Wspaniałe kolory Twoich storczyków. Jestem pełen podziwu dla nich i dla Ciebie że potrafiłaś je sprowadzić do siebie i teraz z takim powodzeniem prowadzić.
Upał...uf nie tylko ślicznym storczykom przeszkadza.
Dobrze, że je zdjęłaś z parapetu..jeszcze kilka dni i odetchniemy.
Nie żebym nie lubiła ciepełka, ale tak go dużo
Pati - ja kompletnie nie jestem storczykowa
ale za to uwielbiam wszelkie kolekcje gatunkowe roślinek właśnie w takiej ilości
I kolorystyka fajnie różnorodna.
Czy to oznacza 'specjalizację' na dłuższą metę
Kącik roślinkowy super !!
A co to za roślinka z wrzosowo-fioletowymi liśćmi - nad różową doniczką ?
Ciekawie wygląda
Dziękuję kochani wszystkim za pochwały, dokładnie kolekcja się powiększa, będą docelowo storczyki, parę odmian filodendronów i pojedyncze roślinnki z innych gatunków.
izary spokojnie Izuś całe mieszkanko jest do mej dyspozycji i mam dużo miejsca na roślinki
hen_s dziękuję na szczęście większość storczyków kupuję w 2 pobliskich miejscach w Obi i hurtowni kwiatowej, troszkę mam z forum i parę przywiozłam z wakacji z różnych zakątków europy, pare jest prezentowych i kolejne dotrą niebawem
piasek pustyni Żanetko kochana jak ci się tak bardzo podoba taka szafka to polecam polować na takie na allegro lub sklepach ze starociami
ewa321 Ewuniu wypatrzyłaś różowe syngonium-jest mniej wybarwione, bo ma mniejszy dostęp do światła
Znowu, standardowo muszę podziwiać Twoje storczyki :P Każdy z osobna piękny, ale wszystkie razem tworzą piękny widoczek.
Moją uwagę zwrócił kwietnik. Bardzo ładny, i kwiatuchy na nim też, wszystko idealnie pasuje. Czy on jest na 5 czy na 7 doniczek? Bo w tym Twoim gąszcz dobrze nie widzę.
Storczyki u Ciebie przecudnej urody . Mix kolorów i jeszcze te długie kwitnienie. Same zalety. U mnie niestety już brak miejsca na nie. Mam tylko trzy i musi wystarczyć.