Pomidory w donicach cz.2
Re: Pomidory w donicach cz.2
Koniecznie owiń te wiadra czarne białym CZYMŚ albo folią alu.. W czarnym wiadrze będzie nadmiernie nagrzewać się podłoże.
- Rzepka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Na pewno owinę, w tamtym roku miałam obłożone folią aluminiową
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Napiszcie proszę czy ten nasz forumowy florovit do pelargonii nadal jest bezpieczny do nawożenia pomidorów. ? Pisaliście coś o jakimś konserwancie w składzie, takim samym producencie jak ten biedronkowy. Posty poszły do kosza, a sprawa istotna dla naszego zdrowia. Przerzucacie sie na jakiś inny nawóz?, czy zostajecie przy florovicie.?
Aga
Samsu, zerknij do watku o nawożeniu, wstawiałam tam odpowiedź producenta, albo mogę Ci ją wysłać na priv.
pozdrawiam
Ewa
Ewa
Maka
Zapytaj w takim razie producenta po raz wtóry, po co dodaje pochodne izotiazolu do nawozu w płynie sprzedawanego w Biedronce, a dlaczego nie dodaje do nawozu w płynie do pelargonii. Reżim jest ten sam- jak uprzednio stwierdzono, więc powinien dodawać do wszystkich nawozów w płynie.
Zapytaj w takim razie producenta po raz wtóry, po co dodaje pochodne izotiazolu do nawozu w płynie sprzedawanego w Biedronce, a dlaczego nie dodaje do nawozu w płynie do pelargonii. Reżim jest ten sam- jak uprzednio stwierdzono, więc powinien dodawać do wszystkich nawozów w płynie.
Ok. Wiemy już, że nie używamy. forumowicz. Powiedz wreszcie czego używamy i jak. Czego sam używasz?
U mnie dylemat rozwiązali budowlańcy, bo wpadli ni stąd ni zowąd remontować balkony. Balkonowce poszły w grunt. Jakiś pechowy ten rok. Najpierw, jak wspomniałem- budowlańcy, teraz przymrozki a za chwilę pewno powodzie. 

Trudno się mówi i żyje się dalej. Kolejny rok będzie lepszy. To podlewamy tym co da się kupić do pomidorów?
- legina
- 1000p
- Od: 21 maja 2013, o 11:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Rzadko chodzę,a właściwie w ogóle do B,więc spokojnie nadal stosuję florovit do pelargonii(lub do kwiatów kwitnących).Kupuję go najczęściej w sklepach ogrodniczych.Po tych informacjach,jedynie dokładnie czytam całą ulotkę kupowanego produktu.Nie spotkałem się ani z trupią czaszką,ani też z zwartością w swoim składzie pochodnych izotiazolu.Na jesień dam znać,że żyję z samopoczuciem nie gorszym niż wiosenką
.

Moje donice z pomidorkami na noc pozostają na balkonie.

Moje donice z pomidorkami na noc pozostają na balkonie.

Trzeba poszukać nawozu podobnego składem do florovitu, ale przeznaczony do pomidorów.
Target do pomidorów w czerwonej butelce ma zdaje się podobny skład.
Target do pomidorów w czerwonej butelce ma zdaje się podobny skład.
Aga
- legina
- 1000p
- Od: 21 maja 2013, o 11:19
Florovit kiedyś miał taki do pomidorów,ale chyba sypki.

- krynka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2014, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidorki koktajlowe - 4 cz.
Jaką doniczkę proponujecie dla White Currant?
Pozdrawiam serdecznie- Ela
- zenmach
- 200p
- Od: 11 lip 2011, o 23:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Z pewnością w domu mają lepsze warunki, ale ja nie mam dla nich miejsca w domu. W każdym bądź razie żaden mi nie padł, wszystkie mają się dobrze.rosea pisze:Zenku, w tym foliaku nocą temperatura ich nie rozpieszczała - nie zrobiły się fioletowe z zimna? Czytałam tutaj, że już 8 stopni to temperatura szkodliwa dla pomidorów. Jak Ty to widzisz?
-
- 200p
- Od: 22 sty 2013, o 21:26
Moje doniczkowe przed chwilą z balkonu przywędrowały do mieszkania.
Zostały tylko pomidory w 20 l wiadrach, które nakryłam prześcieradłami.
Niebo jest gwieździste, a termometr wskazuje tylko 4 stopnie. Chyba będzie przymrozek
.
pozdrawiam
Krystyna
Zostały tylko pomidory w 20 l wiadrach, które nakryłam prześcieradłami.
Niebo jest gwieździste, a termometr wskazuje tylko 4 stopnie. Chyba będzie przymrozek

pozdrawiam
Krystyna