Ogród Biedronki641 cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Biedronki641 cz.5

Post »

Smutno z powodu Amiki, ale jest już w lepszym świecie. ;:168
Przymrozki narobiły Ci trochę szkód, u mnie na szczęście rośliny później się budzą, a i przymrozków wielkich nie było.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witam.
Czy musiało przymrozić?Dziś był przepiękny dzień. Wykorzystałam go na przesadzanie i wsadzanie.

Aniu to są wszystko nowe nasadzenia floksów jesienią. Odnawiałam sadzonki, bo stare już były brzydkie.

Aga u mnie też przepiękny był dzień. Nadrabiałam zaległości. A te narcyze to mają kupę lat i ciągle rosną w jednym miejscu, Są zagęszczone i pasowało by je przesadzić.

Marysiu niestety przychodzi starość i pojawiają się choroby.
Co mogłam to nakryłam. Małe klony, hosty, tarasowe . U mnie już dwa przymrozki spowodowały trochę szkód. Buk właśnie wypuszczał nowe liści. Wystarczyło,że było minus 4. Tarczownice przymroziło dwa razy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Obrazek

udało Ci się kupić pomarańczowe tulipanki , ja zamawiałam też , ale okazały się różowe , aż 3 kępki

zamówiłam białe , pomarańczowe , czerwone , różowe i a otrzymałam białe 3 kępki różowych i białe .

To dla Ciebie sadzonka białej goryczki , teraz musi się dobrze przyjąć
Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

U mnie też sporo przymrożeń ale ja niczego nie okrywałam..najbardziej mi żal pąków azalii pontyjskiej nie będzie corocznego spektaklu a tyle pąków pękniętych już miała...jedynie chyba kilka się ostało ! ;:131 Dobrze, że nie wyprowadziłam z tunelu swoich zimujących tam roślin szczególnie lilii bo by padły na 100%.Te w gruncie wyglądały w miarę dobrze.
Wczoraj lało i dzisiaj leje...masakra!Nie mam kiedy co zrobić... Podagrycznik u mnie szaleje jemu przymrozek nie straszny! Piwonie tylko drzewiaste mi przymroziło po zimie też odbijały od ziemi bo umarzły kwitnienia i tak by nie było, pozostałym chyba nic się nie stało...
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Ale wtopa... Jaki straszny wstyd... Glaucidium z Glaucium pomylić (a makowate z jaskrowatymi)... Zamknę się w sobie i wyrzucę kluczyk... Chyba przestanę się przez najbliższe parę tygodni odzywać na forum... :oops:

A straty bardzo współczuję... Wiem jaki to ból, prawie fizyczny, czy wręcz nawet gorszy od fizycznego, jaka straszna rozpacz... ;:168

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aluniu przytulam Cię. Strata przyjaciela i to tego najwierniejszego bardzo boli. ;:168 Trzymajcie się z Emem cieplutko. Najważniejsze, że Amika już nie cierpi. ;:168 Mam nadzieję, że Twój kolorowy, wypielęgnowany ogród będzie dla Ciebie ukojeniem. ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Alu dopiero dotarłam, przykro, że Amika odeszła. ;:168 Już nie cierpi, a Ty nie zmienisz biegu życia, nie musisz sobie niczego wyrzucać. ;:108 Nie narzekaj, tyle pięknych roślin Ci kwitnie, ciesz się nimi. Obrazek Kuklik ma taki piękny, optymistyczny kolor. ;:oj Przymrozki były są i będą, nie mamy na nie wpływu. U mnie też dużo strat, pocieszyłam się zakupami jednorocznych. Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam.
Dziś pracowita sobota. Mąż przyciął migdałka , który podczas kwitnienie przymarzł i wszystkie ogrodowe hortensje. Oczywiście mokro było ,bo znów po deszczu a ja to wykorzystałam i poprzesadzałam parę kwiatów.

Gieniu te tulipanki kupiłam przeszło 10 lat w Florexpolu jako Bonanza. Było ich 10 szt i tyle jest. Ani nie giną ani nie przyrastają. Jak chcesz to napisz to odkopię parę.
A goryczkę chętnie przygarnę. Jutro napiszę pw.

Maryniu ja miałam dwa przymrozki. Pierwszy zmroził kwitnącego migdałka i wszystkie hortensje ogrodowe. Wtedy kwitła też jedna tarczownica i Disporum. Zrzucił też kwiaty judaszowiec. Ostatni przymrozek spowodował ,że poszły wszystkie nowe przyrosty na buku tricolor. Zmroziło nowo wychodzące liście Deinanthe, Kirengeszome.kwiaty piwoni koperkowej i kwitnące iryski . Lilie mam spore i nic im się nie stało. Hosty pookrywałam i też jest okey.

Jerzy zdarza się. Mnie też poprawiano nie raz. Więc się nie przejmuj i ani się waż nie nie pokazywać na forum. Nie masz innych problemów. Kto do mnie zaglądnie w weekendy. Liczę na Ciebie.

Aniu trzymamy się. To była dobra psina, choć czasami narozrabiała. Teraz głucho. Nie pomerda już ogonkiem. Jaka była radość jak pani wracała do domu. Nie raz do niej mówiłam'' gdybyś jeszcze potrafiła mówić to byśmy sobie pogadały.'' Wszystko rozumiała.
Aniu jeszcze ogród nie wycackany,ale dużo już w nim porobiłam. Muszę dużo poprzesadzać, bo robi busz.

Soniu dobrze,że jesteś, bo coś rzadziej zaglądasz .Już myślałam,że coś nie tak. Wiem teraz czas nadrabiania prac w ogrodzie. Dziś było ciepło,tylko za mokro. Wykorzystałam wolną sobotę męża i dużo zrobiliśmy. A co do Amiczki nie mam sobie nic do zarzucenia. Miała u nas bardzo dobrze , ratowałam ile mogłam.
Soniu cieszę się każdym kwitnienie . Po zimie też widzę,że nie wszystko odbiło. Za to rozluźniam i dosadzam tym co mam. Troszkę jednorocznych wysadziłam.

Obrazek

Nigdy nie pamiętam co to kwitnie teraz i na żółto.

Obrazek

Pierwsze kwitnienie auriculii ''Tosca''

Obrazek

Obrazek

Bodziszek żałobny

Obrazek

Floks rozłogowy

Obrazek

Zaczynają kwitnienie jaskry.

Obrazek

Cymbalaria
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Kwitnie teraz i na żółto smagliczka skalna.Moje zrobiły się brzydkie i trzeba je usunąć.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Alu do Ciebie jak zaglądam to zawsze widzę coś ciekawego, zwłaszcza prymulki. W tym roku postanowiłam na spokojnie nie szaleć z ich szukaniem a jedynie miejsca przygotować :wink: Ale jak mi w ręce gdzieś wpadnie to nie będę się zastanawiać i kupię ;:173
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Alu Twoja znajomość nazw własnych roślin jest zadziwiająca. Musze wziąć z Ciebie przykład i bardziej się przyłożyć do zapamiętywania imion moich wszystkich zielonych podopiecznych. ;:333
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

No dobrze... To może jednak nie zamknę się w sobie i nie wyrzucę kluczyka ze wstydu...

Nawet cymbalarię masz... Fiu, fiu, fiu... Uwielbiam Twój ogród...

A bodziszek żałobny też Ci się sam sieje, tak jak u mnie? Bo zacząłem od jednej sadzonki, ale już mam ze cztery nowe, kwitnące, w odległości do półtora metra od rośliny macierzystej...

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam .Dziś nawet świeci ;:3

Janku dzięki.Muszę zakodować. Ja na to mówiłam'' jajecznica''.Moja też stara i co roku jakoś się zbiera do kwitnienia.

Aniu u mnie w tym roku przybyło troszkę aricul . Te przynajmniej ładnie zimują. Ale też wymagają odnowienia.

Aniu aneczka1979 lubię wiedzieć co mam posadzone. Bierz przykład,będziemy rozpoznawać nasze nn, bo takowe też mam.

Loki bodziszek jako jedyny mi się wysiewa.Lubię go dla kolorowych liści,bo kwiat taki sobie i nawet mu ciężko zrobić fotkę.

Ostatnie tulipanki botaniczne

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pierwszy boży kwiat

Obrazek

Parę lewizji mi przezimowało.Ta była pod dachem inajładniejsza.

Obrazek

Kokoryczka

Obrazek

Kuklik

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

;:3 ;:3 życzę na cały tydzień.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Alu ;:196 nie nie chcę , szkoda by było 10 szt to nie dużo ,mniej wyglądało by nie ciekawie Tobie po prostu udało się widzę też czerwone . a mnie sprzedali tylko różowe , z których jestem bardzo zadowolona .

zapiałam nazwę w sierpniu poszukam na alegro
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Szkoda, że tulipany już przekwitają ale teraz czas na inne rośliny ;:108 . Masz przepiękne irysy ;:333 . Powoli zaczynam wpadać w kolejną chorobę :;230 . Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”