Zaduma po upalnym lecie! cz.39

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Minnie
200p
200p
Od: 11 kwie 2016, o 15:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zaduma po upalnym lecie! cz.39

Post »

Witaj Marysiu :wit

I u mnie taka nędzna pogoda, to, co wychyliło z ziemi noski kuli się teraz z zimna i nie ma mowy o oglądaniu kwiatków.
Natura rządzi się swoimi prawami. Przedsmak wiosny i krótkotrwałe ocieplenie sprawiło, że szybko pojawił się apetyt na więcej. W połowie marca jednak taka pogoda jak teraz, co nic nadzwyczajnego. Trochę to nam, wyposzczonym ogrodnikom nie w smak, ale w końcu się doczekamy ;:333

Największe prace za Wami, teraz to już została najprzyjemniejsza część :D Nowe roślinki szybko zapełnią luki i znów będzie pięknie! Albo nawet jeszcze piękniej, skoro rośliny dostaną teraz więcej światła.

Miłego weekendu Marysiu!
Pozdrawiam serdecznie, Ania
Bylinowo-różany ogród u Minnie
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ojej przykry widok ;:202 Z drugiej strony masz trochę miejsca na nowe nasadzenia, chociaż wiadomo, roślinek szkoda... ;:131
Dziękuję za informację o donicach ;:196 w zeszłym roku posadziłam trochę tulipanów i lilii "bez niczego" zobaczymy ile z nich zostanie ;:131
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Piękna wstęga krokusów, one nawet w zamkniętych pączkach są piękne :) Czytam że coś Ci zeżarło kaczkę, a wiesz, ostatnio na wjedzie do mojego ogrodu był lis i już miał wejść i nadział się na M, ja tylko widziałam że czmychnął, jak błyskawica :) a mieszkam w środku wsi.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marysiu - jakież apetyczne śliweczki!
Też tak po mnie takie myśli chodzą, że bardzo szybko się u Ciebie zrobi kolorowo. ;:168
Miłej niedzieli życzę ;:3
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Maria piękne to i niezwykłe zdjecie płonącego nieba :shock: Twoje wykopki wypisz wymaluj jak u mnie :roll: U mnie posiana trawa a potem pomyslę co dalej... czyli bezstresowo. Na razie nie mam żadnego konceptu a i nawet nie mam czasy myśleć o tym.
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Witaj Marysiu dużo Cię czeka wiosną pracy , ale dasz rady , pomału ,pomału i znów będzie pięknie , fakt ,ze wiosna w tym roku za bardzo na razie Nas nie rozpieszcza , bo wieje i leje , ale na wszystko przyjdzie czas zrobić czy prędzej czy póżniej oby tylko zdrówko Nam dopisywało. Ja dopiero wczoraj trochę zrobiłam i nie śpieszę się wcale pozdrawiam i miłych dni życzę ;:3
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu, dobrze, że wykopaliska już za Tobą, wszystko powoli się ogarnie, żeby tylko pogoda już się unormowała, a wtedy polecisz z pracami ekspresowo! :)
Dzisiaj wyjątkowo cudownie się zrobiło, szkoda, że wczoraj tak nie było...
Spokojnego dnia ;:196
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu ;:196 u Was pewnie dzisiaj ładna pogoda, tak słyszałam, u nas niestety nadal do kitu ;:222 , chwilkę słonko popieściło i znowu pada, a i temperatura nie wysoka, no nie mam kiedy jechać na działkę ;:185 więc znowu tylko w doniczkach grzebałam, tak mi już tęskno ;:306
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ty już róże przycięłaś, a ja czekam na kwitnienie hortensji, wtedy ruszam do nich z sekatorem.
Wiem, że ogród potrzebuje czasu po rewolucji, zobaczysz szybko zapomnisz o niedogodnościach, wszystko zarośnie.
Nad taką tkanina cieniującą się zastanawiałam, jednak zrezygnowałam.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam!
Za mną cudowna niedziela! Słonko świeciło, było ciepło! pszczółki oszalały, widziałam cytrynka, biedronki i różne muchy...wszystko korzystało z tego pięknego dnia! Obrazek
Miałam pikować pomidory, ale zrezygnowałam i co chwilę chodziłam do ogrodu.

Krysiu raczej za rok w czerwcu jest szansa na wyrównanie, w tym roku nawet nie chciałabym żeby zarosło chwastami i niechcianym zielskiem :wink:
Ja mam łan zwykłych żonkili żółtych ...to był gratis do domu! ale wszystkie żonkile wyglądają już podobnie Obrazek
Z kurzeńcem mam fajnie jak leży na kupce, ale jak mam czyścić kurnik to już gorzej Obrazek
Doszłam do sedna z koronkami Obrazek

Ed przeżyję, jak wiesz ogrodnik nie takie kataklizmy przeżywa ;:306 Ja uwielbiam wszystkie śliwki a najbardziej powidła Obrazek Odwzajemniam pozdrowienia :wit

Małgosiu W minionym sezonie było święto wszystkich śliwek, drzew mam około 10 (może więcej) rożnych odmian i co raz wołałam dziewczyny na zbiory Obrazek Jeść lubię wszystkie, a takie prosto z drzewa smakują najlepiej! Na pewno ogród się zregeneruje a jak jeżówki nie wyjdą albo niewiele to poproszę jak nie o siewki to o nasiona ;:168
Bardzo żal!

Aniu jeden dzień próbował wynagrodzić inne, ale szkoda że jeden i jutro wróci poprzednia aura. Cała przyroda oszalała w słońcu i ciepełku!
Doceniam korzyści jakie nas i mnie czekają, komfort domowy i nasadzenia nowe. Jednak pracy jest bardzo dużo, a pomocy znikąd nie mogę oczekiwać ;:131
Aniu mimo prognoz pogodnego tygodnia ;:168

Natalko u mnie pewnie z tulipanów nic by nie wyszło, już tak miałam chociaż sadziłam na siatce. Nakupowałam pięknych odmian w białym kolorze i w ogóle ich nie zobaczyłam, bo dostałam skierowanie do sanatorium, a na następną wiosnę nornica weszła górą i tylko kopce ją zdradziły! Koszyki przegryzały i tylko donice się sprawdzają. Życzę żeby nic Ci nie zjadło cebulek ;:108

Olu niestety jednej nocy zniknęły dwie kaczki biegusy ;:145 Lisy podobno wcześniej mają młode, bo jesień była ciepła i długa a zima taka sobie. W naszej wsi słyszałam podobne opowieści, tylko że lis uciekał ale z kurą ;:oj Krokusy dzisiaj pokazały swoje piękno!

Bea na razie jest kolorowo od żółtej gliny Obrazek Jeszcze czekam na zapadanie się terenu po wykopach. Niedziela była miła, to ja Ci w zamian wspaniałego tygodnia ;:168

Igalo ja nie posieje wszędzie trawy bo likwidować ją wcale nie jest łatwo, wiem coś o tym bo kiedyś nadgorliwy M posiał mi trawę w pustym miejscu...tylko to nie było puste miejsce a grządka z posadzonymi karpami dalii. Dalie straciłam, bo trawa okazała się być koszmarnie mocna! Posieję może gorczycę Obrazek

Tereniu pracy wiosną jest zawsze dużo, a tu jeszcze doszła dodatkowa, ale może jakoś dam radę. Nawet taka opóźniona wiosna jest mi na rękę, bo nawet chwasty na razie skulone Obrazek
Pozdrawiam i życzę owocnego tygodnia :wit

Basiu najgorsze za mną...teraz już z górki ...tylko górką stroma Obrazek
Ale nam strzeliła niedziela, aż mnie naładowało energią.
Dobrego tygodnia Basiu ;:196

Iwonko to przykrość, jak się ma wolny dzień i nie można go spędzić jak się chce. Ja wystawiłam pomidory do pikowania, ale stoją i czekają. Karczochy też rosną ogromne, ale większość pojedyncza więc niewiele pikowania. Słonka życzę ;:196

Dorotko pewnie chodzi o forsycję ;:168 ? Ja jeszcze nie tnę róż tylko dwa krzaczory New Down mam przy siatce i zahaczają każdego, a połowa krzaka przechodzi do sąsiada więc musiałam zrobić porządek. Taką tkaninę wylicytowałam rok temu i mam po drugiej stronie. Sprawdza się o tyle, że pokrzywy od sąsiada nie przechodzą i tło jest lepsze Obrazek Teraz wiatr zerwał mi z jednej strony, ale poprawiłam i jest ok. Z czasem dokupię matę wiklinową i przyczepię na tym. Tylko, że nie mogę teraz iść w koszty. :oops:

No to popatrzcie jak dzisiaj przyroda odżyła!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Odkopany ciemiernik!
Obrazek

Dzień się skończył i jutro podobno ma być tak jak było wcześniej :wink:

Obrazek

Dobrej nocy!
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Maryś! Ja też byłam dzisiaj w swoim ogródeczku działkowym i też zachwycałam się kwitnącymi wiosennymi oraz gwarem kręcących się w krokusach pszczółek. Ze dwie godziny spacerowałam i spacerowałam, i podglądałam tę budzącą się do życie przyrodę. :tan :tan
Mimo wszystko jednak u Ciebie wiosna jest nieco bardziej widoczna, ;:108 kwiatuszki pootwierały szeroko swoje buźki do słonka. ;:138
U mnie od jutra też podobno aura wraca do stanu z dnia wczorajszego, szkoda. ;:174
Dobrego, zdrowego tygodnia, Marysiu. ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Marysiu widzę, że u Ciebie praca wre, o ile można nazwać pracą wykopki :wink: dobrze, że już się zakończyło i mam nadzieję, że roślinki przetrwały ten armagedon. Na działce sporo już u Ciebie kolorków, plamy krokusów piękne, już w zanadrzy Twoje piękne poletko żonkili :) Wątek pędzi jak szalony, a ja co staram się go dogonić to mi ucieka :)
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Marysiu, pamiętałam o Twoich łanach narcyzowych, ale chyba właśnie z ich powodu nigdy nie pamiętam jakie masz cudne pola krokusów :) Są naprawdę piękne, w takiej ilości!
Współczuję masy pracy poremontowej, zwłaszcza o tej porze ;:131 Mnie też przykro patrzeć na zeszłoroczne badyle i wychodzące z ziemi, niezadbane nowe, ale co zrobić, nie rozdwoję się, a jak sobie wyobrażam, ile Ty masz prac po tych rozkopach to naprawdę nie wiem, jak to ogarniasz ;:173
Nie pasuje mi tytuł przy tych wszystkich wiosennych widokach :lol: Musimy Cię odwiedzać tłumnie, żebyś mogła szybko otworzyć jakiś wątek pachnący wczesną wiosną!
Buziaki ;:196
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Aguss85 super pomysł! Maria gdzie ten twój nowy wątek pachnący wiosną i nowym sezonem :;230 w tytule oczywiście :D (oczywiście to żart poniedziałkowy!)
Ja kocham takie nowe wiosenne,sezonowe wątki bo nowe życie się rozpoczyna, nowa energia do działania i nowe pomysły...i nowe wyzwania a u ciebie te ostatnie to na pewno są dominujące po tej rewolucji remontowej :!: ;:196 ;:167
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

U mnie tulipany przeżyły, chociaż dziury na brzegu działki znalazłam - nornice podobno nie lubią gorczycy którą wysiałam na poplon, zobaczymy czy to coś da w dłuższej perspektywie ;:224 Za to mam kreta już kolejny rok, przeniósł się pod jabłoń na środku, przynajmniej będzie jak chrzan posadzić :;230
Cudowne widoki, wczesna wiosna w najpiękniejszym wydaniu ;:167 Też widziałam cytrynka i biedronkę, oraz pająki czmychające przed wiosennymi porządkami :wink:
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”