BASIU tuje mam przy siatce ogrodzeniowej wiosną cięłam je do wysokości siatki . Juz drugi rok z rzędu RU zapada na mączniaka chyba właśnie z powodu słabej cyrkulacji powietrza. Też nie lubię tuji ,jednak chciałam się nimi odgrodzić ,żeby nie zaglądali do ogródka od strony podwórka .Byle kto tam chodzi ,jednak teraz widzę ,że one źle wpływają na RU ,a także na powojniki które bardzo słabo kwitną, bo te kradną im wodę
IRENKO jaka ja tam skarbnica wiedzy wciąż sie uczę, a na nawozach sztucznych sie nie znam, musiałam dopiero poszukać coś na ten temat .Mączkę bazaltową stosowałam i znów jesienią zasypię nią calutki ogródek bo mam jeszcze parę worków .Oprószałam nią liście p/ mszycom, jednak nie podobają mi się takie szare brudne liście ze względów estetycznych.Irenko ta gąsienica nie jest tą bukszpanową jednak ciutek do niej podobna .Ta moja jest większa od niej i ma mniej zieleni .Moja kranów nie wiem jaki ma skład chemiczny mam też w beczce deszczówkę
KRYSIU Obiedka ma jakiś 1m wysokości praktycznie każdego roku ma tyle .jeśli chodzi o Red Barona to za nim gdybym go tam posadziła rośnie czerwona róża Lavaglut a i Pieris wszedł w geny macierzy i też przebarwia sie na czerwono .Nie wiem dlaczego w tym roku strajkuje, jednak w ubiegłym wyglądał rewelacyjnie jakby płonął .Trawy u siebie sadzę w donicach, bo nie chcę ,żeby mi sie rozłaziły mocno na szerokości, bo nie mam miejsca .Łzawnica jest śliczna miałam ją jednego roku jednak chyba nie zdążyła wytworzyć nasionek ,bo ich nie pamiętam .Widziałam u Ani [anabuco] tego jęczmienia grzywiastego i bardzo mi sie spodobał ,więc Ania z uprzejmości podzieliła sie ze mną nasionkami .Czarne Sorgo raczej nie w moim typie ,jednak wiem ,ze u Ciebie większość roślin spełnia podwójną rolę leczniczą i ozdobną
dalia Black Jack wreszcie zakwitnie ufffff jednak czy zdąży??????
jeżówka niedawno kupiona dlatego jeszcze ślicznie kwitnie
Wysoka aksamitka od Iwonki 1
U nas zimno jak diabli ,a zapowiadają wichury nawet dostałam ostrzegawczego SMS-a