami ogrodowymi, a i nie tylko, bo spacery po lesie uskuteczniam, uwielbiam je. Pozdrawiam również ;:196
Lucynko, ale ten się nie rozłazi, jest sliczny i nie jest uciążliwy, za życzenia pięknie dziękuję ;:196 Za nazwę dziękuję, zapiszę sobie. Pogoda i u nas nie ciekawa, bo zimnica straszna, a teraz chyba na noc przymrozek się szykuje, ale pochowałam już domowe, i posadzonkowane, co jeszcze nie wsadzone też trochę ukryte, no i niech sie dzieje co ma się dziać ;:108
Maryniu oj tak, ja też zawrotu głowy dostaję jak widzę ile jeszcze do zrobienia przy tych roślinkach ;:306 , ale co tam, ciągle jeszcze wszystkie rośliny mi się podobają.
Danusiu dziękuję ;:196

Od czego zacząć, no może najpier czym poprawić chciałam sobie nastrój po wszelkich badaniach.

No to tak, Abelia, Aktinidia do kompletu, Oliwnika jadalnego, bo mój nie owocuje, może mu kompana potrzeba, tego nie wiem, no i kilka cebulek jeszcze tulipanów, czy poprawiłam sobie humor, hymmm nie bardzo, bo muszę miejsce im znaleźć ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Casia pojechała na zimowisko juz ale nadal pięknie kwitnie

Obrazek

Nasturcja nadal pięknie kwitnie, a trawy wyglądają cudownie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jeszcze inne kwitnienia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jeszcze zdjęcia z lasu, las jest piękny o każdej porze roku, ale teraz, kiedy w nim piękne grzybki, jest co podziwiać.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Odwiedziliśmy znajomych, któży mieszkają przy lesie, na maleńkiej wsi i takie widoki były, a wsród nich gąsiorek Filuś, co to do mnie gęgał jak najęty, chyba mu w oko wpadłam, bo chodził za mną krok w krok ;:306

Obrazek

No i dzisiaj jeszcze taki widok na działce ;:oj

Obrazek
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:oj Ojoj mniam mniam! Obrazek Cały bagażnik Ci zagrzybiło!
Tylko przebieranie tej dobroci zawsze mnie przerasta i szukam "jelenia" ... Obrazekekhm...Pomocnej dłoni znaczy Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko a Ty jak zwykle w biegu ale jakoś i na zakupy znajdujesz jeszcze czas i na odwiedziny czyli ja jestem słabo zorganizowana :;230 Trawy o tej porze wyglądaja ślicznie ja nawet nie mam jak zajść do ogródka jestem uziemiona w chałupie ;:222 ;:145
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko ten drób https://images91.fotosik.pl/272/4213f642741278camed.jpg ślicznie wygląda.
Jesienne obrazki coraz bardziej nasze ogrody zawładnęły.
Tego sezonu tylko dwa razy udało mi się wyruszyć do lasu na grzybki, także zazdroszczę tym którzy byli częściej i wracali z pełnymi bagażnikami.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

mało kto ma już taki drób i mało gdzie już można je zobaczyć, ;:173
Grzybki różne fajne. :)
Osttnie kwitnienia,,oj nostalgicznie się robi, oj nostalgicznie.. :roll:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Totalne grzybowe szaleństwo
Jak Ty znajdujesz czas i na grzyby i na działkę
Ja nie mogę się wyrobić, mimo, że na grzyby nie jeżdżę i działka przy domu.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Iwonko, lasy w tym roku hojnie wszystkich grzybami obdarzyły. Kto zapobiegliwy to spiżarnię na zimę obficie zapełnił. ;:215
A patrząc na Twoje foteczki, to jeszcze sporo tych smakołyków dla braci leśnej zostało. ;:oj ;:oj
I dobrze, że matka natura sprawiedliwie wszystkich obdziela. A działeczka nadal świetnie się prezentuje, choć część roślinek, na zimowe przetrwanie w cieplejsze miejsca już powędrowała. :heja Na łapki uważaj i nie przemęczaj zbytnio. ;:108 Pogodnego weekendu. ;:3 :wit
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Witaj Iwona :wit ;:167 .dobra jesteś z tą poprawą humoru..ja też wczoraj poprawiałam.Piwonia drzewiasta i hortensją dębolistna..i kilka drzewiastych lilii...się mi przyplątało :;230 na brak grzybów tez nie narzekam...teraz aby do wiosny;))) ;:167
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”