Ogród "po 30-tce" - II część

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mmudant
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 11:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród "po 30-tce" - II część

Post »

cudowny masz ogród... będę to powtarzać wciąż i wciąż... uwiebiam Twoje zdjęcia ... ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
ewarm
500p
500p
Od: 3 paź 2010, o 23:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Chyba dobrze podlewasz ogródek, bo wszystko takie zielone, dorodne.
A na pierwszej fotce chyba prymulka się obudziła.
Ta trawa taka zwiewna, śliczna.
Pozdrawiam.
ewa
Wyczekiwany ogród
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu,
właśnie wróciłam z ogródka.
I wiesz, co tam robiłam?
Podlewałam dwa grujeczniki, tulipanowca i kilka borówek.
Szlauch przekładałam spod jednej rośliny pod drugą, a w międzyczasie pieliłam co nie co.
Jutro wieczorem powtórka z rozrywki.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu byłam zobaczyłam i jak zwykle się zachwyciłam ;:108
;:cm
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Hortensja uratowana ! Dzisiaj jeszcze miała wilgoć od soboty :heja Oczywiście jeszcze dostała na dalsze dni troszkę bo się 38 st. kroi
to eM się nie da ruszyć z domu... :? Może być ciężko w moim grajdołku! ;:131
Nigdy nie widziałam lilii pieczonej... ;:306
Dzisiaj też od 10 rano nigdzie się nie ruszam ...mam zamiar wziąć się za knedle ze śliwkami,które chodzą za mną od kilku dni! eM ziemniaki już ugotował... wyjścia nie ma...Oczywiście narzekasz a w ogrodzie wszystko świeżo wygląda...U mnie zbrązowiały wierzchnie liście adiantum na hostowisku bo z wodą tam wcześniej nie dotarłam ...ale nic to...Dajemy radę!
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

mmudant - Magda, dziękuję za zachwyty ;:196 .

ewarm - Ewa, tak, kupiona nie tak dawno prymulka, zaczęła kwitnąć. Rośnie w półcieniu, to się nie 'zgrzała' ;:306 . To, co pokazuję, nie jest narażone na prażące słońce. Najgorzej mają żurawki pod sosną żółtą, ale powinny dać radę.
A, że podlewam dość mocno, to fakt, tylko już mi się to 'ujadło' ;:223 . Ileż można ;:7 .

Madziagos - Magda, ja mam 20 dużych krzaków borówek i co 2-3 dni muszę je solidnie podlać, bo przez mój piach woda przelatuje, jak przez sito. Dobrze, że jest duża warstwa ściółki, to tak nie wysycha. Podlałam dzisiaj grujecznika, ale sporo liści już opadło; mam nadzieję, że przeżyje :roll: .
Ja robię wszystko rano, wieczorem 'nadaję' się tylko do spania :;230 .

alicjad31 - Alu, dziękuję, że wpadłaś, masz przecież tyle łąki do opielenia ;:306 . Chyba lepiej jednak poczekać, aż wszystko wyschnie ;:224 .

marpa - Maryniu, jedna hortensja więcej w ogrodzie ;:87 . Już mnie nie strasz tymi liczbami ;:145 . O knedlach mówiłam, nie dalej jak wczoraj, że trzeba by o nich pomyśleć ;:108 . Dobre są, nie powiem ;:215 .
Pisz, że zbrązowiały Ci liście paproci, a ja się zastanawiam, cóż to za roślina, to Adiantum ;:131 . Niech to szlag, już mi wszystek rozum wyparował ;:202 .

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Całe szczęście dalie mnie nie kręcą. Dla mnie to za dużo roboty z nimi
A i przechowywac nie mam gdzie.
Upały niestety wszystkim dają się we znaki. Ja też nie opuszczam domu od 10 do 18.
Jeszcze nigdy nie miałam tak leniwego urlopu :roll:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej,hej, gdzie się schowałaś , Anko ? Czyżby upał dał Ci się we znaki aż tak??? Bo ja tak... zipię sobieObrazek
Ale mimo wszystko nie daję się choć u nas najgorzej...ponoć! ;:131 Już się znudziło nawet mojemu eM siedzenie w domu już by wolał na działce.. .Zawsze na odwrót ;:223 ... ach, te chłopy... ;:131
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Aniu, ja też ledwie zipię. Wykorzystuję ten czas na czytanie książek. Rano podleję, a potem już tylko czytam. Miałam tyle planów na sierpień, głównie przesadzanie roślin w inne miejsca, ale wiadomo, że w taki upał nie wolno. Podpór do róż, o których mówiłyśmy, w końcu nie kupiłam, trudno gdziekolwiek się ruszyć. Marnie znoszę tę temperaturę. :(
Zauważyłam u ciebie prawdziwie różowy liliowiec. Cudny. Kiedyś zamawiałam tylko różowe i białe, później okazały się głównie żółtymi i pomarańczowymi ;:223
Miłego dnia!
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Jak Ci pięknie lilie kwitną! Ja wróciłam z wakacji i było juz po liliach, ale jedna jeszcze będzie! :tan No i dalii kilka masz ślicznych! Poproszę o więcej zdjęć!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Margo2 - Gosiu, dla mnie sierpień tak upalny, to zmarnowany czas; tyle planów i wszystko diabli wzięli ;:214 .
Jak to mówią: 'Planowanie to czas stracony'.

marpa - Maryniu , jeszcze zipię, ale szlag mnie trafia dodatkowo, bo to zupełne bezrobocie. Nie powiem, co mnie już boli od siedzenia w fotelu, chociaż ten jest wygodny ;:306 . Każdy ruch wywołuje hektolitry potu - koszmar, jakich mało ;:145 .

wanda7 - Wandziu, właśnie napisałam, co możemy sobie z naszymi planami zrobić. We wrześniu będziemy gonić z pracami, żeby zdążyć przed zimą. Nie ma się niby co szarpać, bo nie mamy wpływu na obecną sytuację, poza ponarzekaniem ;:222 .

takasobie - Miłka, chyba zaczynają mnie się podobać dalie u mnie w ogrodzie. Jeżeli karpy przetrzymają zimę w mojej piwnicy, to w przyszłym sezonie trochę sobie 'dołożę' ;:14 .
Nie mam ich wiele, ale każda bardzo mi się podoba :tan . Jeszcze muszą mnie przekonać długim kwitnieniem ;:108 . Chryzantemy nie przetrzymały (nie)zimy, może z daliami pójdzie łatwiej ;:173 .

Obrazek Obrazek

[url=http://www.fotosik.pl]Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu czekam ,aż mi łąka wyschnie ;:306 ;:306 ,
pięknie w Twoim ogrodzie ;:138 ,pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Aniu pamiętasz o hortensjach w L. Miałam ci wczoraj przypomnieć i samej wyleciało mi z głowy. ;:124
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

O! Masz Polkę! Musimy wiosną poważnie porozmawiać! ;:306 Dbaj o te karpy, potem się wymienimy! :wink: Piękna ta kremowa jeżówka! Muszę się za nią rozejrzeć!
Dzielżanów Ci zazdraszczam. Moje poschły w upale podczas mojego urlopu :evil:
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tuż po godz.6 rano znalazłam się na działce bo wczorajszy wyjazd nie wypalił i popadało ok.15 min. Wyobraź sobie Aniu moje zdziwienie,że działka mokra od deszczu ...wszystko pięknie podlane! :shock: Ranek był pochmurny po 5-tej się ściemniło i wtedy z pewnością podlało mi działkę nawet dość porządnie! :heja
Miałam czas ściąć resztki przekwitłych róż i wysypać ślimax bo padalce zaczęły buszować...Odpadło grubsze podlewanie! Teraz słyszę w radio możliwość burz i opadów u mnie po południu...oby!
Nawet nic mi nie uschło w ciągu tych 3 dni mojej nieobecności na działce . :)
Ja też mam zaplanowane roboty, w każdym sezonie coś przerabiam...szkoda zmarnowanego sierpnia... ;:131
Dalie prezentują się świetnie nawet ta biało czerwona dzisiaj ładna! :D Ładnie je sfotografowałaś ;:63 U mnie pierwszy kwiat tytoniu leśnego się pojawił wreszcie!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”