Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny , część II.

Post »

Jak patrzę na taki przykryty śnieżkiem ogród, ogarnia mnie taki spokój i przekonanie, że teraz można odpocząć! :wink:

Stroiki bardzo miłe, zwłaszcza choineczka!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewelina, ty nie pisz, że się dopiero przyuczasz do robienia dekoracji, bo jak na przyuczanie to wyszły wyjątkowo profesjonalnie ;:oj Choinka z szyszek genialna. Jeśli mogę zapytać, czy ona ma jakiś konkretny stelaż? Kilka razy kusiło mnie żeby coś podobnego zrobić i jakoś zawsze rezygnowałam.
U mnie tradycyjnie tylko jeden stroik na stół, obowiązkowo ze świecą, którą zapalamy przy każdym wspólnym posiłku. Oczywiście wszystko w czerwono złotych barwach ;:108 Mam tak jak ty - odruchowo wybieram te barwy ;:224 :lol: Chociaż muszę przyznać, że choinka corocznie jest tak pstra jak to możliwe. Dziecięca wyobraźnia nie zna granic, a u mnie głównie dzieci stroją drzewko.. przynajmniej do pewnej wysokości :;230 Nie obejdzie się bez sporej ilości cukierków, pierniczków, aniołków i ozdób z papieru ;:173 Może kiedyś przyjdzie czas na coś stonowanego i kolorystycznie określonego :lol:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit

U mnie przez cały dzień temperatura wynosi 0 stopni . Śniegu jest niewiele ale jeszcze leży i widok jest przyjemny. Lepszy biały puch niż taka ciapa i chlapa ;:108 . Zobaczymy co przyniosą kolejne dni. W ogrodzie nic ciekawego nie słychać ale dzisiaj przez głowę przeszły mi pewne przeróbki na rabatach ;:224 . Staram się omijać szerokim łukiem sklepy internetowe i jakoś mnie jeszcze nie kuszą roślinne zakupy :wink: . Mam na uwadze to, że jeśli dojdzie do zakupu działki ( a to już coraz bliżej ;:108 ) to będę musiała dwa miejsca przerobić , rośliny przesadzić zastępczo w inne miejsca więc będzie zamieszanie . Póki co o nowych nabytkach nie myślę. Przypomnijcie mi o tym w lutym bardzo proszę ;:306 . Dzisiaj dziewczynki zostały ze mną w domu i ubierałyśmy choinkę a i jeszcze jeden stroik udało mi się na szybko zrobić . Jakiś czas temu byłam na dniu otwartym u Weroniki i robiliśmy takie fajne bałwanki ze skarpet. To na prawdę dziecinnie proste więc jeśli ktoś ma małe dziecko to może zaproponować Mu wspólne robienie takich ozdóbek. Patrzcie tylko jakie słodziaki ;:167 .

Obrazek

Bałwanki są wypełnione suchym ryżem a dodatki można zrobić z różnych rzeczy wedle uznania . Mój dzisiejszy stroik , bez koloru złotego ( no może jest go tylko ciut ). Dzisiaj przegląd po moich powojnikach. To nie wszystkie odmiany jakie mam , reszta w swoim czasie .

Obrazek

Małgosiu- PEPSI u mnie temperatura na zerze więc i ten śnieg taki niepewny u mnie. Dziękuję za pochwałę ;:196 . Ogólnie to nie powiem, że zestawienie srebra i bieli mi nie odpowiada bo to też bardzo ładne kolory ale jakoś mam wrażenie, że pasują do takich nowoczesnych wnętrz . Jeśli chodzi o Emilkę to nie wiem ale ogólnie 8 przedszkolaków miało takie same objawy plus jeszcze temperatura. Myślę, że to jednak był jakiś wirus tym bardziej, że Emilka to niejadek więc na pewno nic takiego nie zjadła. Ona je bezpiecznie 5 rzeczy na krzyż :roll: .

Obrazek

Małgosiu-clem jak widać diabeł nie taki straszny i jednak coś tam potrafię zrobić przy odrobinie wolnego czasu i ciszy przede wszystkim . U nas też było wczoraj okropnie ślisko ;:222 . Dzisiaj nigdzie nie jeździłam to nie wiem . Wszystko ma swoje plusy i minusy niestety .

Obrazek

Lucynko oj tam od razu zdolna :oops: . Miałam czas i materiały i jakoś mnie tchnęło . Ja też cieszę się, że Emilce już nic nie dolega bo to okropne jak dzieci wymiotują. To bardzo osłabia organizm i trzeba pilnować by nie doszło do odwodnienia. Oj stresuje się wtedy człowiek bardzo ;:108 .U mnie jeszcze biało i bez słoneczka dzisiaj. Gdyby było słońce to pewnie tego śniegu by już nie było a tak jest jeszcze biało ;:333 .

Obrazek

Anido dzięki ;:196 . Mnie tak urzekły choineczki z szyszek w sieci, że musiałam zrobić chociaż jedną . W przyszłym roku zrobię więcej bo teraz miałam za mało szyszek.

Obrazek

Beatko dziękuję ;:168 .

Obrazek

Miłko czuję dokładnie to samo kiedy patrzę na ten śnieg ;:224 .W dodatku krajobraz jest taki jakby czysty i robi się jaśniej . Dziękuję za pochwałę ;:168 .

Obrazek

Sabinko dzięki ;:196 . Choinka ma stelaż bardzo prosty a mianowicie zrobiłam z tektury zwykły stożek a potem przyklejałam szyszki od dołu idąc ku górze. To na prawdę proste . Klej dodatkowo utwardził ten stożek i całość jest wystarczająco sztywna . Nie rezygnuj bo to nie jest trudne . Ja planuję w przyszłym roku zrobić większą bo teraz miałam za mało szyszek. Ja powiem Ci, że wzięłam się za te ozdoby tylko i wyłącznie z powodu mojego nadmiaru wolnego czasu. Teraz gdy dzieci są w przedszkolach ja po prostu chwilami nie mam co robić :oops: . No i tak kupiłam sobie ten pistolet na klej i powoli coś robiłam . Naszą choinkę dziś ubierałyśmy i jest też w kolorach złota i czerwieni ;:306 . Dodatkowo jakieś białe drewniane ozdóbki są i tyle. W pierwszym roku miałam misz-masz a potem kupowałam bańki tylko w dwóch kolorach jakoś tak odruchowo . Może z czasem zmienię to przyzwyczajenie.

Obrazek

Pozdrawiam i życzę udanego popołudnia .
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moja Natalka też ostatnio coś załapała, dwa dni w szkole nie była.
Zima piękna u Ciebie, juki wyglądają jak wielkie pająki :;230
Powojniki śliczne ;:167
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Witaj Ewelinko :wit

Zaglądałam tu już do Ciebie, podczytywałam :) Ładna zima u Ciebie, u mnie nie ma śniegu, no, może sporadycznie coś popada tylko. Pięknie u Ciebie wyglądają powojniki, szczególnie na tle czerwonych cegieł ;:108 Bardzo mi się to spodobało :)
Ja nie mam jeszcze ani jednego powojnika, ale na wiosnę na pewno sobie kupię ;:167

Bałwanki i stroiki super ;:333
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Ewelino...bardzo ładne bałwanki i stroiki także, świątecznie się zrobiło aż miło. ;:128 . Clematisy powalają, u mnie są ale jak by ich nie było. ;:222 . Śniegu zazdroszczę...u mnie tej zimy jeszcze nie było, już się martwię co to będą za święta bez śniegu. Pozdrawiam serdecznie. :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Ewelinko!
Każdy z nas ma ulubione kolory i mimo że zakłada zakupy inne to kończy się na tych ulubionych kolorach...znam to!
U mnie też śniegiem sypnęło i leży, prosiłam żeby został a jak będzie zobaczymy ;:219
Pamiętam ten czas kiedy z dziećmi trwały przygotowania do świąt, robienie ozdób na choinkę a potem każde wieszało swoje z dumą. Tylko że za moich czasów było to w wigilię kiedy ja byłam zajęta kuchnią one z tatą zawieszały ozdoby. Ty wigilie spędzasz u rodziny to jest inaczej. Widzę że z przejęciem myślisz już o powiększeniu ogrodu, to masz zimę na planowanie nasadzeń ;:215
Życzę mile spędzonego weekendu i mam nadzieję że święta nie zakłóci już żadna choroba :wit
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Jak dla mnie ozdoby duuużo ładniejsze niż kupne i co najważniejsze wykonane samodzielnie ;:63 A powojniki wspaniałe ;:167
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Czerwony i złoty - jak moja mama - nienawidzę tego zestawu, jest taaaki pyszny i rzucający się w oczy ;:224
Zdecydowanie stawiam na minimalizm, błękity i zielenie :lol:
Nie zmienia faktu,że stroiki bardo ładnie Ci wyszły ;:108
Śniegu zazdroszczę, u mnie wiosną z jesienią naprzemiennie.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Jakie śliczne bałwanki, Ewelinko! ;:63 ;:63
A powojniki...Cudne! ;:215
Słoneczka Ci życzę , ;:3 bo gdy ono świeci, to aż chce się żyć. ;:303
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewelinko ozdoby świąteczne piękne. ;:138 Bałwanki skarpetkowe słodkie. Jakoś nie mam weny do ozdób w tym roku. ;:185 Na powojniki się napatrzyłam, ładnie ci kwitły. ;:215 Dobrych dni i niech dzieciaki nie chorują. ;:168
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Ewelinko, nadrabiając zaległości u Ciebie, można by pomyśleć, że kilka lat tu nie zaglądałam. ;:oj
Wiosenne fotki przeplatają się z tymi zimowymi, patrzę na datę a to tylko listopad, no tyle śniegu to u mnie w tym roku jeszcze nie było.
Za to zdjęcia nieboskłonu tętnią kolorami, brawo, zawsze to jakaś odmiana. ;:215
Podobają mi się bałwanki i pozostałe ozdoby świąteczne a powojniki takie dorodne i malownicze. ;:138 ;:138
Gratuluję nagrody ;:167 i Radosnych Świąt życzę całej Twojej rodzince. ;:cm ;:cm
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

Jakie ładne ozdoby ;:138
EWELINKO,moje gratulacje ;:333
U nas się robi biało;oby tak do Świąt zostało :!:
Pozdrowienia,
Sławek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit .

Chwilkę nie było mnie na forum bo nie miałam kompletnie czasu i głowy na siedzenie przed komputerem . Czasami dla odstresowania sięgałam po forum w telefonie ale nie lubię pisać swoich postów w tej formie. Dodawanie zdjęc i cała reszta jest kłopotliwa. Przez ostatnie dni miałam w domu szpital ;:oj . Noce miałam nieprzespane bo musiałam czuwać i pilnować dzieci :( . We wtorek Emilka przyniosła coś z przedszkola i w ciągu kilku dni nastąpiła reakcja łańcuchowa . W czwartek wieczorem nieprzyjemne dolegliwości grypy żołądkowej dopadły Weronikę a wczoraj mojego eMa. Jego wymęczyło chyba najbardziej i stwierdził, że przez 20 lat tak źle się nie czuł. Najgorsze jest to, że święta są niedługo a mnie prawdopodobnie także to czeka ;:145 . No nic, tyle biadolenia bo nie tylko nas to spotkało . Z tego co słyszę to w wielu miejscach panuje teraz ta wirusówka i chorują całymi rodzinami. Z reguły winowajcą jest przedszkolak, który przynosi to niechciane "coś" z przedszkola .

W związku z tymi przykrymi wydarzeniami u mnie w domu niestety nie miałam czasu na okrycie roślin igliwiem bo i igliwia brak. Ostatnio mamy codzienne mrozy chociaż w dzień są niewielkie. Śnieg leży ale w bardzo małej ilości ;:222 . Może jeszcze do świąt coś spadnie. Ostatnio na tapecie były powojniki, dzisiaj z racji, że dzień jest spokojniejszy a eM powoli dochodzi do siebie postanowiłam w ramach odstresowania zrobić małą inwentaryzację moich clematisów ;:108 . Przy okazji będę miała wszystko pod ręką . Tak więc na ten moment posiadam na stanie 31 powojników (chyba, że jakiegoś pominęłam ;:131 ). Wszystkie z nich to jeszcze młodziki bo sadzone były w zeszłym bądź w tym roku. Jeszcze wszystko przed nimi i muszą nabrać masy . Mam nadzieję, że za kilka lat będę miała morze kwiatów ;:224 .

Tak więc w roku 2015 posadziłam :

2x Polish Spirit
Błękitny Anioł
Jan Paweł II
Niobe
Comte de Bouchaud
Ville de Lyon
The President
Bylinoowy NN
Carnaby
Juuli

Rok 2016 :

Anita
Paul Farges
Proteus
2x Inspiration Zoin
2x Hanna
Gipsy Queen
Viola
Mrs N. Thompson
Mme Julia Corrovon
Generał Sikorski
Purpurea Plena Elegans
Purple Spider
Sunset
Alionushka
Arabella
Markham Pink
Violet Pink
Albine Plena

Mam nadzieję , że wszystkie z nich za kilka lat zmężnieją i będą tak wspaniale kwitły jak Polish Spirit ;:108 . Tyle o powojnikach, które dzisiaj jeszcze pokażę we wspominkach

Kasiu faktycznie juki to jak pająki wyglądają ;:306 . Nie związałam ich chociaż zawsze to robię :roll: . Powojniki jeszcze młode ale niektóre świetnie sobie radzą i nie mogę na nie narzekać.

Obrazek

Dominiko witaj w moich skromnych progach ;:196 . Powojniki to bardzo fajne rośliny chociaż czasami lubią grymasić. Polecam Ci te z grupy Viticella oraz bylinowe i botaniczne bo te są łatwiejsze w uprawie ;:108 . Jak tylko zobaczysz kwitnienie pierwszego to na pewno się zakochasz. Dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie :wit .

Obrazek

Zuza dziękuję za pochwały . U mnie nie wszystkie powojniki dają popis. To jeszcze bardzo młode rośliny i czekam na więcej w kolejnych latach . U mnie śniegu jest ale niewiele. W takim razie śniegu Ci życzę i pozdrawiam ;:196 .

Obrazek

CDN
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu ja też mam nadzieję, że plany świąteczne wypalą i już żadnej choroby nie będzie. Ja od kilku lat choinkę ubieram trochę szybciej bo z dziewczynkami jakoś tak fajniej . Śniegu jest niewiele ale może jeszcze coś sypnie do świąt. Zobaczymy. Pozdrawiam Ciebie również ;:196 .

Obrazek

Natalio dziękuję ;:168 .

Obrazek

Mati Ty się nie nabijaj z tych kolorów , to jakoś samo się w ręce rzuca ;:306 . No widzisz a mnie zielony z niebieskim jakoś nie przekonuje . Dziękuję za pochwały i śniegu Ci życzę ;:196 .

Obrazek

Lucynko dziękuję Ci za pochwały moich dzieł ;:196 . Pozdrawiam .

Obrazek

Soniu Tobie także dziękuję ;:168 . Ja miałam wenę chwilową a teraz po chorobach też jakoś mi się nie chce ;:222 a w planach miałam jeszcze zrobienie czegoś. Dziękuję i wzajemnie pozdrawiam ;:196 .

Obrazek

Stasiu dziękuję Ci, że znalazłaś czas na wizytę u mnie. O tak w listopadzie miałam trochę śniegu , aż dziwnie. Za wszystkie pochwały także pięknie dziękuję i pozdrawiam ;:196 . Tobie także życzę wspaniałych i rodzinnych Świąt ;:168 .

Obrazek

Sławku śniegu zazdroszczę bo u mnie malutko :( . Może u mnie też jeszcze spadnie i będzie go trochę więcej . Dziękuję za pochwały i pozdrawiam :wit .

Obrazek

Pozdrawiam Wszystkich zaglądających :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”