Witam.
Dziś pracowita sobota. Mąż przyciął migdałka , który podczas kwitnienie przymarzł i wszystkie ogrodowe hortensje. Oczywiście mokro było ,bo znów po deszczu a ja to wykorzystałam i poprzesadzałam parę kwiatów.
Gieniu te tulipanki kupiłam przeszło 10 lat w Florexpolu jako Bonanza. Było ich 10 szt i tyle jest. Ani nie giną ani nie przyrastają. Jak chcesz to napisz to odkopię parę.
A goryczkę chętnie przygarnę. Jutro napiszę pw.
Maryniu ja miałam dwa przymrozki. Pierwszy zmroził kwitnącego migdałka i wszystkie hortensje ogrodowe. Wtedy kwitła też jedna tarczownica i Disporum. Zrzucił też kwiaty judaszowiec. Ostatni przymrozek spowodował ,że poszły wszystkie nowe przyrosty na buku tricolor. Zmroziło nowo wychodzące liście Deinanthe, Kirengeszome.kwiaty piwoni koperkowej i kwitnące iryski . Lilie mam spore i nic im się nie stało. Hosty pookrywałam i też jest okey.
Jerzy zdarza się. Mnie też poprawiano nie raz. Więc się nie przejmuj i ani się waż nie nie pokazywać na forum. Nie masz innych problemów. Kto do mnie zaglądnie w weekendy. Liczę na Ciebie.
Aniu trzymamy się. To była dobra psina, choć czasami narozrabiała. Teraz głucho. Nie pomerda już ogonkiem. Jaka była radość jak pani wracała do domu. Nie raz do niej mówiłam'' gdybyś jeszcze potrafiła mówić to byśmy sobie pogadały.'' Wszystko rozumiała.
Aniu jeszcze ogród nie wycackany,ale dużo już w nim porobiłam. Muszę dużo poprzesadzać, bo robi busz.
Soniu dobrze,że jesteś, bo coś rzadziej zaglądasz .Już myślałam,że coś nie tak. Wiem teraz czas nadrabiania prac w ogrodzie. Dziś było ciepło,tylko za mokro. Wykorzystałam wolną sobotę męża i dużo zrobiliśmy. A co do Amiczki nie mam sobie nic do zarzucenia. Miała u nas bardzo dobrze , ratowałam ile mogłam.
Soniu cieszę się każdym kwitnienie . Po zimie też widzę,że nie wszystko odbiło. Za to rozluźniam i dosadzam tym co mam. Troszkę jednorocznych wysadziłam.
Nigdy nie pamiętam co to kwitnie teraz i na żółto.
Pierwsze kwitnienie auriculii ''Tosca''
Bodziszek żałobny
Floks rozłogowy
Zaczynają kwitnienie jaskry.
Cymbalaria