Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Post »

Martusiu u mnie tak dawno już kwitły iryski, bo u Ciebie do niedawna :D ale jak piszesz szybko przeleci i ano się obejrzymy a znowu będziemy wstawiać to co kwitnie na bieżąco ;:306 U mnie też zimnica, ale choć śniegu mam trochę i już lepiej niech nie grzeje i się ni topi ;:185 No nie ! a rozwiesiłaś na słupach ogłoszenie? skąd ptaszki mają wiedzieć że częstujesz za darmo ;:306 Buziaczki i trzymaj się cieplutko! ;:196

Tak Jadziu zaczęłam, złamałam się ale już nie będę wygrzebywać chabazi spod śniegu ;:306 Może jutro Ci odnowi biały puszek :D

Kasiu ano chyba tak bo jak wiosna przyjdzie w marcu to nie zdążymy ;:306 Z irysem jest ciemiernik...cuchnący :oops: Jak Ci się podoba to chyba już można go będzie na wiosnę podzielić ;:215
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Piękne, wiosenne wspomnienia. U mnie też dzisiaj śniegu dosypało, a noc zapowiada się już znacznie cieplejsza, bo na termometrze tylko -4.
Na drugim zdjęciu jest tiarella sercolistna.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lidziu dziękuję za identyfikację. Bardzo ja lubię, bo ma mnóstwo kwiatostanów. Wieczór przyjemny, bo bez wiatru a na termometrze -2, śnieg leży.

Wspaniały zachód słońca, który o mało nie przegapiłam robiąc jakieś porządki w domu

Obrazek

Obrazek

moje własne młode kurki, nadzieja na świąteczne jaja ;:306

Obrazek

Obrazek

orka grudniowa ;:oj a takie były ładne białe pola

Obrazek

Miłego wieczoru!
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Marysiu, już nikogo nie dziwi, że Twoje wschody i zachody takie cudne, co nie przeszkadza się nimi zachwycać. Cuda nie niebie ;:63
Kurka dopiero co była puszystą kuleczką, a teraz już od niej się jajek oczekuje ;:202
Mój karmnik pełny, ale na razie zainteresowania nie wzbudza. Ale nie ma się co dziwić skoro tyle jedzenia wokół. Śnieg był jeden dzień i się zmył ;:222 Mokro jest jednak cały czas, jakże by inaczej ;:219
gralys
50p
50p
Od: 2 lis 2016, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu :wit . Zachód słonka i niebo u mnie było identyczne z Twoim. ;:196 .Wspominki przeurocze ;:180 , a kurka ;:167 ;:167 ;:167 .U mnie też zima na 102, ale jeśli prognoza się sprawdzi , to pewnie pójdzie do morza... zapowiadają deszcz u nas, niedobrze, bo zrobi się ślisko ;:145 , juz z dwojga złego wolę śnieg... :;230 . Dobrej nocy Ci życzę i kwiatowych snów ;:19 ;:168 ;:196 .
Rabatki na wiejskim podwórkuGrażyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko ;:4 dziękuję! Kurki są dwie, a w ogóle takie białe są 4 młode i 1 weteranka :D Szybko to idzie dlatego tuczą ekspresowo kurczaki w tuczarniach ;:306 Wyobraź sobie, że u mnie karmnik opanowały mazurki odpędzają sikorki ;:124 Nic do nich nie mam, ale żeby tak egoistycznie zawładnąć karmnikiem. U mnie śnieg jeszcze leży ale podobno idzie ocieplenie i obawiam się, że będą jeszcze prace ogrodowe czyli kopczykowanie róż ;:oj

Witaj Grażynko ;:168 Na razie zima urocza i biało i mroźno to może nie będzie tego deszczu...ja też nie chcę ;:185 Kurek białych mam 5, 4 młódki i 1 starsza ciotka :D i białe najchętniej wychodzą na śnieg :D Zaczęłam wspominać, ale dzisiaj słońce dodało koloru to może coś jutro wkleję ;:204 I ja Ci życzę dobrej i spokojnej nocy, no i zimowej zimy ;:196 ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, co by nie mówić o jesieni czy zimie, to mimo wszystko trzeba jedno przyznać: wschody i zachody słońca są naprawdę imponujące, ;:215 co znakomicie odzwierciedlają Twoje zdjęcia. ;:63 ;:63
Kurki wypasione. ;:303 Widać, że bardzo o nie dbasz. ;:138 Tylko one bardziej mięsne się zrobiły niż jajeczne. ;:224
Pamiętam z domu, że nioski nie powinny być zbyt tłuste, ;:oj bo nie dadzą jaj.
U mnie lekki mróz, w okolicach -2*, bez śniegu, a u Ciebie - jak widzę - śniegu nie brakuje. ;:333 Zazdroszczę białych widoków.
Miłego wieczoru. ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Pięknie wygląda zachód ;:3 na tle ośnieżonych pól ;:167 Szkoda ,ze przeorali czyżby robili zasiewy.Dostojne te Twoje kurki wiadomo pancia o nie dba ,żeby na święta były jajeczka
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Cudowny zachód słońca ;:167
A kura jak modelka do zdjęcia się ustawiła, może zrobi karierę w szoł biznesie?! ;:oj ;:306
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Witaj. U mnie śniegu już nie ma. Zakupiłam ziarno i słonecznik, jutro będziemy sypać po przedszkolu ;)
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu , fajnie że zaczełaś wspominki bo zrobiło się ciut , ciut smutnawo i mało ogrodowo .Mam nadzieję że nie szykujesz świątecznego rosołku bo kurki wyjątkowo urodziwe . ;:306 więc może jednak daj im szansę w biznesie jajcarskim . :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucynko dobrze pamiętasz że tłuściutkie nie dają jaj, ale dzięki temu że zrównoważyłam dietę w lecie zaczęłam mieć jajka i nawet zarabiać nimi na karmę. Teraz stare kury są po pierzeniu i mają ładne piórka i puch, a te są młode i właśnie zaczęły się nosić to może nie jest tak źle :D Poza tym nie wiem jaka będzie zima to nie mogę ich głodzić, przyjdzie wiosna będą szperać to mniej dostaną gotowego :D
Śnieg jeszcze leży i niech tak zostanie ;:215 Słońce dzisiaj dało popalić ;:306 Dobrej nocy ;:196

Jadziu dzięki ;:180 nie wiem co rolnik zamierza, zdziwiłam się słysząc traktory w tej części i przez dwa dni orzą pola, a wczoraj też czymś lali ;:222 Co w najbliższych dniach zobaczymy ;:219 Jadziu kury to dobra rzecz, bo jak mi coś nie smakuje albo nie dojemy to one wszystko zmiotą ;:306

Basiu dziękuję ;:168 myślisz że ma jakieś plany, ta moja blondi? ;:306 żeby jej się tylko w....nie przewróciło ;:306

Justynko ale jak nie ma śniegu i mróz niewielki to nie sypcie dużo, bo ptaszki jeszcze na żerowiskach :D a przydałoby się, żeby dzieci miały radochę i widoki ;:215

Elu mam tyle młodych kogutków, że nioskom nic nie grozi nawet staruszkom ;:306 wspominki będą bo wątek musi żyć a żyje dzięki roślinom :D
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marysiu, może i krótko kwitną te irysy, ale na fotkach pozostają na długo. Cudne jest to ujęcie ;:215
http://images84.fotosik.pl/216/0fb583f39c3e7f04.jpg
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Czytam, oglądam, czytam, oglądam, dobrze, że nadeszły długie wieczory....... Chciałabym poznać piękne ogrody, jeszcze dużo przede mną. Jest tylko jeden minus - przestałam czytać książki, tak mnie wzięło forum. No cóż, Twój ogród wciąż jeszcze niepoznany, tajemniczy i wciągający. Idę dalej.
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu przyszłam zobaczyć Twoje wspominki a tu cudowny zachód słońca i kurecki takie ładne bielutki ;:333 ;:333
Popatrz nie tylko my się nie możemy doczekać wiosny ;:306 są chyba jeszcze bardziej zakręceni ludzie - nawet zimą ze śniegiem orzą :;230 :;230 Wiosenne zdjęcia takie radosne i cieszą nasze oczy i serce ;:215
Pozdrawiam i życzę Ci takiej normalnej zimy ze śniegiem i lekkim mrozem ;:168 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”