Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD

Post »

Marysiu magnolia już pokazuje swoje cudne kwiaty. ;:215 Jak zawsze ogród świetnie obfotografowany. ;:180
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Maryniu u mnie też pada , roślinki się cieszą ... ;:138
Piękne zdjęcia jak zwykle. Magnolia u ciebie zaczyna , u mnie coś widzę że chyba będzie miała mało pąków...
Same liście jak na razie...
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Sami swoi ...Iwonka, Sonia,Ola :D Witajcie! ;:196 Jak to miło,że jawnie odwiedzacie mój wątek ;:180 choć tu u mnie nudą wieje...No cóż ...nie czuję się kompetentna o różach rozprawiać bo i odmian będących na forumowym topie nie mam ani doświadczenia , sama chętnie korzystam z forumowej wiedzy ;:173 .... Innych chodliwych tu roślin również ...Nowości z żadnego raju choćby bylinowego także ...czym się pochwalić :?: ;:131 Czym zachęcić ;:7 potencjalnych zaglądających do piśnięcia choćby słówkiem ??? Foto-pstryki wielu zaglądającym ;:204 jak mniemam służą jako inspiracje ...No bo po coś tu chyba dość licznie zachodzicie i zaglądacie cichaczem :?: :oops:

Miłego weekendu moim Gościom i zaglądaczom życzę !
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Hej Maryniu, żadną nudą, zdjęcia pięknie i masz rację, służą za inspiracje dla nas, będziesz działkować w weekend? :wit
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

A tam wieje nudą... ja tak nie uważam. Twoje foto-pstryki są mistrzowskie a i modele godne zauważenia.
Marzy mi się taka rabata ciemierników różnokolorowych jak u Ciebie. Swoje przenoszę w jedno miejsce. Na razie wygląda to biednie. Mam nadzieję, że z czasem rośliny się rozrosną i będzie ładnie.
Chwilowo mam awersję do zakupów w sklepach internetowych. Zbyt wiele cennych roślin straciłam tej zimy. Wolę zakupy w realu.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Maryniu i u mnie wielu cichych podglądaczy...jak wszędzie chyba. ;:173
Ty myślisz że ja mam takie rośliny z najnowszych kolekcji?
Coś ty , większość jest najzwyklejsza i grunt że rosną i cieszą me oczy...To najważniejsze... ;:108
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Na Twoich zdjęciach najbardziej mi się podoba światło, to, w jaki sposób pokazujesz magię bezlistnej gałązki w wiosennym słońcu. Doceniam to nienachalne piękno. Po raz kolejny zima pokazała, że stare odmiany roślin są niezawodne, a nowe często tylko... nowe.
Cudne masz kokorycze w ujęciu bliskim naturze.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Maryniu, u Ciebie jakby wcześniej wiosna się objawiła, bo kwitną Ci takie rośliny, które u mnie dopiero się przymierzają do kwitnienia. ;:138
W ogóle jakoś dziwacznie w tym roku wszystko na mojej działce wygląda. :roll: Prawdopodobnie winna jest miniona zima - nie zima, czyli takie nie wiadomo co. ;:145
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Maryniu witaj. :wit
Dzięki za cudne fotki, a na widok zdjęcia miodunki wpadłam w zachwyt. Kwiaty wyglądają, jak świecące lampiony.
Ciemiernik cuchnący jest także moim ulubionym, ale niestety już drugą zimę przemarzł. Czy Ty go okrywasz na zimę?
Pozdrawiam serdecznie. ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

U mnie do wczoraj nie padało :evil:
Za to dzisiaj jak mam wolne siąpiło od rana.
Za słabo.
Ale i tak udało mi się popracować trochę nad nową rabatką
Chciałabym stworzyć podobny do twojego zakątek leśny
Może mech tez tam będzie?
Kilka roślin już mam
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miło mi powitać :heja tak zacne grono moich sympatycznych Gości ;:196 odpowiem wieczorkiem teraz tylko z życzeniami dobrej niedzieli choć aura niesprzyjająca , tulipanki energetyczne zostawiam!

Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

To miłej niedzieli Maryniu, tulipanki piękne ;:215
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko w sobotę zawitałam tylko dosłownie na pół godz,na działkę musiałam zadołować maliny do sadzenia w przyszłym tygodniu , syn przeleciał kosiarką trawniki i podlałam moje tunelowe doniczki z uratowanymi cebulami...Była mżawka od czasu do czasu i niezbyt ciepło.Dzisiaj natomiast w południe była okropna zimnica i wiatr ,podmuchy były lodowate ..No sprawdza się ,że kwiecień plecień...
Halinko dziękuję za uznanie dla moich foto-pstryków! ;:196 . Ciemierniki dość szybko rosną i rozsiewają tak,że ani się obejrzysz jak rabatka wypięknieje ! :)
Ja Ci powiem , że nie kupuję roślin przez internet raz tylko przed laty zamówiłam hosty i tyle.. Mam możliwość kupienia wielu roślin u siebie i to mi odpowiada.Kupuję to co jest dostępne na lokalnym rynku nie mam chciejstw ... :roll: choć rośliny uwielbiam oglądać i kupować .... i na ogół zawsze coś wpadnie mi w oko czego jeszcze nie mam.
Wiadomo, dzisiaj jest taki wybór roślin, że niekoniecznie trzeba zdobywać to co zauroczy gdzieś u kogoś w ogrodzie...

Olu spacerując po wątkach nie od dzisiaj :roll: wiem jakie u kogo rośliny i rabaty mogę spotkać... ;:108 Nas ogrodomaniaków cieszy każda roślina... U jednych miszmasz :) u innych dobrane i przemyślane rabaty ...Każdy urządza się tak jak lubi...Wszędzie jest na co popatrzeć a kto lubi i podglądnąć...

ASK_anulla Aniu dziękuję za komplementowanie moich fotek cieszy mnie tak wyrażona opinia ;:196 A ja sobie pstrykam bo lubię .. zresztą kto tutaj nie lubi :?: W każdym wątku ładne lub coraz ładniejsze zdjęcia i coraz więcej porządnych aparatów fotograficznych. ;:108
U mnie też będą straty , jedne naturalne po zimie inne wyrządzone przez dziką zwierzynę... ;:oj No trudno się mówi... :roll:

Lucynko nie będziemy się licytować, lada dzień wszystko się wyrówna w naszych ogrodach i będzie jednakowo pięknie ! :)

Tajka Tereniu jak miło ;:196, że się odezwałaś bardzo się cieszę!" Moja" miodunka Ci się spodobała?Zauważyłam, że to jedna z najczęściej fotografowanych roślin tej wiosny ;:173 ..Sama już wkleiłam chyba kilkanaście ujęć bo mam jej wiele siewek a każda inna i kusi obiektyw...
Ciemierników cuchnących w ub.roku nie okryłam i nie kwitły..tej zimy mniejszy był pod 5l butlą a większy pod wiaderkiem przeźroczystym z dziurawym dnem ,żeby mógł oddychać.W tym roku zakwitły...Ale sąsiadka miała ode mnie i nie okryła widziałam w lutym pąki ostatnio go nie oglądałam...
Również Ciebie pozdrawiam serdecznie i zapraszam do odwiedzin! ;:167 ;:196

Margo2 Gosiu i u mnie weekend był nie działkowy ...deszczowo i zimno z działkowania poza chwilą odwiedzin i sprawdzenia co się tam dzieje nic nie wyszło..Zakątek leśny to mój ulubiony ;:173 ... w ten sposób wykorzystałam zacienione miejsce..stopniowo uzupełniane kolejnymi roślinami cieniolubnymi . Tworzyłam go stopniowo, bez wzorców tak na oko pozostałe rabaty również są moje autorskie :D jak się to mówi... ;:224 Trochę inne i nie typowe dla ogrodów ROD...Bardzo kocham moją działkę choć nie mam jej za drzwiami mieszkania to spełnia rolę przydomowego ogrodu..Jest miejsce i na obchód z kubkiem kawki w dłoni i na grillowanie,na przyjmowanie gości , odpoczynek i chwile dla foto obiektywu! :D
Przyjęło się , że to domena przydomowych ogrodów... Ale różne są ogrody przydomowe i różne ROD...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ObrazekObrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Maryniu takie zimno się zrobiło a kwiatuszki kwitną. ;:108 Moje epimedium Rubrum jako pierwsze już też zakwitło. Widzę ,że hosty mamy w podobnej fazie.Podziwiam różanecznika.Piękny okaz. Nie mam ani jednego. Chorowały mi i więcej ich nie kupiłam, choć wczoraj miałam go w rękach i odłożyłam.
Życzę na cały tydzień dużo ;:3 Ja go bardzo potrzebuje, bo mam jeszcze dużo do pracy.Niech tylko trochę się osuszy,bo dwa dni lalo i mokro się zrobiło. Jeszcze nie posiałam jarzyn.Taka jestem nie wyrodna :wit .
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Maryniu u mnie też dziś zimno, brrr. :cry:
Wczoraj cały dzień i noc padało a dziś ochłodziło się i są tylko 4 stopnie.
Ja mojego ciemiernika zakupionego jesienią (zimę spędził na parapecie w kuchni) wkopałam na rabatę i widzę że ma pączka , będzie kwitł. ;:7 Widocznie miejsce mu spasowało...
Czy ty swoje zdjęcia przerabiasz w kolorze że masz je tak żywe i super zielone , czy aparat takie zdjęcia ci robi?Piękne....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”