Ogród Marty cz. VI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VI

Post »

Czy ta brązowa kwitnąca trawka to rozplenica czy coś innego ?
Szkoda kociaka, ale może marcowe zaloty mu się przyśniły i poleciał szukać towarzystwa.
Mój kiedyś powrócił po dwóch latach zmasakrowany przez inne kocury, więc może twój też tak ma i jeszcze powróci.
Chyba, że to była kotka.......ale bądż dobrej myśli. ;:168
Cleome faktycznie miałaś niesamowitą, kiedyś też ją miałam, ale jak piszesz potrzebuje troski, żeby tak cudnie wyglądać. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
masakra0888
200p
200p
Od: 5 paź 2014, o 14:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To mi się podoba gęste rabaty i ścieżki z trawy :D Pięknie rozrosły się iglaki w rabatach robi wrażenie :D
Mój ogród
Pozdrawiam Konrad
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Za oknami śnieg , olbrzymie płaty tańczą na wietrze a ja sobie chodzę Twoimi ścieżkami i upajam się latem! Słoneczko też zaczyna przeświecać , mrozik, cudnie jest i zimą tylko trzeba chcieć to zauważyć! :heja Miłej niedzieli Marto! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Martusiu! cudownie, a zdjęcie ostatnie z 52 strony, z dzielżanami, oszołamiające. Przeliczyłam,ze skoro Twój ogród powstaje od 8 lat, to za 4-5 lat może choć częściowo osiągnę taki fantastyczny, kolorowy busz./ ale będę juz wiekowa ;:306 / Ja swoje rabatki bylinowe tworzę od 3-4 lat. Odezwę się na pw, bo moje pragnienia dały o sobie znać :tan Pozdrawiam cieplusio! ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś chryzantemy jak słońca. ;:196 Czy to zimujące w gruncie. Żurawki wyjątkowo dorodne i jak pięknie skomponowane. ;:138 No i moje marzenie brązowa trawa. ;:215 Jednak dojrzały ogród jest wspaniały. ;:63
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martuś ;:196 nie mogę się doczekać na zdjęcia ;:306
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Beatko,,miło,że lubisz spacerować po moim ogrodzie ,można zawsze coś sie nauczyć ,poznać nowe rośliny,ponieważ każdy ma coś innego ,pozdrawiam ;:168

Tereniu, w moim ogrodzie wszystkiego po trochu ,ale cieszę się ,że się podoba,buziaczki ;:196

Wiolu,to właśnie tej rudbekii nasiona pojechały di Ciebie,zobaczymy co pokaże,milej nocki :wit

Aniu,jak się posadzi to roślinki same rosną :uszy ,jest parę jednorocznych ,z których nie umiem zrezygnować,właśnie Cleome ,astry ,cynie i jeszcze parę innych,a człowiek to nigdy sam siebie do końca nie zna ;:306

Beatko,anastazja,może tak jest ,że te rośliny otulają ,bo jak się idzie ścieżkami to z obu stron pełno kwiatów,tak właśnie wygląda w realu,nieraz nie wiadomo na co patrzeć i w którą stronę odwrócić głowę,pozdrawiam ;:168

Jadziu,dziękuję , ;:180

Marysiu,mój floks koralowy jest bylinowy ,nie mam właśnie białego Cleome to też się cieszę,pozdrawiam ,i buziaczki ;:196

Kasiu,pewnie ,że tęsknię ,dzisiaj spacerowałam alejkami zaśnieżonymi ,ale już niedługo będzie inaczej :tan

Gosiu,siej mniej do doniczek i już nie pikuj do gruntu tylko wybij z doniczki i posadź,nie ruszaj już systemu korzeniowego ,bo opóźnisz jego wzrost,,a to w niczym nie przeszkadza jak posadzisz np 3 razem ,ale ono od razu rośnie,buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Martuniu twoje kwiatuszki jak zwykle cieszą oczy ;:138 i ten tytoń leśny jak go nie kochać ;:167 Powiedz mi jeszcze czy te różowe kitki to krwiściąg jak, wysoki rośnie?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko,tak ta brązowa trawa to rozplenica ,siedzi teraz w garaży,zobaczymy jak przeżyje zimę,kotek nie wrócił,z kim ja teraz będę pracowac w ogrodzie ,zawsze byliśmy razem ,muszę poszukać jakiegoś nowego ,ale bardzo mi szkoda Murzynka ,tak żeśmy byli do siebie przyzwyczajeni,to był kot,Cleome samo rośnie ,ważne ,żeby było wcześniej wysiane ,a potem samo rośnie ,i jeszcze trzeba troszkę obornika albo kompostu i nawozu tak jak wszystkie kwitnące,pozdrawiam ;:168

Konradzie,witam w moim ogrodzie, ;:180 rabaty może i geste ,ale tak obsadzone ,żeby jak najmniej chwastów rosło,ale i na tyle rzadko,żeby rośliny nie łapały choroby grzybowe,a jednak zaścielały ziemię,pozdrawiam i znowu zapraszam na spacerek ;:65

Maryniu,witaj na zielonych ścieżkach ,u mnie dzisiaj straszne śnieżyce ,na 1 metr nie było nic widać ,do tego wiatr zamiatał tym sypiącym śniegiem ,a ja w ogrodzie spacerowałam tymi ścieżkami odpowiednio ubrana ,było cudnie ,dotleniona i odświeżona wróciłam do ciepłego domu na malinową herbatkę ,pozdrawiam i pięknych snów ;:196

Bogusiu,na pewno osiągniesz ,bo bylinowy busz robi sie bardzo szybko,to możesz osiągnąć praktycznie w pierwszym roku,Cleome takie wielkie ,a jest jednoroczne ,ostróżki urosły takie duże ,a były kupione na wiosnę w tamtym roku,a w lecie już zrobiły wielką rabatę ,najdłużej to rosną te filary ogrodu,czyli drzewa i krzewy liściaste i iglaste,ale u Ciebie one już są spore,więc teraz dołożyć bylin ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Soniu,tak to zimujące chryzantemy,bez okrycia ,brązowa trawa nie bardzo chce przetrwać zimę w gruncie ,więc przesadzona do doniczek siedzi w garażu ,ale jedna kępka przykryta została w gruncie na próbę ,czy przetrwa,pozdrawiam ;:168

Tereniu,spieszę sie z odpisami ,ale musiałam przerwać i jechać do miasta po wnuczkę bo była na zabawie ,zdjęcia zaraz będą ;:168

Aniu,Tytoń leśny jak zimne ognie,to jest krwiściąg ,zielona kępa ma 30 cm a jak kwitnie to50 cm ,buziaczki ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj u mnie były ogromne śnieżyce,wieczorem się uspokoiło,pierzynka jeszcze grubsza,a ja zapraszam na zielone ścieżki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Edge of Gold
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rozchodnik o ciemnych liściach

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

i jestem u Ciebie z rewizytą piękne dalie pokazałaś. a co do mojego wiązu to tak przycinam go, robię mu chmurki na końcach gałązek.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu,też mam taki wiąz ,ale go nie przycinałam ,rośnie sobie swobodnie i też jest piękny,ale Twój mnie zauroczył taki przycinany ;:180
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witam Martusiu ;:196 dziękuję za tak piękne zdjęcia - nacieszyłam oczka ;:215 Dzielżany masz prześliczne ;:333 Dalie podobnie - cudne ;:63 Ach i jaka fajne trytoma ;:63
U nas kurzy do wczoraj ;:223 ale kołderka na kwiatuszkach coraz grubsza z czego się cieszę :D
Serdecznie pozdrawiam i życzę miłego dnia ;:168
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Marto ;:196 Jakie piękne dalie ,moje ulubione :D
Twój ogród poprawia nastrój .Pozdrawiam ;:167
Pozdrawiam Alicja
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Marto dalie robią wrażenie, ale musisz mieć pracy z wykopywaniem. Niestety ja za leniwa jestem na tego typu zabawy, więc tylko mogę podziwiać w innych ogrodach. Piękne
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”