katharos-Kasiu ;heliofitka- Iwonko;piortkowice-Patrycjo ; tesia39-Tersko; drewutnia- Ewo Dziękuję żurawki mnie zawsze cieszą i wspaniała pamiątka będzie.
U nie trytomy 2 czy 3 lata temu też wymarzły.To kupiłam następne w Biedronce kłącza, na wiosnę ,tam tanie były po 2 coś .Tylko Trytomę MANGO POPSICLE w ogrodniczym - ta ma jednego kwiatka.I A te drugie ładnie się już od ubiegłego roku rozrosły.Jedna miały po 2 ,drugie po 3 kwiatostany

Róże zawsze piękne. Czekam z niecierpliwością na kwiaty tych nowych,kupionych na jesieni.am nadzieję ,że chipek i u mnie zakwitnie,Pierwsza nowa to Augusta Luisa już zakwitła,Munstead Wood ma już spory pąk i Louise Odier tak samo.
Guzikowiec już pięknie się rozrósł.szeroki krzew się zrobił bardzo.A potem będzie w tych białych ładnych kuleczkach i pszczółki ciągle na nim
Clemki te najstarsze czyli Etoile Violette i Piilu najbardziej obficie już kwitną
juni-Beatko Tak wiesiołek nie tylko daje po oczach swoim kolorkiem ale wszędzie się wpycha,Po przekwitnięciu.Znowu będę musiała go trochę pousuwać.
Dziękuję za nazwę Gailardii.
bwoj54-Bogisiu Dziękuję za miłe słowa.Zawsze miło takie słyszeć

Jak tam brunerka przyrasta??A języczki ???
Widzisz Gailardia. już mi zakwitła,Jeden przetacznik czy to szałwia w tych liliowcach posadzona też
Iwonko0042 Zaglądaj dobrze, przecież u Ciebie jest cieplej to na pewno i Twój guzikowiec pokazuje małe kulki
marpa-Maryniu Trytomy pięknie kwitną,zima łagodna była to i rozrastają się .Może dobrze,większe nie będą przymarzać tak .
Moje liliowce przesadzałam ,sadziłam na jesieni,cześć,nie miała nie mieściła się więc zadołowałam w warzywniku .Na wiosnę powstała druga rabata podosadzałam liliowce obok ,jagód ,borówek,agrestu.porzeczek,Teraz jest rabata kwiatowo- owocowa .Może jakimś nawozem je podkarmić.? O tym myślałam,aby je trochę pozasilać.Ale muszę to zrobić rozważnie,żeby nie pospalać tak jak kilka żurawek :

Moje liliowce jedne rosną pod okapem domku i tam deszczyk nie w pełni dochodzi,więc od czasu do czasu muszę jer podlewać.A teraz to już sucho wszędzie.
Ja też tak mam,pomyślę,zaplanuję,przesadzam,a potem okazuję się ,że znowu jeszcze raz coś muszę przesadzić bo albo kolorem,albo wielkością coś mi nie pasuje i tak co raz znowu
gracha-Grażynko Dziękuje.Mam nadzieję,że już głowa przestała boleć,Piękny świąteczny dzień.Pogoda cudna.U mnie rodzinka w komplecie więc zapowiada się miły dzień.
Aneczko1979 Tak w ubiegłym roku u kogoś zobaczyłam róże i szałwie i tak mi się to spodobało i zaczynam i ja tak robić
Czosnek jest piękny,szkoda ,że ostatni
Jeżówka Marmalade już nie może się doczekać

clematis piilu

clematis etoile violette

Tangucki

Kaiser

ostrózki
przetacznik kłosowy.

szałwia ostfriesland

Tą posadziłam w liliowcach ale chyba przesadzę do róż

gipsówka