Niektóre odmiany papryk mają wyjątkowe wymagania co do wartości odżywczych w ziemi. Jeżeli im zacznie ich brakować roślina zahamuje swój wzrost i przestanie kwitnąć. Na zwykłej suchej ziemi i wodzie nic nie zdziałasz. Roślina potrzebuje też jeść nie tylko pićlilbee pisze:Witam witam, koledze wyżej życzę jak najszybszego uporania się z problemem, ja walczę z białymi muszkami ale na pomidorach.
Ale do sedna, mam papryczki różne, 6 krzaków łącznie, tylko w jedej pokusilam sie o zrywanie paczków co, było bez sensu, gdyż i tak w innych jak chciały to same opadały. Teraz moje pytanie, dlaczego one opadają i tak wolna rosną? Kwiatki mam tylko w 3 papryczkach i w dwóch pojawiły się owoce, a innych są mikro pączki które w ogóle się nie rozwijają, Wy już sięcieszycie papryczkami a moje niestety są takie biedne, a wysiane prawidłowo, więc nie wiem skąd to opóżnienie, jedyne co źle zrobiłam w ich uprawie, to dopuściłam małe dziecko, a raczej nie zauważyłam że chce swojej cioci (czyli mnie) pomóc i o 12 w południe zraszała liście, teraz są wszystkie łaciate, ale listki najmniejsze i pączki nie mają poparzenia,
wolałabym nie dodawać nie wiadomo czego do nich, ale jak nie to może zacznę nawóz do kwiatow kwitnących? Co radzicie?

-- 30 lip 2014, o 10:23 --
Krynka Mi to wygląda na przerośnięte Cayenne