Nie mogłam się doczekać, aż nadejdzie upragniony koniec tygodnia ale już mogę ogłosić
Dziś jest piątek, piąteczek, piątunio a jutro można leniuchować
Na wieś jadę tym razem w niedzielę a jutro jest "dzień chleba"
Jest za zimno, żeby bielić drzewa albo ciąć porzeczki, więc w niedzielę będzie tylko obchód i zasilenie kompostownika.
Beatko
Oceniłam na razie Rafa i napiszę tak.... nic, nawet pora roku nie usprawiedliwia jego smaku

Albo za krótko go trzymałam, albo moje podniebienie jest zbyt rozpieszczone ale Raf był kwaśny. Co prawda nie zalał mi dywanu sokiem, skórkę dałam radę pogryźć ale to za mało. Jest jeszcze jeden, niech posiedzi na parapecie i pogrzeje się.
Tak jak pisałaś, pomidor jest zjadliwy ale kolejny raz już nie kupię
Znalazłam zdjęcia do papryk, które Ci przesłałam.
Agnetto Gold Thick i "żółty szatan"
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=168
A tu jest okrągła, słodka, nie pomidorowa od Marysi i Agnetto Gold Thick
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... i&start=14
Irenko 
Usłyszeć lekką konsternację w Twoim głosie- bezcenne.
Ty siejesz serca, ja karbowane- będzie urozmaicenie
Wituś Myślę, że z Twoim doświadczeniem można z tych odmian "wyciągnąć" smak i jestem bardzo ciekawa, co z tego wyniknie. Będziesz siał Monte Rosa?
Berbecia myśli o studiach ale trudnych, pracuje w weekendy, zapisała się na kurs przygotowujący do ASP, chodzi na Street Dance, plastykę i jeszcze znajduje czas na naukę, spotkania ze znajomymi czy gry komputerowe. Jestem z niej dumna ale też współczuję. My nie mieliśmy takiego "wyścigu" a teraz młodzież nie ma innego wyjścia.
Wiem, że Campi Flegrei to wulkan ale nie słyszałam, żeby coś dokuczał.
Marysiu Widzę, że degustacje zimowych odmian w toku
Tak, jak pisałam Beatce, Raf mnie rozczarował i raczej go więcej nie kupię. Niebawem jadę do Au... to poszukam tego daktylowego. Gdzieś już czytałam na naszym FO, że smaczny jak na zimowy wybór
