Ogródek Gosi 13
Re: Ogródek Gosi 13
Witaj Małgosiu na jednej ze stron wątku pokazałaś różyczkę czerwoną /małe kwiatki/ płatki szpiczaste a środek biały. Napisz mi jaka to odmiana i czy to rabatowa ? podoba mi się i nie tylko
-- 14 wrz 20140000001429k1410 --
Małgosiu w Twoim wątku 3 września pokazałaś różyczkę czerwoną z białym środkiem a płatki zaostrzone jak się nazywa ?????
-- 14 wrz 20140000001429k1410 --
Małgosiu w Twoim wątku 3 września pokazałaś różyczkę czerwoną z białym środkiem a płatki zaostrzone jak się nazywa ?????
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
The Faun i Granny to ta sama róża.
Mam i bardzo polecam. U mnie jest ozdobą rabaty.
Mam i bardzo polecam. U mnie jest ozdobą rabaty.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu
Pięknie na Twoich rabatach
A co to za ładna różowa różyczka ???

Pięknie na Twoich rabatach

A co to za ładna różowa różyczka ???
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewo, ta rózyczka nazywa się Little Artist. Ona jest niewielka. Chyba można ją kupić w Rosarium
Monia, ja spróbuję z CelebratingLife . Jak się nie sprawdzi może zdecyduję się wtedy na Granny. Szukam róż trochę innych w budowie. Mogę sobie już pozwolić na eksperymenty.
Aniu, czy pytasz o rózyczkę, którą pokazywałam 12 września? To nn.

Monia, ja spróbuję z CelebratingLife . Jak się nie sprawdzi może zdecyduję się wtedy na Granny. Szukam róż trochę innych w budowie. Mogę sobie już pozwolić na eksperymenty.

Aniu, czy pytasz o rózyczkę, którą pokazywałam 12 września? To nn.

- Mufka
- Od: 11 lut 2009, o 20:02
Trawki, różyczki, rozchodniki, floksy - pięknie Ci Gosiu kwitnie ogród !
Zdradź tajemnicę co kupiłyście z Izą, bo ciekawość mnie zżera
Pozdrawiam i buziaki przesyłam

Zdradź tajemnicę co kupiłyście z Izą, bo ciekawość mnie zżera

Pozdrawiam i buziaki przesyłam

Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Gosiu,dobrze,ze wygospodarujesz czas na spotkanie,to jest potrzebne.mY mieliśmy teraz spotkanie u mnie ,była agra i wspaniałą atmosfera.Szkoda tylko,że to juz osttanie w tym sezonie,szybko zleciało.
- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
- Margo2
Marysiu, dużo nie kupiłyśmy, bo to był taki niewielki kiermasz. Ja kupiłam tylko w wrzośce, które nie były mi znane do tej pory. Prawie w ogóle nie kwitnie. Ma bardzo gęste listki. Kupiłam jeszcze kolejne erodium., z którego jestem bardzo zadowolona. Kwitnie non stop od maja. I jeszcze jedną roslinkę, której nazwy nie znam, musze zapytać Izę, bo ona zna oczywiście wszystkie
Iza natomiast kupiła rdesty, wrzosy, i jeszcze kilka.
Małgosiu, może kiedyś i ja przyjadę do Ciebie na agrę. W tym roku niestety czasu naprawdę nie mam na nic, także spotkanie z Izą bardzo mnie ucieszyło
Aniu, zawzięłam się. W przyszłym roku koniec i będę tylko dopieszczała rabaty

No i zdjęcia skończyły się
Mam nadzieje, że jutro w końcu znajde czas, żeby zrobić kolejne.
Iza natomiast kupiła rdesty, wrzosy, i jeszcze kilka.
Małgosiu, może kiedyś i ja przyjadę do Ciebie na agrę. W tym roku niestety czasu naprawdę nie mam na nic, także spotkanie z Izą bardzo mnie ucieszyło
Aniu, zawzięłam się. W przyszłym roku koniec i będę tylko dopieszczała rabaty

No i zdjęcia skończyły się
Mam nadzieje, że jutro w końcu znajde czas, żeby zrobić kolejne.
- Mufka
- Od: 11 lut 2009, o 20:02
Koniecznie zrób Gosiu, bo ogród teraz piękny ! 

Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Gośka widzę, że u Ciebie tez brak czasu na robienie nowych zdjęć
A jak tam trawnik, skończyłaś już walkę na ten rok, czy jeszcze działasz?
O jakiej Agrze rozmawiacie dziewczyny, bo u mnie w okolicy też w ubiegły weekend Agra się odbyła
Może to ta sama?

A jak tam trawnik, skończyłaś już walkę na ten rok, czy jeszcze działasz?
O jakiej Agrze rozmawiacie dziewczyny, bo u mnie w okolicy też w ubiegły weekend Agra się odbyła

Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Floksy w tym roku wyjątkowo długo nawet u mnie kwitną.Dlatego wzbogaciłam się o nowośc z żółtymi kwiatkami,ma pąki i jestem ciekawa jak bedzie kwitł.
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
U mnie floksy też jeszcze kwitną
a miejscówkę mają raczej zbójecką - cienistą...
Gosiu Two niebieski/fioletowy floksik jest sliczny.

Gosiu Two niebieski/fioletowy floksik jest sliczny.
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Gosiu u mnie floksy już prawie przekwitły i jeżówki, wszystko przez tą susze i upały.
Moje wrzośćce gdzieś tam rosną pod azalią, ale co roku przemarzają, nawet fotek nie robię. A to erodium muszę sobie wygoglować, bo nie znam roślinki.
Także co roku obiecuję sobie, że nic nie kupię, bo już posadzone rośliny zaniedbuję, ale zakupy bardzo kuszą niestety.
Pozdrawiam serdecznie.
Moje wrzośćce gdzieś tam rosną pod azalią, ale co roku przemarzają, nawet fotek nie robię. A to erodium muszę sobie wygoglować, bo nie znam roślinki.
Także co roku obiecuję sobie, że nic nie kupię, bo już posadzone rośliny zaniedbuję, ale zakupy bardzo kuszą niestety.

Pozdrawiam serdecznie.

- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Gosiu, ja to nawet do ogrodniczego posłałam M. co by mi nowe roślinki w łapy nie wlazły. Ale te podstępne zołzy rzucają się na człowieka zewsząd. Ostatnio widziałam piękne wrzosy i gdyby nie brak czasu na pewno bym kupiła.
Trawy i jeżówki, kocham takie połączenie.
Trawy i jeżówki, kocham takie połączenie.
- Margo2
Nareszcie posiałam trawę
Muszę pochwalić m., bo jeśli przy pierwszej części prawie mi nie pomagał, to teraz bardzo dużo zrobił.
Teraz tylko podlewanie i wyczekiwanie na pierwsze zielenienie się
Zdjęć jak zwykle nie zrobiłam bo zmierzch mnie zastał. Jutro też mi się nie uda i w piątek też.Nie mam w ogóle czasu
Marysiu, muszę jakoś bardziej wyeksponować trawy. Mam miskanty, a wcale ich nie widać. Oczywiście kupiłam, bo mi się podobały,posadziłam byle posadzić, a teraz bardzo tego żałuje.
Wiosną bedzie kolejne przesadzanie.
Jolu, brak czasu jest chroniczny, chociaż liczę na poprawę od przyszłego tygodnia. Sezon po prostu przeleciał mi przez palce, chociaż fakt, że zrobiłam w nim bardzo dużo. Chyba to był najbardziej pracowity sezon ze wszystkich jakie pamiętam
Trawka nareszcie posiana. Reszta zostaje na wiosnę.
Myślę, że mówimy o tej samej Agrze. Małgosia co roku organizuje w związku z nią spotkanie, bo mieszka niedaleko
Małgosiu, jestem bardzo ciekawa tego żółtego floksa nigdy takiego nie widziałam.
Evo, myślę, że to dzięki tej miejscówce floksy tak długo kwitną. Te moje też mają miłe zaciszne miejsce
Teresko, nawet nie zdążyłam zrobić zdjęc swoim zakupom. Jestem zła na ten brak czasu. U mnie wrzośce, te tradycyjne kwitną co roku, ale fakt, że mają chyba sprzyjające miejsce.
Erodium wygląda tak

To zdjęcie zaraz po zakupieniu. W tej chwili stworzyło fajną poduszeczkę. Teraz kupiłam białe. Tylko przeczytałam, że może mieć problemy z zimowaniej. Ale moja ziemia jest bardzo przepuszczalna. Powinno sobie poradzić. Jestem jak na razie z niej bardzo zadowolona, ponieważ kwitnie non stop od maja
Takich obietnic lepiej nie składać, bo trudno ich dotrzymać.
Aniu, ja często też posyłam m.
Najgorsze, że upycham te rośliny. Potem nie widać żadnej z nich. Muszę koniecznie to zmienić

Muszę pochwalić m., bo jeśli przy pierwszej części prawie mi nie pomagał, to teraz bardzo dużo zrobił.
Teraz tylko podlewanie i wyczekiwanie na pierwsze zielenienie się
Zdjęć jak zwykle nie zrobiłam bo zmierzch mnie zastał. Jutro też mi się nie uda i w piątek też.Nie mam w ogóle czasu

Marysiu, muszę jakoś bardziej wyeksponować trawy. Mam miskanty, a wcale ich nie widać. Oczywiście kupiłam, bo mi się podobały,posadziłam byle posadzić, a teraz bardzo tego żałuje.
Wiosną bedzie kolejne przesadzanie.
Jolu, brak czasu jest chroniczny, chociaż liczę na poprawę od przyszłego tygodnia. Sezon po prostu przeleciał mi przez palce, chociaż fakt, że zrobiłam w nim bardzo dużo. Chyba to był najbardziej pracowity sezon ze wszystkich jakie pamiętam
Trawka nareszcie posiana. Reszta zostaje na wiosnę.
Myślę, że mówimy o tej samej Agrze. Małgosia co roku organizuje w związku z nią spotkanie, bo mieszka niedaleko
Małgosiu, jestem bardzo ciekawa tego żółtego floksa nigdy takiego nie widziałam.
Evo, myślę, że to dzięki tej miejscówce floksy tak długo kwitną. Te moje też mają miłe zaciszne miejsce
Teresko, nawet nie zdążyłam zrobić zdjęc swoim zakupom. Jestem zła na ten brak czasu. U mnie wrzośce, te tradycyjne kwitną co roku, ale fakt, że mają chyba sprzyjające miejsce.
Erodium wygląda tak

To zdjęcie zaraz po zakupieniu. W tej chwili stworzyło fajną poduszeczkę. Teraz kupiłam białe. Tylko przeczytałam, że może mieć problemy z zimowaniej. Ale moja ziemia jest bardzo przepuszczalna. Powinno sobie poradzić. Jestem jak na razie z niej bardzo zadowolona, ponieważ kwitnie non stop od maja
Takich obietnic lepiej nie składać, bo trudno ich dotrzymać.
Aniu, ja często też posyłam m.