Storczykowa kraina Soni :)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Mario chyba wszystkie pieski uwielbiają tarzać się w brudach i smrodkach ;:183 mojego kudłatego to do dziś nie mogę wyszorować od miału, w którym wytarzał pysk kilka dni temu ;:175
Dorotko u mnie to same w sumie falenopsisy, a te na szczęście w większości nie leniuchują ;:224 dendrobium i cambria coś zaczęły wypuszczać i dalej cisza, chyba się zastanawiają co dalej ;:171 paphiopedilum też nadal tylko wypuszczają nowe rozetki i liście ;:225
a ja dziś kupiłam dwa falenopsisy z przeceny w stanie dobrym - ten z liśćmi w ciapki i bardzo dobrym - ten drugi ;:198 nowe nabytki dostały juź swoje numerki oraz nowe doniczki i podłoże, oto one
Obrazek

a to kudłaty przesyła senne pozdrowienia dla swoich "wielbicielek" ;:168 piszę senne, bo dziś tylko śpi, a jak wstanie to ziewa, no ale pogoda senna to i pies senny ;:225

Obrazek Obrazek

pozdrawiamy :wit
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O kurka wodna! Ale masz wspaniałego kudłacza!
Czy mi się wydaje, czy pierwszy z lewej ma liście nakrapiane?
Awatar użytkownika
dorela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2007, o 15:26

Post »

soniu o storczykach powiem to co wiekszość -cudne,a ten z kropeczkami na listkach....ech ;:166
a Kefirka proszę wymiziać odemnie :D
pozdr Dorota
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Soniu, śliczny ten z nakrapianymi listkami, ale Ci się udało dorwać sztukę ;:183
Również i ja przesyłam mizianka dla Kefirka ;:226
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
marta c
200p
200p
Od: 7 cze 2008, o 01:37

Post »

Zakupy super ,ten w liscie w ciapki to podobny do mojego

Psiak jest swietny a imie ma po prostu zarombiste ;:172
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58

Post »

Soniu śliczne nowe zdobycze :) kolory niespodzianki mam rozumieć :?: a tak z ciekawości :oops: ile kosztowały ??? Ugłaskaj Kefirka ode mnie :D śliczny psiak :twisted:
Awatar użytkownika
DAK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Soniu, jak się cieszę, że pokazałaś tu swojego kochanego kudłacza. Jak tydzień temu przeczytałam o nim w wątku, to wlazłam i pół forum przeszukałam w poszukiwaniu tych dredów. I bezskutecznie. :(
Mój Portos to się wciska na wszystkie fotki i storczykowe i kaktusowe, a twojego czworonoga z dredami nigdzie przy kwiatkach znaleźć nie mogłam.
Cudny jest.
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

Szanowne Foremki Storczykowe ;:168
bardzo mi miło, że mnie odwiedzacie, ale widzę, że kudłaty zrobił większą furorę niż moje nowe nabytki ;:183
Kefir i ja dziękujemy za miłe słowa i mizianka - głaskanka ;:225
Wanda tak ten z lewej to taki średniej wielkości falenopsis i ma liście w ciapki ;:198
Dorela kiedyś w OBI był taki nakrapiany, lecz nieco zmarnowany, a przecenić nie chcieli, więc jak teraz zobaczyłam wśród przecenionych to po wstępnych oględzinach zdecydowałam się na zakup ;:216
Jeanne jak to mówią - szukajcie aż znajdziecie ;:183
Marta imię dla psa nie jest moja zasługą, bo pies w wieku 10 miesięcy wrócił do hodowców i ja stałam się jego posiadaczką i psie imię zostało takie jak nadał je pierwszy właściciel, ale też uważam, że jest zarombiste ;:333
Dorcia śmiem podejrzewać, że kwiaty tego storczyka z nakrapianymi liśćmi mogą być koloru różowego, bo w takim kolorze leżały zwiędłe kwiaty na podłożu ;:218 a ten drugi to musi być coś jasnego, bo została zdrowa łodyga kwiatowa i na samym końcu uśpiony paczek ma jasny kolor ;:228 a cena to 12 zł.
DAK czasem jestem na forum WSZYSTKO o... - Bazy Wiedzy Użytecznej a tam W.o... Psach 5cz. (2008.05 - ... ) Kefir jakoś szczególnie nie jest zainteresowany moimi storczykami, czasem powącha liście i jak przychodzę z jakimś nowym nabytkiem to też oczywiście musi być obwąchany i po wstępnej akceptacji kwiat spokojnie zostaje ustawiony, gdzie jego miejsce przeznaczenia ;:225 a na fotkach nie ma psa, bo go jego ukochana pańcia wyrzuca sprzed obiektywu, tłumacząc mu, że jest czas na jego sesję foto i musi być czas na sesję foto storczyków ;:191
x-k-a
200p
200p
Od: 11 wrz 2008, o 16:07

Post »

ale fajny psiak :D chociaż 'psiak' to może trochę mało na takiego olbrzyma ;)
przyznam się, że wolę koty, ale Kefir jak to już zostało napisane - zarombiasty.

nowe nabytki.... ładniutkie, szczególnie ten z marmurkowymi liśćmi. :)
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12

Post »

Soniu - czy Kefirek to przypadkiem nie jest komondor :?: Dredy ;:215
A do koloru kwiatków falka z nakrapianymi listami, to mój ma różowe i oryginalny kształt płatków :D Mnie osobiście bardzo się podoba i jestem szczęśliwa, bo mój wypuszcza pędzik :D
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

madzik pisze:Soniu - czy Kefirek to przypadkiem nie jest komondor :?: Dredy ;:215
A do koloru kwiatków falka z nakrapianymi listami, to mój ma różowe i oryginalny kształt płatków :D Mnie osobiście bardzo się podoba i jestem szczęśliwa, bo mój wypuszcza pędzik :D
masz na myśli tego, co masz na pierwszej stronie swojego wątku? jak tak, to wiem, jaki to, bo też już takiego mam i obecnie kwitnie.
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58

Post »

sonia pisze: Dorcia śmiem podejrzewać, że kwiaty tego storczyka z nakrapianymi liśćmi mogą być koloru różowego, bo w takim kolorze leżały zwiędłe kwiaty na podłożu ;:218 a ten drugi to musi być coś jasnego, bo została zdrowa łodyga kwiatowa i na samym końcu uśpiony paczek ma jasny kolor ;:228 a cena to 12 zł.
Powiem Ci, że cena bardzo interesująca ;:113 Życzę jak najszybszego rozkwitnięcia się pąka u jasnego i nowego pędu na "nakrapianych listkach" :lol: bo jestem bardzo ciekawa kolorków :D Takie niespodzianki lubię najbardziej :P
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

Koralinko jak mówi moja gorsza połówka - mam kota w głowie i to mi powinno wystarczyć, więc w domu buszuje piesek ;:225 ale kota chętnie bym widziała na swoich kolanach, ale znowu moja połówka się nie zgadza ;:185 chociaż raz dokarmiałam i oswajałam małego kotka, ale okazało się, że to sprytny kotek sąsiadki, który przychodził sobie do mnie podjadać ;:191
Madzik tak to komondor - węgierski pies pasterski
a kwiatki z "ciapkowatych liści" to na razie tajemnica, ale jak tylko coś się ukaże to zaraz jesteście poinformowane ;:224
a Ty Madzik to masz i kwiaty oryginalne i fotki rewelacyjne ;:333 ja wciąż buszuję po wątkach, ale śladu nie zostawiam ;:128
Duśka doczekałaś się pędzików na swoich storczykach ;:138
Dorcia obym nie zamęczyła moich nowych nabytków ;:171 ale ciekawość mnie zjada co też kryją w sobie za kwiaty te moje nowe storczyki ;:225 a cena interesująca, bo kwiaty zdrowe, więc tylko cierpliwie czekać na nowe pędy, bo juź wiem, jak nie zabić storczyka przez nadmierną opiekę
;:216

dziś przyniosłam do domu cymbidium, pada deszcz i wciąż jest bardzo wilgotno i boje się by jakiś grzyb nie zaatakował rośliny, teraz stoi na parapecie w piwnicy ;:183

pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12

Post »

Soniu - codzienna lektura tego forum (i innych również) to mój drugi nałóg (zaraz po storczykach) :oops:
A ślad po sobie zostawiam tylko czasem...
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

a ja piszę zawsze gdy mam coś do powiedzenia :) lubię też oglądać fotki waszych storczyków.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”