Hacjenda Anego już ma 10 lat
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Hacjenda Anego już ma 10 lat
No to dosyć sporo masz tych tulipanów i tylko tych kwitnących
.Z pewnością nie masz tylko samych liści jak u mnie .Myślę ,że w tym roku nie będę ich wykopywać tylko tak zostawię i wiosną obejrzę co z nich pozostało.W takim razie Andrzeju musisz jeszcze dokupić kory może znów sie pojawią te smaczne grzyby

- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Och jak dużo masz szafirków, tulipanków....ślicznie
Smardze widywałam ale bałem się zbierać bo nikt w rodzinie ich nie zna i nie jadł, to człowiek się boi. Zbieram pewniaki które dobrze znam. Ale teraz jak znajdę to już wezmę a przynajmniej zrobię zdjęcie. Tylko ,że nie noszę aparatu do lasu , zrobię w domu 

- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Witam miłych gości
Dziękuję za miłe słowa Beacie, Jadzi, Grażynie i Karolinie
Wczoraj piękny słoneczny dzień 21* dzisiaj ma być jeszcze cieplej - poleniuchujemy na słońcu

Dziękuję za miłe słowa Beacie, Jadzi, Grażynie i Karolinie

Wczoraj piękny słoneczny dzień 21* dzisiaj ma być jeszcze cieplej - poleniuchujemy na słońcu

- JAKUCH
Andrzeju raj dla oczu właśnie wróciłam już z mojego raju .Kos przyśpiewywał siedząc na drzewie achhhhhh 

O jakie ładne łany tulipanów i szafirków. 

Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren
Andrzej,ostatnie zdjęcie ,żółte kwiatki - jak się zwą ?
- any57
Słońce zgasło - wróciliśmy do domu
A tak miło się siedziało na słońcu, pod kwitnącą czereśnią, słuchając brzęczenia pszczół
Jadziu, ja dzisiaj podglądałem wróbelka, który mościł sobie gniazdo w budce.
Miał w dziobie coś sporego i ... nie potrafił wsadzić główki ze zdobyczą do otworu w budce.
Ależ się nakombinował, namęczył. Odfruwał i odpoczywał, po czym ponownie "atakował" otwór i ... nic z tego.
W końcu i ja się domyśliłem by złapać za aparat i ... wtedy on zgubił swoją zdobycz i zmęczony już nie podnosił.

Tak Rafale, tulipany obrodziły, a szafirków zawsze u nas było pełno - strasznie się rozmnażają.
Migdałek też zaraz zakwitnie - ten rośnie w całkowitym cieniu i jest opóźniony w tej sprawie

Mariuszu, tamte żółte to botaniczne tulipany Kaufmanna. Najlepsze jest to, że ta kępka wyrosła z jednej cebulki
parę lat temu wsadziliśmy kilka cebul, a one rozrastają się jak czosnek
A tych tulipanów nazwy nie znam. W tym roku tylko na jednej łodyżce są dwa kwiaty, w ub. r. potrafiły byc po 2 - 3 kwiaty na jednej łodyżce.

A tak miło się siedziało na słońcu, pod kwitnącą czereśnią, słuchając brzęczenia pszczół

Jadziu, ja dzisiaj podglądałem wróbelka, który mościł sobie gniazdo w budce.
Miał w dziobie coś sporego i ... nie potrafił wsadzić główki ze zdobyczą do otworu w budce.
Ależ się nakombinował, namęczył. Odfruwał i odpoczywał, po czym ponownie "atakował" otwór i ... nic z tego.

W końcu i ja się domyśliłem by złapać za aparat i ... wtedy on zgubił swoją zdobycz i zmęczony już nie podnosił.

Tak Rafale, tulipany obrodziły, a szafirków zawsze u nas było pełno - strasznie się rozmnażają.
Migdałek też zaraz zakwitnie - ten rośnie w całkowitym cieniu i jest opóźniony w tej sprawie

Mariuszu, tamte żółte to botaniczne tulipany Kaufmanna. Najlepsze jest to, że ta kępka wyrosła z jednej cebulki

A tych tulipanów nazwy nie znam. W tym roku tylko na jednej łodyżce są dwa kwiaty, w ub. r. potrafiły byc po 2 - 3 kwiaty na jednej łodyżce.
- any57
A bierzże sobie Betino
Byłabyś bliżej to nabrałabyś też cebul
fotka z ub.r.

Byłabyś bliżej to nabrałabyś też cebul

fotka z ub.r.
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ANDRZEJU u mnie też nie dało się za długo poleniuchować, jak przygrzało było miło ale jak zawiało najlepiej było by kocykiem się opatulić.
Ale szpalery szafirków i tulipanów robią wrażenie, nie ma to jak łan nas muska po oczkach. Rorzucone po ogrodzie nie robią wrażenia.
pozdrawiam
Ale szpalery szafirków i tulipanów robią wrażenie, nie ma to jak łan nas muska po oczkach. Rorzucone po ogrodzie nie robią wrażenia.
pozdrawiam
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
wpadłam z wizytą, a tu tak wiosennie i tak pięknie
własne smardze wow, jeszcze nigdy nie jadłam , tulipany i szafirki śliczne , pozdrawiam słonecznie 

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O jak cudnie. Kolorowo i tak...przytulnie. Taki swojski sielski klimat. Uwielbiam tak.
- JAKUCH
Andrzeju te żarówiaste czerwone to Zwanenburg tak mi się wydaje, bo mają takie same środki jak moje. Fajny ten tulipanowy szpaler
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
Jakie cudowne tulipany
, a szafirki
, nie mogę tego oglądać, a jaka ilość
, widziałeś jakie bidule u mnie. Ale pozazdrościłam Ci jajecznicy ze smardzami i u mnie też wyrosły, cała jedna sztuka
, też zostawiłam na rozsianie , bo z jednego grzybka jajecznicy nie zrobię
.

- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Pięknie to wygląda Andrzeju. Jak żołnierzyki ustawione tulipany, szafirki. U mnie także wsadzałam je równiutko, a w tym roku widzę je rozsypane po grządce
Postaram się je powybierać i wsadzić ponownie. Parę lat wcześniej i ja znalazłam smardze na działce i to był koniec zbiorów 

- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Wow, jakie mnóstwo cudnych tulipanów
super to wygląda w takiej grupie