Iwonko w sobotę zawitałam tylko dosłownie na pół godz,na działkę musiałam zadołować maliny do sadzenia w przyszłym tygodniu , syn
przeleciał kosiarką trawniki i podlałam moje tunelowe doniczki z uratowanymi cebulami...Była mżawka od czasu do czasu i niezbyt ciepło.Dzisiaj natomiast w południe była okropna zimnica i wiatr ,podmuchy były lodowate ..No sprawdza się ,że
kwiecień plecień...
Halinko dziękuję za uznanie dla moich foto-pstryków!

. Ciemierniki dość szybko rosną i rozsiewają tak,że ani się obejrzysz jak rabatka wypięknieje !
Ja Ci powiem , że nie kupuję roślin przez internet raz tylko przed laty zamówiłam hosty i tyle.. Mam możliwość kupienia wielu roślin u siebie i to mi odpowiada.Kupuję to co jest dostępne na lokalnym rynku nie mam chciejstw ...

choć rośliny uwielbiam oglądać i kupować .... i na ogół zawsze coś wpadnie mi w oko czego jeszcze nie mam.
Wiadomo, dzisiaj jest taki wybór roślin, że niekoniecznie trzeba zdobywać to co zauroczy gdzieś u kogoś w ogrodzie...
Olu spacerując po wątkach nie od dzisiaj

wiem jakie u kogo rośliny i rabaty mogę spotkać...

Nas ogrodomaniaków cieszy każda roślina... U jednych miszmasz

u innych dobrane i przemyślane rabaty ...Każdy urządza się tak jak lubi...Wszędzie jest na co popatrzeć a kto lubi i podglądnąć...
ASK_anulla Aniu dziękuję za komplementowanie moich fotek cieszy mnie tak wyrażona opinia

A ja sobie pstrykam bo lubię .. zresztą kto
tutaj nie lubi

W każdym wątku ładne lub coraz ładniejsze zdjęcia i coraz więcej
porządnych aparatów fotograficznych.
U mnie też będą straty , jedne naturalne po zimie inne wyrządzone przez dziką zwierzynę...

No trudno się mówi...
Lucynko nie będziemy się licytować, lada dzień wszystko się wyrówna w naszych ogrodach i będzie jednakowo pięknie !
Tajka Tereniu jak miło

, że się odezwałaś bardzo się cieszę!" Moja" miodunka Ci się spodobała?Zauważyłam, że to jedna z najczęściej fotografowanych roślin tej wiosny

..Sama już wkleiłam chyba kilkanaście ujęć bo mam jej wiele siewek a każda inna i kusi obiektyw...
Ciemierników cuchnących w ub.roku nie okryłam i nie kwitły..tej zimy mniejszy był pod 5l butlą a większy pod wiaderkiem przeźroczystym z dziurawym dnem ,żeby mógł oddychać.W tym roku zakwitły...Ale sąsiadka miała ode mnie i nie okryła widziałam w lutym pąki ostatnio go nie oglądałam...
Również Ciebie pozdrawiam serdecznie i zapraszam do odwiedzin!
Margo2 Gosiu i u mnie weekend był nie działkowy ...deszczowo i zimno z działkowania poza chwilą odwiedzin i sprawdzenia co się tam dzieje nic nie wyszło..Zakątek leśny to mój ulubiony

... w ten sposób wykorzystałam zacienione miejsce..stopniowo uzupełniane kolejnymi roślinami cieniolubnymi . Tworzyłam go stopniowo, bez wzorców tak
na oko pozostałe rabaty również są moje
autorskie 
jak się to mówi...

Trochę inne i nie typowe dla ogrodów ROD...Bardzo kocham moją działkę choć nie mam jej za drzwiami mieszkania to spełnia rolę przydomowego ogrodu..Jest miejsce i na obchód z kubkiem kawki w dłoni i na grillowanie,na przyjmowanie gości , odpoczynek i chwile dla foto obiektywu!
Przyjęło się , że to domena przydomowych ogrodów... Ale różne są ogrody przydomowe i różne ROD...