Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków

Post »

Marysiu ;:196
Miałaś rację: sen przegonił wszystkie smuteczki, ranek przywrócił do codziennej rzeczywistości, pogoda nieco lepsza i już chce się żyć. :tan
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak Lucynko, pogoda faktycznie już po ostatnich wybrykach wreszcie zaczęła nastrajać optymistycznie ;:138
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Prognozy zachęcające więc niebawem będziemy się cieszyć pracą w ogródkach i ogrodach ! Dzisiaj w ramach spaceru zawędrowałam oczywiście do ogrodniczego....Kilka rzeczy mnie zainteresowało nie przeczę ale byłam dzielna i wróciłam z pustymi rękami... ;:306
Najpierw muszę uporać się z tym co rośnie na balkonie i na parapetach...A później się zobaczy...sezon dopiero przed nami...

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Lucynko dzięki za porady w temacie "zatrwian wrębny" ;:196
Czekamy na prawdziwe ciepełko - podobno niedługo ;:333 i wtedy ....... fiu fiu fiu, chata zmieni się w noclegownię - tylko prysznic i łóżko będą wykorzystywane ;:306
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Zuziu, Maryniu, Mariolu - rzeczywiście pogoda się poprawia, powoli lecz systematycznie, co było zauważalne już w toku dzisiejszego dnia. ;:3
Zaglądam i ja do różniastych marketów oferujących rozmaitości ogrodnicze, ale w związku z wydatkami świątecznymi mogę sobie tylko popatrzeć. Ale serce boli i żal opuszczać kolejne sklepy.
Szczerze mówiąc: nie mogę się już doczekać zamiany domu na noclegownię z prysznicem. Jednak jeszcze trochę przyjdzie nam poczekać.

Odwiedziłam dzisiaj swoją działeczkę i bardzo tego żałuję, bo zepsułam sobie poświąteczny nastrój. Jakaś ślepa komenda, chociaż lepiej powiedzieć: roBaczki (bez 'ko-' )wlazła na mojego czerwonego ciemiernika, wdeptując go w glebę, a z białego ucięła sobie dwie łodyżki z kwiatkami. Zdenerwowałam się i po prostu wróciłam do domu, żeby nie patrzeć i ochłonąć.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lucynko to jakaś plaga Tosi ktoś wykopał wszystkie ostróżki ;:14 . ... rozłażą się po działkach ;:oj
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Maryniu - tak, niech ją paraliż pokręci, tę .... i każdą jej podobną. ;:303

Mdziu - chętnie bym Ci tę .... podesłała, ale najpierw musiałabym ... złapać. :oops:

Marysiu - przez całą zimę był spokój - przynajmnie u mnie - a teraz te ... obudziły się ze snu zimowego i faktycznie rozłażą się po działkach. Sidła by jakie zastawić, albo co----- Jest jednak obawa, że szkodnika się uszkodzi, a za 'człowieka' będzie się odpowiadać przed sądem. ;:223
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Lucynko ciemiernik może spowoduje że :to to" złodziejstwo z kibla nie będzie mógł wyleźć przez 3 dni.
Kwiatuszek Ci odrośnie,będzie jeszcze piękniejszy zobaczysz, jakbym toto dorwała tobym z d..nogi powyrywała :twisted: ;:164
Pozdrawiam Ela
joe22
50p
50p
Od: 6 sty 2014, o 01:17

Post »

Niestety są tacy ludzie co nie szanują pracy innych. Sam posiadam sąsiadkę do tego ciotkę która raz po raz zapuszcza się do naszego przydomowego ogródka po kwiaty a sama u siebie wysypała kamienie, nieraz to lepiej nie znać takich złodziei :evil:
Natomiast kiedyś kradziono nam warzywa, zborze ale jak ukradli nam królika trzeba było działać, zrobiłem "zasieki" w które ktoś się złapał i jest spokój. Jeśli ktoś by to zgłosił na policję to był to mój przyrząd do wertykulacji trawnika. Drastyczne ale skuteczne
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Elu - już ochłonęłam i mam nadzieję, że na złość temu czemuś roślinka stanie się jeszcze piękniejsza. Tylko czy nie będzie jeszcze bardziej kusiła złodzieja, bądź kłuła w oczy zawistnika. :!:

Rafale - Twój pomysł przypadł mi do gustu. Jeśli sytuacja się powtórzy, spróbuję czegoś w Twoim stylu. Ewentualnie zainstaluję kamerkę, to przy okazji znajdę tych, którzy latem podbierają mi pomidory z krzaczków.
Iwona i Piotr
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 09:31

Post »

Ech, brak słów... :(.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Lucynko, co ja czytam..... Oby tej pokrace się nogi za karę rozjechały a łapy pousychały. To że ukradła to jedno ale po jaką chorobę zdeptała?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Niestety i u mnie zimą ktoś zdeptał mi płotek i dwie tuje.Łażą i szperają,a przy tym niszczą ;:222
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko ;:4 niestety i u mnie plaga z klejącymi łapami, ;:223 współczuję.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwonko, Madziu, Aniu, Julio - przespałam się, przebolałam i dzisiaj już inaczej na to patrzę. Mam nadzieję, że na dobre temu komuś złodziejstwo nie wyjdzie. Nie tylko dobro do nas wraca, myślę, że również wyrządzone komuś zł i to z podwójną siłą.Tak będzie i tym razem.
Najważniejsze, że na działeczce jest coraz ładniej. ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”