Górki,pagórki i dolinki też...
-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Górki,pagórki i dolinki też...
Janku trafiłam na Ciebie przy okazji zakupów ...taki sam nick więc skojarzyłam . Ja też mam taki sam na all co tu jakoś się człowiek przywiązuje .
Co do skalnicy to już ją zostaw w doniczce . Stawiam że stoi na balkonie więc niech już tam zostanie tylko zabezpiecz ja przed dużymi mrozami .
Co do skalnicy to już ją zostaw w doniczce . Stawiam że stoi na balkonie więc niech już tam zostanie tylko zabezpiecz ja przed dużymi mrozami .
Ogródki domowe.

Ciekawe Janku sa te Twoje domowe fiolki. Czy to odmianowe?
Pozdrawiam Vicky
Ciekawe Janku sa te Twoje domowe fiolki. Czy to odmianowe?
Pozdrawiam Vicky
- magry
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Ewa- Skalnica zostanie już w doniczce i w zimnym pomieszczeniu.Też miałaś kilka takich co to im zawsze zimno.Żyją jeszcze ?
Vicky- Fiołków dużo nie mam.Trochę skasowałem.Teraz mam tylko 18 doniczek.Na początku każdy miał nazwę ale pogubiły się.Wszystkie
są odmianowe ale ostatnio z biblioteki przyniosłem kilka tzw.kundelków.One tam pięknie kwitną.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
-
- 1000p
Z tego gatunku to miałam 5 zostały trzy jedna ma się bardzo dobrze dwie rosną ale są takie malutkie ...muszę zobaczyć jak wyglądają ...ostatnio nie mogę zdążyć wybrać się na działeczkę przed zmrokiem zawsze po pracy jest coś do zrobienia . Teraz chodzę z psem do weterynarza zaniemógł mi bidula 
18 doniczek fiołków
ja nie mam żadnego 

18 doniczek fiołków

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Co tu tak cicho?! Nie wiem co nabroiłeś, ale wcięło większość zdjęć. Wielka szkoda...
Czyżbyś już tylko snuł plany na przyszły sezon?
Czyżbyś już tylko snuł plany na przyszły sezon?
-
- 1000p
Janku widzę że się pojawiłeś na forum uff a już zaczęłam się martwić o nasz "Encyklopedię ogrodniczą " tak długo Cię nie było 

- magry

Ja jestem cały czas tylko trochę ręce opuściłem i nic mi się nie chce.Wszystko z powodu córci której wrócił pomysł wyjazdu na stałe do Islandii i
robi wszystko żeby tak stało się.Na nic moje opowieści,że tu za chwilę będzie raj a tam białe niedżwiedzie chodzą.No i po co mi wtedy działka !!
Encyklopedia też nie jest na bieżąco.Muszę kupić ostatnią książkę E.Radziula. Masz ją ?
A u mnie wiosna.Zdjęcia dzisiejsze.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
-
- 1000p
Ważne że jesteś i wszystko w porządku .
Do Islandii chce jechać córcia... pewno ma jakiś pomysł na życie a z tym na stałe to różnie bywa
...ja to bym chciała aby moje dzieci pojechały do Anglii ale one nie chcą / no może by chciały ale najlepiej z mamą i tatą dobrze im z rodzicami ale przecież do końca życia nie będę z nimi mieszkała
...szkoda , miałabym kogo odwiedzać i wreszcie coś bym zobaczyła ciekawego ...zresztą nie wiadomo może jeszcze wszystko się zmieni ...człowiek budzi się rano i nie wie co go może czekać
no jak to po co Ci działka ...abyś mógł sadzić nowe rarytasy ;)
A o jaka książkę Radziula Ci chodzi ...coś nowego się pokazało . Ostatnią jaka kupiłam to "Poradnik kolekcjonera" i to zaraz jak ją wydano i wstyd się przyznać zapomniałam o niej
Do Islandii chce jechać córcia... pewno ma jakiś pomysł na życie a z tym na stałe to różnie bywa

...ja to bym chciała aby moje dzieci pojechały do Anglii ale one nie chcą / no może by chciały ale najlepiej z mamą i tatą dobrze im z rodzicami ale przecież do końca życia nie będę z nimi mieszkała

...szkoda , miałabym kogo odwiedzać i wreszcie coś bym zobaczyła ciekawego ...zresztą nie wiadomo może jeszcze wszystko się zmieni ...człowiek budzi się rano i nie wie co go może czekać

no jak to po co Ci działka ...abyś mógł sadzić nowe rarytasy ;)
A o jaka książkę Radziula Ci chodzi ...coś nowego się pokazało . Ostatnią jaka kupiłam to "Poradnik kolekcjonera" i to zaraz jak ją wydano i wstyd się przyznać zapomniałam o niej
- magry
Obawiam się,że to może być jednak na stałe.Z mojej rodziny jest tam już z islandzkim obywatelstwem 12 osób.Wracając do działki.Nie mam
listy upragnionych rarytasów.Czytaj Poradnik i mów jakie są tam opisane.Zdradż swoją listę bo mnie nic do głowy nie przychodzi.
Coś wiosennego.

A na smutki Prostaja piesienka-Dmitri śpiewa https://www.youtube.com/watch?v=5hJ1wMm6h_g
listy upragnionych rarytasów.Czytaj Poradnik i mów jakie są tam opisane.Zdradż swoją listę bo mnie nic do głowy nie przychodzi.
Coś wiosennego.
A na smutki Prostaja piesienka-Dmitri śpiewa https://www.youtube.com/watch?v=5hJ1wMm6h_g
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
-
- 1000p
To faktycznie sporo rodziny wyemigrowało . Z mojej nikt nie wyemigrował sami patrioci ;)
Co do poradnika to szału nie ma, kilka słów o budowie skalniaków wszelkiej maści a opisy roślin bardzo skrócone a wygląda to tak

Jak chcesz to mogę więcej takich zdjęć Ci przesłać .
A myślę że Twój skalniak tez jest godny uwiecznienia w książce
Co do rarytasów to wczesną wiosną przylecą z Japonii , później pewno jakieś hosty i prymule pewno też z zagranicy , w międzyczasie będzie Berlin . Myślę że też coś powinnam zakupić na Zlocie miłośników ogrodów skalnych . Planuje tez kilka wyjazdów w Polskę więc pewno coś przytargam .
Co do poradnika to szału nie ma, kilka słów o budowie skalniaków wszelkiej maści a opisy roślin bardzo skrócone a wygląda to tak
Jak chcesz to mogę więcej takich zdjęć Ci przesłać .
A myślę że Twój skalniak tez jest godny uwiecznienia w książce

Co do rarytasów to wczesną wiosną przylecą z Japonii , później pewno jakieś hosty i prymule pewno też z zagranicy , w międzyczasie będzie Berlin . Myślę że też coś powinnam zakupić na Zlocie miłośników ogrodów skalnych . Planuje tez kilka wyjazdów w Polskę więc pewno coś przytargam .
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
A ja się Jankowi nie dziwię,na szczęście moje dzieci w kraju i niech tak zostanie 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Janku zdjęcia z wczoraj wiosenne więc nie ma co się smucić wiosna blisko .
Przykro mi że córka chce wyjechać , mój najstarszy syn w Belfaście/ nie tak daleko/ ,dobrze że często nas odwiedza , ale wiem co czujesz .
Dobrze że dwójka moich młodszych synów jest blisko .
Przykro mi że córka chce wyjechać , mój najstarszy syn w Belfaście/ nie tak daleko/ ,dobrze że często nas odwiedza , ale wiem co czujesz .
Dobrze że dwójka moich młodszych synów jest blisko .
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Janku w Nowym Roku, powróciłam ja na łono forum, a teraz czas odświeżywszy swoje ulubione wątki, ale widzę, że i Ciebie niemoc dopadła. Najlepszego życzę na Nowy Rok Janku 

- magry
Iwonko, ja jeszcze pod pierzyną i wiosny nie wyglądam.Widzę,że nowe oferty już krążą a niektórzy to nawet zamówienia wysłali.Ja jakiś
otępiały nie mam żadnych przymiarek.Małżonka kupiła dwie torebki pelargonii to wysieję.Jedną nogę wysunę spod pierzyny i sprawdzę czy to już
pora ale śniegu to ja jeszcze nie widziałem i jak głoszą ma dopiero padać czyli zima przede mną.

otępiały nie mam żadnych przymiarek.Małżonka kupiła dwie torebki pelargonii to wysieję.Jedną nogę wysunę spod pierzyny i sprawdzę czy to już
pora ale śniegu to ja jeszcze nie widziałem i jak głoszą ma dopiero padać czyli zima przede mną.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Janku najlepszego w nowym roku faktycznie mrozy duże , a śniegu jak nie było tak nie ma , nie wiem jak poradzą sobie rośliny w ogrodzie wszystkiego nie dało się okryć .
Ja jeszcze żadnych ofert nie widziałam .
Ja jeszcze żadnych ofert nie widziałam .