Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Wczorajsza ulewa powiadasz.... Może przyślij ją do mnie.
A róża wygląda na angielkę. Tylko nie wiem jaką. Ale cudna jest.
Limonkowe kolorki to moje ulubione
Zwłaszcza że limonka pasuje do mohito. :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

cyma2704 pisze:Moniko ja dużo mniejsze powsadzałam na nowe miejsca. Wydaje mi się, że im mniejsze, tym szybciej się ukorzeniają i ruszają ze wzrostem. U ciebie tych chwastów chyba nie za dużo. :wink:
oj, zdziwiłabyś się ;:131
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu już dmucham chmury do ciebie. :wink: Znowu dziś solidnie padało, najmniejsze rośliny całe uciapane ziemią. ;:222 Róża za 4 zł, więc tym bardziej się cieszę, że angielka. ;:215 Mam jeszcze trzy inne, ale dopiero się paki otwierają. ;:65 Kiedyś rum mi smakował, dziś niestety tylko symbolicznie mogę. ;:174

Moniko jakoś widać głównie piękne rośliny, iryski podglądam szczególnie.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Soniu marketowa róża bardzo ładna :lol:
No i ten widok przy domu - piękny ;:63
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:196 staram się, żeby było jak należy, ale u mnie to robota głupiego - zanim oczyszczę z chwastów ostatnią rabatę, to już pierwsza nie pamięta, że była bez chwastów ;:222
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu widok ze schodów już trochę mnie zadowala, choć żółta tawuła teraz za bardzo rozwichrzona, a rabata za niebieskim świerkiem znowu pusta, bo w reorganizacji. Z różyczki się cieszę, bo poszłam po mąkę na chleb, a róża wpadła do koszyka. ;:306 Już jedną podobną mam dwa lata, jest wyjątkowo zdrowa i kwitła obficie, choć może kwiaty ma mniej szlachetne.

Moniczko twój areał jednak spory, pracy więcej, ale też chwasty rozkładają się na większej powierzchni. :lol: W takich ładnie zasadzonych rabatach, na pewno mniej niż na moich pustych. ;:108
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zrobię jutro foto, to nie uwierzysz, że to moje ;:218 ;:131 ;:306
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Zachwyciłam się tym widokiem ze schodów-przestrzeń ,światło,harmonia ;:oj i porządek w stopniu dla mnie chyba nie osiągalnym :oops: Chociaż po kilku latach spontanicznych zakupów staram się uporządkować swoją zieloną przestrzeń :wink:
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Soniu limonkowe akcenty na rabatach to jest to co uwielbiam!!! Świetnie to wygląda. ;:oj
No i róża już się wdzięczy. ;:180 Szczęściara.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Oj tam zaraz rum Ci w głowie. Można i bez. W pracy sobie robimy w upały bezalkoholowe mohito :D
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Soniu, bardzo ładnie zaplanowałaś ten widoczek ze schodów ;:215 Kolorystyka świetna i tak elegancko. Podoba mi się. Szkoda że ja tak nie umiem zaprojektować swoich rabat. Wydaje mi się że dobrze a jak zrobię zdjęcie to masakra, bałagan na całego ;:306
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Soniu, mieczyki mogą zostać tak w donicy. U mnie w donicy czy w gruncie rosły tak samo. A sadzę tak gęsto jak Ty. Z moich obserwacji wynika niestety, że one krótko kwitną, a szkoda bo ciekawie. No ale ja miałam na mocnym słońcu, może jak dasz w cień to pocieszą Cię coś dłużej ;:224 No i popierać musiałam ale to umieczyków norma.
A, mi w pierwszym roku jak dobrze pamiętam nie wszystkie cebule zakwitły :?
Za to w tym roku wciąż siedzą w garażu ;:306
Obejrzałam z przyjemnością Twoje rabaty z widoku ze schodów. Śliczne ;:138
A limonkowa żurawka cudna ;:167
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Aga2016
50p
50p
Od: 17 kwie 2016, o 19:41

Post »

Hosty są fantastyczne, a latarenki ;:167 piękne całość ogrodu zadbana ;:108 miło ogląda się Twój ogród ;:108
miłego wypoczynku :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Soniu, pięknie i bardzo estetycznie zagospodarowałaś rabaty przed domem. ;:63 ;:63
Widok ze schodów zachwyca. ;:111
Limonkowe kolorki też lubię. Zresztą ja w ogóle lubię wszelkie odcienie żółci. ;:108
Tak już mam. Wszystkie barwy cieszą, ale żółte przyciągają najwięcej owadów, które pięknie grają wśród kwiatków. ;:215
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko chwasty w ogrodzie, to natura, jakoś nie wyobrażam sobie, żeby nigdy nie było ich na rabatach. :) Tawuły doskonale się rozrastają i żaden chwast im niestraszny.

Obrazek

Beatko miło, że ten kawałek ogrodu ci się podoba. ;:196 Ja już myślę co zmienić, obwódki zostaną, tylko wnętrze rabat zapełnia się coraz nowymi roślinami, które wypatrzę w innych ogrodach. Padło mi też kilka roślin na rabacie koło opaski przy domu. Ukorzenia się hortensja Limelight na pniu, może się zmieści. ;:218 Najlepszy przykład haosu, samosiejka kocimiętki, koper, trzęślica i czosnek główkowaty, chwasty przemilczę.

Obrazek

Aniu dzięki. ;:196 Nawet za bardzo nie planowałam, tak jakoś kolory się ułożyły. Tylko żurawki świadomie posadziłam, bo mają tam parę godzin wytchnienia od słońca. Ostatnie dwa dni ciepła sprawiły, że już kilka róż za dwa, trzy dni pokaże kwiaty. :tan Zazdrościłam ci ostróżki, więc mój bladawiec się pospieszył.

Obrazek

Obrazek

Małgosiu ja głównie marchewkowe popijam. ;:306 Dla ciebie bodziszek NN.

Obrazek

Jolu nawet nie opowiadaj takich rzeczy. ;:173 Masz tak ładny ogród, że tylko podpatrywać rozwiązania. ;:180 Moja ostatnia miłość szałwia Compacta Deep Blue, niedługo pokażę ile jej nasadziłam, żeby wprowadzić powtarzalność na rabatach. Większość to malutkie sadzonki, ale kilka ubiegłorocznych już tworzy spore kępki.

Obrazek

Obrazek

Zuza dziękuję, ;:196 nie mam ochoty mieczyków przesadzać, więc poczekam jak sobie poradzą. Limonkową żurawkę rozmnażam, bo już zmienia się koncepcja rabat pod ścianą. ;:306 Ma być żurawkowo-trawkowo. Turzyce wielkości 2 cm już rosną. :;230 Roślina najbardziej przydatna w moich, stale zmienianych koncepcjach. Jak nie wiem czym uzupełnić rabatę, sadzę smagliczkę nadmorską. ;:173 W ciągu dwu tygodni zadarni całe to miejsce.

Obrazek

Aga dziękuję za dobre słowo. ;:196 Pięć lat sadzę, przesadzam, kupuję, oddaję, wyrzucam i to cała przyjemność pracy w ogrodzie. ;:108 Host przybyło w tym roku kilka, muszę trochę maluchów też pokazać. Dziś hosty tylko w tle.

Obrazek

Lucynko na początku sadzenia roślin, nie myślałam o tworzeniu ogrodu. ;:131 Trwała budowa, a gleba to piach, który powoli wzbogacałam o glinę i sadziłam wszystko co dostałam lub mi się podobało w szkółce. Teraz już bardziej świadomie tworzę rabaty, a wszystko to dzięki wam. ;:180 Oglądając różne ogrody próbuję tworzyć swój, który oczywiście stale będzie się zmieniał. :roll: Mam kilkadziesiąt sztuk kocimiętki i u mnie ona jest najbardziej oblegana przez pszczoły. Goździki, które przyszły do mnie z floksami i od pięciu lat wędrują na różne rabaty.

Obrazek

Wczoraj byłam cały dzień babcią. Karol na widok aparatu szaleje.

Obrazek

Dzisiaj dopiero po południu mogłam być ogrodniczką. Dwie rabaty: czerwona i biała ( na razie zielona) ;:306 , dostały sześć worków kory, a przydałoby się dwadzieścia.

Obrazek

Obrazek

Maluchy orlikowe z kapersów wiosennych kwitną. Niebieskie orliki, samosiejki w ciągu jednej nocy zostały ogołocone z liści. ;:223

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Naparstnice wszystkie w kolorach, które bardzo mi się podobają, choć biała wyjątkowa.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego świętowania. :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”