Witajcie Kochani
Było ciepło ,momentami nawet za ciepło bo pracy sporo a w słońcu trudno się pracuje . Jestem jednak z wyników zadowolona bo w końcu staneła drewniana pergola planowana w maju , no ale staneła .Oddziela część sadowniczo -warzywną od ozdobnej .Posadziłam przy niej niebieską różę pnącą a po drugiej stronie posadzę powojnika od Bożenki ,ale to za tydzień bo zbrakło czasu . Posadziłam też jabłonkę wczesną Close i morelkę Orange Early oraz kilka innych przywiezionych roślin . Długo podlewałam cały ogród bo jest okropnie sucho chociaż w piątek padało i to sporo .Przesadziłam też kilka róż i trochę bylin , pozmieniałam trochę nasadzenia z przodu na rabatach , opieliłam co zdążyłam , zebrałam maliny [jeszcze] i wyjazd bo dzień krótki .Zdjęć coraz mniej bo mało kwitnień i coraz więcej pustych miejsc na rabatach . Jesień niestety i bardzo zimne poranki nas witają . Idzie czas odpoczynku dla przyrody i dla nas , no i dobrze , Ja tam lubię i zimę .
Dorotko dzięki za pochwały , staram się , staram i czasem coś się uda
Zeniu , niestety już bardzo widzę jesień ,chociaż róże jeszcze mają pąki to na rabatach robi mi się pustawo . Nic nie poradzimy .taka kolej rzeczy .
Alu , no widzisz ,jestem Baba-Jaga bo nie zabrałam Cię do Skierniewic

a było fajnie .Może za rok
Bożenko, no właśnie , inaczej nie byłoby zdjęć .Zapomniałam pstryknąć powojnika od Ciebie ,ale pięknie rośnie i za tydzień posadzę go przy nowej pergoli i wtedy pstryknę .
Marysiu , Rapsody przyjdzie do mnie w pażdzierniku i mam nadzieję że nie będzie marudziła .
Florianie , dzięki , dzięki, dzięki .
Wandeczko ,te tulipany położyłam przypadkowo ,żeby ich nie pomylić bo były nie opisane a cebul kupiłam dużo , nawet bardzo dużo ,będzie widać wiosną .
Dorotko [DTJ] , no ,ale mi nasłodziłaś
[/URL
[url=http://www.fotosik.pl/zdjecie/e22bb4476578cb08]