Od przybytku głowa nie boli część 3
- buum
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Od przybytku głowa nie boli część 3
Krysiu śliczne kolory w Twoim ogródku
Mam nadzieje że cała Polska zaleje się takimi kolorami już nie długo a zima da nam żyć....

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
No proszę jaki przeskok! tu biały puch i mróz, a tu piękna wiosną. Ja raz wyjechałam w młodości na święta (z mamą) ale potem wróciłyśmy do dawnego stylu 

-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Marysiu ja po raz pierwszy opuściłam dom na Święta i powiem, że mi się to podoba
Nie będę teraz skrzeczeć, że każde święta będę tak spędzała ale od garów odpoczęłam, mogłam wyjść na spacer i wrócic do suto zastawionego stołu. Ja myślę, że każda z nas odczuwa zmęczenie przygotowaniami do świąt a potem bieganiem miedzy kuchnią a stołem.....raz po raz trzeba coś w swoim życiu zmienić.
Rzeczywiście miło było zastać w ogrodzie takie widoki

buum ja myślę, że to już ostatnie podrygi zimy w tym sezonie. Mimo wszystko rośliny sobie radzą u mnie nie było dużych przymrozków więc i strat nie widzę.
Lucynko jest prawdą, że święta inaczej spędzone też potrafią być miłe i radosne....no i złapałam prawdziwy oddech
Elunia masz rację, wszyscy mieliśmy dla siebie więcej czasu, nacodzień życie szaleje, wszyscy zaganiani widzą się i rozmawiają prawie w biegu....niestety takie chwile są niezbędne aby być bliżej siebie, widzieć się i słyszeć też.
Ja też liczę na ciepełko majowe, mam dużo planów roboczych i wypoczynkowych.
Uwaga dzisiaj po pracy weszłam do Lidla kupiłam po raz pierwszy mączkę rogową i teraz poproszę wszystkich co ja używali jak ją stosować, kupiłam tez nawóz w płynie do kwitnacych i to bardzo wydajny 1 nakrętka na 5 litrów wody, ponoć zapewnia obfite kwitnienie....zachwalno w sklepie.
Miłka moje smagliczki były posadzone w ubiegłym sezonie wiosennym i do tego były mizerne, w tym roku są urokliwe i to dość wcześnie, ale one mają wystawę p[ołudniową i to na pewno ma znaczenie.
Migdałek krzaczasty na ROD w pełni rozwinięty.

Sylwia zestawienie z tulipanów ze smagliczką zupełnie przypadkowe ale też mi się podoba.
Mimo takiej pogody u mnie już dużo tulipanów rozwiniętych

Byłam w Biedronce i zaszalałam były Clematisy i kupiłam aż cztery za bardzo nie wiem gdzie posadzę, ale mam jedną wiśnię pod którą posadze jeden, z resztą będę łazikować po ogrodzie i szukać miejsca.
Była też Passiflora i nie odmówiłam sobie, w yubiegłym roku sąsiadka miała posadzoną na ROD i też z Biedronki, jej urocze kwiaty urzekały.
Kasiu powrót był trudny ale wróciliśmy bezpiecznie, powiem, że nie spotkaliśmy zadnej kolizji po drodze....chyba rozsądni kierowcy się wtedy poruszali.
pozdrawiam

Nie będę teraz skrzeczeć, że każde święta będę tak spędzała ale od garów odpoczęłam, mogłam wyjść na spacer i wrócic do suto zastawionego stołu. Ja myślę, że każda z nas odczuwa zmęczenie przygotowaniami do świąt a potem bieganiem miedzy kuchnią a stołem.....raz po raz trzeba coś w swoim życiu zmienić.
Rzeczywiście miło było zastać w ogrodzie takie widoki

buum ja myślę, że to już ostatnie podrygi zimy w tym sezonie. Mimo wszystko rośliny sobie radzą u mnie nie było dużych przymrozków więc i strat nie widzę.
Lucynko jest prawdą, że święta inaczej spędzone też potrafią być miłe i radosne....no i złapałam prawdziwy oddech

Elunia masz rację, wszyscy mieliśmy dla siebie więcej czasu, nacodzień życie szaleje, wszyscy zaganiani widzą się i rozmawiają prawie w biegu....niestety takie chwile są niezbędne aby być bliżej siebie, widzieć się i słyszeć też.
Ja też liczę na ciepełko majowe, mam dużo planów roboczych i wypoczynkowych.
Uwaga dzisiaj po pracy weszłam do Lidla kupiłam po raz pierwszy mączkę rogową i teraz poproszę wszystkich co ja używali jak ją stosować, kupiłam tez nawóz w płynie do kwitnacych i to bardzo wydajny 1 nakrętka na 5 litrów wody, ponoć zapewnia obfite kwitnienie....zachwalno w sklepie.
Miłka moje smagliczki były posadzone w ubiegłym sezonie wiosennym i do tego były mizerne, w tym roku są urokliwe i to dość wcześnie, ale one mają wystawę p[ołudniową i to na pewno ma znaczenie.
Migdałek krzaczasty na ROD w pełni rozwinięty.

Sylwia zestawienie z tulipanów ze smagliczką zupełnie przypadkowe ale też mi się podoba.
Mimo takiej pogody u mnie już dużo tulipanów rozwiniętych

Byłam w Biedronce i zaszalałam były Clematisy i kupiłam aż cztery za bardzo nie wiem gdzie posadzę, ale mam jedną wiśnię pod którą posadze jeden, z resztą będę łazikować po ogrodzie i szukać miejsca.
Była też Passiflora i nie odmówiłam sobie, w yubiegłym roku sąsiadka miała posadzoną na ROD i też z Biedronki, jej urocze kwiaty urzekały.
Kasiu powrót był trudny ale wróciliśmy bezpiecznie, powiem, że nie spotkaliśmy zadnej kolizji po drodze....chyba rozsądni kierowcy się wtedy poruszali.
pozdrawiam
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- buum
- Kontakt:
Migdałek krzaczasty Krysiu
Taki
Powiedz co to za kwiatek na pierwszym zdjęciu ???

Powiedz co to za kwiatek na pierwszym zdjęciu ???

-
Piotrek to Skalnica tyowa roślina na skalniaki ale będzie rosła wszędzie.
Migdałek rozrasta się jak perz, wokół pełno wyrastających pędów i te maluchy tez kwitną.
Migdałek rozrasta się jak perz, wokół pełno wyrastających pędów i te maluchy tez kwitną.
- buum
- Kontakt:
Dziękuje Krysiu.
Migdałem jeszcze nie rośnie u mnie na działce....jeszcze....
Migdałem jeszcze nie rośnie u mnie na działce....jeszcze....

- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu , ja mączkę rogową podsypuję głównie pod świeżo sadzone rośliny w dołek . Podobno jak jest płytko pod powierzchnią ziemi to jest możliwość że pieski mogą rozgrzebywać rabatki w jej poszukiwaniu . Ja pieska wprawdzie nie mam , ale psiaki sąsiadów często do mnie zaglądają . Do tej pory nie kopały mi dołków .Mączka wolniej się rozkłada przez co dłużej działa .Pozdrawiam 

-
Elu dzięki za wskazówki, mam do posadzenia kilka krzaków róż i tak myślałam aby je podkarmić ale czy to bedzie dobre dla róż o gołym korzeniu nie wiem, muszę jeszcze poczytać.
Na opakowaniu piszą o rozpuszczaniu tej mączki i podlewaniu roślin.
Na opakowaniu piszą o rozpuszczaniu tej mączki i podlewaniu roślin.
- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Krysiu....ja także stosowałam mączkę rogową pod róże z gołym korzeniem, nasyp do dołka i lekko przysyp ziemią aby korzenie nie dotykały mączki. Ja tak zrobiłam i jest ok. 

-
Zuzia tej mączki gdyby przełożyć to na łyżki stołowe to ile łyżek mogę sypnąć pod jedną różę 

- pela11
Krysiu , ja sypałam około 2 dużych łyżek , tak raczej na oko bo mączką raczej nie przenawozisz róż bo ona wolno się rozkłada więc różom nie zaszkodzi i tak jak pisała Zuzia w dołek i przysypać lekko ziemią lub wymieszać a potem dopiero róża .
-
Ela myślę, że jutro już muszę te swoje zadołowane róże posadzić bo u Was będą kwitły a ja swoich nie wsadzę
Będę brała 2 łyżki pod krzaczek

Będę brała 2 łyżki pod krzaczek

- pela11
Krysiu , jak tylko pogoda Ci pozwoli to oczywiście róża w dołek i już . Pogoda nas nie rozpieszcza , ja też chcę pojechać , ale muszę unikać zaziębienia , jak będzie mokro i zimno to jednak zrezygnuję z wyprawy do ogrodu .Życzę więc 

- buum
- Kontakt:
Jest szansa na ładną majówkę !!! Czego wszystkim życzę

- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt: