Póki co, usuwam wszystkie pąki kwiatowe, by nie osłabiały rośliny i powoli przygotowuję growboxa pod rozsady dyniowatych. A tu kilka zdjęć:

Growbox jest niestety trochę zasyfiały, bo nie mam nigdy czasu aby wysprzątać ze środka tą ziemię

piotrgls pisze:Witam Serdecznie. Jakiej wielkości doniczki preferujecie. Te papryczki które mam w domu sadzone już w grudniu w 1,5 litrowe doniczki pomimo tego , że większa część kwiatów opadła mają po kilka wykształconych papryczek. W tym roku chciałbym w donicach pod koniec maja lub na początku czerwca wystawić je na działce pod gołe niebo , będzie tego z 50 szt. Z tego co czytałem na forum to jedni preferują szerokie i płaskie inni z kolei wąskie i wysokie. Chciałbym już zakupić doniczki i nie mogę się zdecydować jakie będą najlepsze. Pozdrawiam.
Santa fe Grande wystarczy 12l, pozostałe im więcej tym lepiej. Cyklon? IMHO nie warto... tani w intermarche, w wielu rejonach PL dobrze owocuje w gruncie /posadzony po ogrodnikach/.piotrgls pisze:Witam. Sa to odmiany Cayenne , Cyklon , Santa fe Grande , Picante Lungo , Habanero Orange , Habanero red Savina.