Ogród Biedronki 641 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Biedronki 641 cz.2

Post »

Witam,witam ;:196 dobrze, że jesteś bo wiosna u bram ogrodów naszych i relacje będą w cenie! :D
Serdeczności z Podkarpacia ślę! :)

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam Was kochani.
Nawet nie wiecie jak mi Was brakowało.
Soniu ja lubię wszystkie kwiaty,ale mam też ulubione. Przetaczniki mam z własnych wysiewów. Nie są to odmianowe. Na opakowaniu jeśli dobrze pamiętam to były kłosowe.

Ewo przetacznik niebieski mi się wysiewał i potem znajdowałam go w różnych miejscach. Zdecydowanie tego nie lubię,ale mam go to niech sobie rośnie,tylko w kępce.

Martuś nie ukrywam,że mam dużo różnych kwiatów,ale nie rosną tak jak u Ciebie łanami. Te dopiero są widoki.
Choć postanowiłam,że w tym roku pauzuje z zakupami i trenuję silna wolę i jeśli się nic nie wydarzy to chętnie się wybiorę na targi. Jeśli nawet bym nic nie kupowała to pooglądać zawsze mogę. ;:108 A z zaproszenia chętnie skorzystam. ;:215 :tan

Ewo spaceruj do woli. Brama zawsze otwarta. Ja też się cieszę na spotkanie. Tylko obyś nie była zawiedziona,bo ogród od września zaniedbany. ;:7 ;:7

Maryniu i ja Cie witam. Jestem i mam nadzieję,że z nowym sezonem relacje z ogrodu będą. Na wiosnę zawsze czekam z utęsknieniem, bo to dla mnie najpiękniejsza pora roku. Dla Ciebie ;:167

To może coś w kolorze niebieskim.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Alu, a to dobre, miło być noworocznymi (już poprawiłam), sama się uśmiałam ;:306, ale tak to jest jak człowiek wciąż się spieszy, dzisiaj za to na spokojnie pooglądałam sobie Twoje kwiatuszki, fajne masz te trojeście i skalniaczki, piękne niebieskości, bardzo ładnie rośnie Ci pogorzan, (bo to pogorzan prawda, żebym znów nie strzeliła gafy), super wygląda w takiej ilości ;:108
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Alu jakie piękne ostrozki. Chyba zazdroszczę.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Ilonko.
Miło ,że się odezwałaś.,że o mnie jeszcze pamiętasz. Ja przepraszam,że dawno nie zaglądałam do Ciebie,ale już powoli nadrabiam zaległości.
Nic nie szkodzi. Domyśliłam się i dziękuje jeszcze raz za pamięć. Widzisz ja już zwalniam tempo życia na ciut spokojniejsze, bo przepłaciłam zdrowiem. Ten rok ma być spokojny. Dlatego nie szaleję z zakupami. Zajmuję się tym co mam.
Dziękuję za pochwały. Tak to przegorzan i trafnie odgadłaś. Pamiętam . Resztę na pw.

Małgosiu nie ma czego zazdrościć, bo na forum widziałam dużo ładniejsze i odmianowe. Te są wyhodowane przeze mnie i mam do nich sentyment. ;:7 ;:7

Dziś wspomnieniowe rutewki.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu z opisówek dowiaduję się że chorowałaś ja też /zatoki/nie mogłam funkcjonować. Aluniu co to za kwiat podobny do kosmosu między ostróżkami ?????????na ostatniej stronie ????????? pozdrawiam ;:180 ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Alu, niebieskości powalają ;:180 Wypatrzyłam u ciebie rozwar. Jak to jest z jego zimowaniem? Doczytałam gdzieś, że młode okazy są wrażliwe (należy okryć korą) i lubią sobie podgnić na wiosnę ;:223 teraz mam dylemat czy mój przetrwa..Zostawiłam go tak jak rósł i jedynym okryciem jest teraz śnieg :roll:
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu ten kwiat o który pytałaś to kupidynek błękitny.

Sabinko rozwary mam biały i niebieski ,wyhodowany z nasion. Rosną bez problemu. Nigdy ich nie okrywałam. Jedynie co to późno wychodzą to zaznaczam ich miejsce posadzenia. Kiedyś w ogrodniczym kupiłam różowego to mi zanikł.
Wiesz nie da się przykryć całego ogrodu. Myślę,że Ci przeżyje, bo w tym roku zima łagodna.
To może dziś ciąg dalszy wspomnień niebieskości.
Obrazek
Tojad jesienny

Obrazek
Powojnik pachnący Cassandra.

Obrazek
Irys syberyjski

Obrazek

I ta zaraza mikołajek,którego ciężko wytępić.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Alu co Ty masz do mikołajka. :?: Właśnie kupiłam nasiona, mam fazę na niebieskości.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Niebieskości serwujesz Aluś trochę ich masz do pokazania. ;:138 Rozwary u mnie się nie darzą, co kupiłam to przepadły i już odpuściłam...Cassandrę prawie uśmierciłam po przesadzeniu i od paru lat ją odbudowuję i co sezon nadal zmieniam jej ze 2 razy miejsce :oops: . Mój mikołajek się na razie nie rozrasta zbytnio ale mój jest variegata i taki bardziej miniowaty...
Pozdrawiam!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Takie cuda masz Aluniu w ogrodzie, że jestem pewna że się nie zawiodę. Oj tylko ta wiosna niech już do nas zawita:)
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zosiu jak mikołajka wprowadzisz do ogrodu to będziesz miała go tam ,gdzie nie chcesz go mieć. Chyba,że gdzieś w miejsce,gdzie Ci nie zagłuszy innych roślin. Ja go pozostawiłam na trawniku po ścięciu i za nim go poszłam wyrzucić w następnym roku pewnie się wysiał i zaczął mi na nim rosnąć. Ja go tępię . A wytępić go to nie lada wyzwanie.
Zrobisz jak zechcesz. Być może ,że masz nasiona innej odmiany. Bo ten to płaskolistny i dochodzi do przeszło metra wysokości.

Maryniu niebieskości mam sporo. Tylko kwitną o różnej porze i muszę szukać ich fotek. Rozwary u mnie rosną bez problemów. Jak wcześniej pisałam tylko różowy kupny mi zanikł. Może z powojnikiem tak nie lataj po rabatkach. Daj mu troszkę miejsca do zagrzania. Skoro masz wariegatę to inna jego odmiana i pewnie Ci sie nie będzie siał,jak ten mój.

Ewciu też tak myślę. Niech ta wiosna przyjdzie, bo już mnie ręce swędzą by coś porobić. A będzie co , bo na jesień nic nie robiłam. Az się boję czy dam radę nadal grzebać w ogrodzie.

Obrazek
Miecznica wąskolistna.

Obrazek

Dzwonek skupiony

Obrazek

Drakiew kaukaska

Obrazek

Goryczka chińska

Obrazek
Goryczka nn
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ALA,ładne niebieskości pokazałaś :wit
Niektóre mam,innych nie mam :wink: Na przykład tojada jesiennego ...
Chyba to najwyższy z tojadów,prawda :?:
Pozdrawiam Cię ciepło ,
SŁA
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Sławku.
Czego nie masz a chciałbyś mieć? Pisz śmiało.
Tojad ten to jesienny i faktycznie bardzo wysoki. Jest najwyższy . U mnie dochodzi do 2 metrów. Inne to przy nim maluchy.
Tak wyglądał na jesień.
Obrazek

Obrazek
Ten dużo mniejszy i kwitnie chyba latem.

Obrazek

Goryczka bezłodygowa

Obrazek
Babtysja
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aluś ,nie wiem jeszcze kiedy będzie wystawa w Krakowie,pewnie w maju,ale Twoje Rutewki są piękne ja mam tylko żółtą ,ale chyba dostałam od Ciebie jakąś,a jak nie to sobie zamówię,tyle kwiatów niebieskiego koloru masz w ogrodzie ,ja bardzo lubię ten kolor,pozdrawiam :wit ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”