Witam po małej przerwie
Kilka zdjęć moich "doniczkowych"
Siewka od Arctic Star (nasionko zasiane w XI/2015)
NN - mnie się podoba, ma ciekawe płatki oraz liście, takie inne niż u pozostałych zwisających
Kolejna siewka - to od Black Velvet Rose (też siana w XI/2015), dostałam sadzonkę z pędem kwiatowym, sadzonka padła, ale udało się pozyskać 3 nasionka, jedno skiełkowało, jest śliczna ta pelargonia, ma piękny ciemny pasek na liściach a kwiaty maja lekko pozawijane płatki
Witaj Ula
Tak niedaleko siebie mieszkamy, a ja dopiero teraz znalazłam Twój wątek. Piękny masz ogród. Wiele ciekawych rozwiązań. I dobrą ziemię, u mnie niestety kaszubskie piaski. Będę zaglądać do twojego wątku, masz ciekawe, oryginalne rośliny, pięknie kwitnące. I uwielbiasz pelargonie - ja również jestem ich sympatykiem
Pozdrawiam serdecznie
Joasia
Joasiu i Magdaleno witam serdecznie
miło mi że jesteście
Joasiu - napisałam PW
Madziu, ja wnoszę je stopniowo na zabudowany taras, więc pierwsze przymrozki im nie zagrożą . Przed zimą to faktycznie trzeba wszystko upychać, tym bardziej, że poza pelargoniami mam jeszcze dziesiątki innych, i to w dużo większych donicach
Dla Was miłośniczki pelargonii - zdjęcie mojej siewki
Alicjo witaj
Hibiscus to już prawie drzewko, dobrze że się nawzajem nie zamęczyliśmy , tyle lat opieki, te doniczkowe to teraz dodają koloru w ogrodzie, ale jest zbyt gorąco
Pozdrawiam Cię serdecznie
Miło mi Patrycjo, że odwiedzasz mój wątek. Faktycznie, że w ogrodzie jest jeszcze kolorowo, chciało by się czas zatrzymać, aby zbyt szybko nie nadeszły przymrozki.
Pozdrawiam serdecznie
Witaj Przemku
Tibouchina jest faktycznie wyjątkowa - ten kolor kwiatów widoczny jest z daleka,a jest tak duża że będzie problem z zimowaniem.
Przemku, myślałam że jeszcze w tym roku się skusisz na pelargonie , pewnie fuksje zajmują Ci dużo miejsca
Pozdrawiam
Dzisiaj trochę zdjęć z wycieczki do ogrodów HORTULUS w Dobrzycy. Mój mąż zrobił mi wczoraj prezent i tam mnie zabrał.
Na początek "Ogrody tematyczne Hortulus"
A to fragment ogrodu leśnego
A teraz zdjęcia zrobione w nowym ogrodzie, który został udostępniony do zwiedzania w ubiegłym roku ? to ?Ogrody Hortulus Spectabilis? z wieżą widokową i ogromnym labiryntem.
Napis HORTULUS z roślin
Dla Wszystkich odwiedzających na zakończenie sesji takie oto