Moi zieloni współmieszkańcy - AlfaXIII

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To Ty masz tak tylko na balkonie a ja...w pokoju to mam misz-masz!
Awatar użytkownika
AlfaXIII
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 5 cze 2006, o 12:31

Post »

O pokoju nie wspominałam 8) :lol:
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No to wszystkie mamy artystyczny nieład- i basta! :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

AlfaXIII pisze:Ha ha ha... Antosiu chyba żartujesz :) Na moim balkonie panuje nieopisany chaos :) jest on odzwierciedleniem moich zachciewajek i... możliwości metrażowych balkonu. Wam pokazuję jedynie wybrane fragmenty ;) I nie widać tego nieładu. Mam tam roślinki tzw. "od sasa do lasa" ale co tam... i tak każda mnie cieszy :)

Aga... co przywiędło? :(
przywiędły rośłinki które Bożenka z paczki wyciągnęła... to ja nie wiem jak trzykrocie i mamutek w twoim pudle będą wyglądały :twisted: :cry:

a co do haosu w roślinkach to u mnie to samo
szczególnie wśód maluchów i na letnisku na murku

ale mnie się takie cosik podoba
Awatar użytkownika
AlfaXIII
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aga... wyrwałam poczcie z trzewi przesyłkę. Jakimś cudem roślinki nawet są w jako takim stanie :) Część w wodzie a część już posadzona. Jutro będzie fotoreportaż :)

A teraz jak posadziłam najnowsze trofeum.

Obrazek

Mam nadzieję, że dobrze mu tam będzie. Co sądzicie?

i ostatnie, na dzisiaj ;) Tegoroczna odsłona mojego plektrantusa Nico. Już można go pokazać. Miesiąc na balkonie i zaczyna wyglądać jak plektrantus. Obok widać pelargonię, która cudem przeżyła zimę. Na śmierć o niej zapomniałam i nie dostała kropli wody. Jakież było moje zdziwienie gdy wyjmując skrzynki na wiosnę wykryłam coś zielonego. Druga sie obraziła :( Ale ta już ma zawiązki pączków :)

Obrazek Obrazek
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

będzie mu (jej właściwie) dobrze...
jakie ty masz ogromne bazylie... moje dopiero wysiane trzy dni temu

jak tak sobie patrze na te wasze balkony - to postanowiłam wczoraj, że postawie sobie na kuchennym parapecie skrzynke z czymś (surfinie, pelargonie) sama jeszcze nie wiem co tam wsadze
Awatar użytkownika
koniczynka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2008, o 19:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

polecam surfinie jest cudna
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

właśnie się zastanawiam nad surfinią i wygrywa z pelargonią

mam namierzone takie mocno różowe z lekkini żyłkami w ciemniejszym odcieniu
miewałam surfinie ale na południwym balkonie - kiedyś miałam tylko taki i wypalało je na cacy

podoba mi się też sufrinia ciemno fioletowa - pachnąca, ale w tym roku nigdzie w pobliżu mnie nie widziałam

takie połączenie np. ciemnego fioletu z białym - cudo

ale z drugiej strony przydaloby się coś jaskrawego zeby ciut ożywić bury i szary stary brzydki dom
Awatar użytkownika
AlfaXIII
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

agaxkub pisze:jak tak sobie patrze na te wasze balkony - to postanowiłam wczoraj, że postawie sobie na kuchennym parapecie skrzynke z czymś (surfinie, pelargonie) sama jeszcze nie wiem co tam wsadze
To Ty masz w domu pusty parapet !!! ? :shock: :wink:

A co do bazylii to... to co wysiałam nie wzeszło ani jedno ziarenko :evil: (mam dziką ochotę podać nazwę producenta). Zgniewało mnie i drogą kupna nabyłam sadzonkę na placu. Nieco odchorowała ale się przyjęła jak widać. Nawet już jest skubana do sałatek :)
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

am puste parapety zewnętrzne w pokojach - jakies 4,5 metra w sumie, ale to południe i w lecie tam się wszystko gotuje więc odpada

no i mam pusty parapet w kuchni (północna strona) i zewnętrzny i wewnętrzny

zewnętrzny chce w połowie zapełnić
wewnętrzny musi zostać pusty bo pies podczas polowań nie patrzy czy kwiatki stoją czy nie tylko ryje się z pyskiem i łapie muchy

czyli w sumie można powiedzieć że na parapecie mam wieeeelką kudłątą rosiczke :;230

no i gdzie ta obiecana na dzisiaj sesja zdjęciowa?
nie wytrzymam do ponieziałku... :cry:
Awatar użytkownika
AlfaXIII
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Kurtynka! No nie mam czasu. Teraz wpadłam na chwilkę porzucić siaty i znowu lecę dalej. Tym razem do... ogrodniczego ;)
Awatar użytkownika
Beata703
500p
500p
Od: 27 mar 2008, o 09:46

Post »

Kobieto dychnij sobie trochę nie lataj tak :tan
Pozdrawiam Beata
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Do ogrodniczego...potem pewnie do nocy będzie się raczyć browarkiem...potem za póżno na zdjęcia... :wink:
Marta-wiesz,gdzie widziałam tą bordową,włochatą trzykrotkę-tę o trudnej nazwie?W Chimerze przy Anny!Ale kurka...przy moim stoliku nie rosła a tam ludzi sporo! :wink:
Awatar użytkownika
AlfaXIII
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Zaraz tam do nocy :) I nie browarek a winko. Miałam dzisiaj urodziny i wykorzystałam do spodu. Mam nowe doniczki, nową roślinkę (białą fuksję) i... miałam święty spokój od domowych obowiązków (poza "korytkiem" rzecz jasna). I mam nową kompozycję z sukulentów i... całkiem nowego, starego bukszpana w charakterze bonasi. Goście musieli obsługiwać się sami bo cięcie i drutowanie wymaga skupienia. Uwierzcie mi... na zdjęcia nie było czasu a teraz za ciemno :)
Basiu.... powiadasz Chimera! Hmmm.... muszę namówić M na sałatkę ;) Tylko on mięsożerca :?
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuniu...100 lat,100 lat...bo nie wiedziałam wcześniej!
Tam są też jakieś mięcha chyba a jak nie to po prostu na kawę czy świeży soczek! :wink:
No powiem Ci,że wychowałaś sobie gości i domowników-wiedzą,jaki prezent najlepszy,nie?!Teraz czekamy tu jak na szpilkach na foteczki! :wink:
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”