Ewunia Queen Elizabeth ma ze trzy lata ,póki co nie rośnie jakaś szczególnie wielka ,ale jak coś to miejsca ma sporo

Tea Clipper mam trzeci sezon ale przesadzona raz,po roku ,w tym roku dosyć ładnie przezimowała i wiosną wystartowała też ładnie ,pędy to prawda ma wiotkie ,ale nie wszystkie ,niektóre wypuszcza w górę i te sztywne ,kwiaty wielkie i cudne,mam nadzieję że w przyszłym roku pokaże swoją urodę i stworzy piękny duet z Lady of S. Iglaki lubią kwaśne podłoże a róże nie ,ale iglaków nie zasilam tylko karmię róże ,one ważniejsze

mimo to iglaki rosną ładnie i róże o dziwo też nieźle ,mają wycięte spore dziurki ,w których łatwo sprzątnąć liście ,jak iglaki zaszaleją to je podcinam

Ogólnie znawca ze mnie żaden i prawdę mówiąc nie miałam gdzie posadziłam tam,ale widziałam w szkółce że róże rosły przy iglakach ,więc pomyślałam czemu nie
Jagna już się nie mogę tego doczekać

zakupiłam różane sukienki ,żeby wnusia była dobrze wyposażona do ogrodu i będziemy razem buszować wśród róż

Masz rację to będzie niezwykły sezon w moim ogrodzie
Nazwy zacznę od tych trochę łatwiejszych Mareczek ,Zośka ,Marysia bo by się wnusia w głowę drapała" co też ta babka do mnie gada? "
Zmiany? Uwielbiam!!

I to nie tylko w ogrodzie w domu też, jak bym mogła ciągle bym coś zmieniała ,ale tu na straży stoi mój M i jak w ogrodzie pozwala to w domu NIET! W ogrodzie mogę robić co chcę ,byle sama M to nie interesuje ,no chyba że poproszę to pomoże.A że buszuję po forum ,to ciągle coś do głowy wpadnie i wyleźć nie chce ,więc co robić? Trzeba zmienić
No planuję dwie ale już widzę że chyba trzy chciałabym Royal Jubilee ale nie wiem czy będzie dostępna i Munstead Wood ,ale wrzuciłam do koszyka Olivię ,bo jakby nie było Royal to może być Olivka a jak będzie to dla Olivki miejsce znajdę na pewno.Kronprincesse M. kwiaty ma sliczne i pieknie pachnące tak świeżo cytrynowo ,zapach mocny,w tym roku scięta do kopczyka i nie może nabrać sadełka ,ale ogólnie rosła mi ładnie i ładnie kwitła, jest na przodzie rabaty ,bo to nie wysoka róża u mnie.
Postaram się bardzo poprawić promise