Ogródek AGNESS
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
No właśnie ja przegapiłam w ogóle te wiosenne kwiaty
. Nie mam ani krokusów, ani tulipanów ani nic wiosennego. Eh.. Pozostaje mi czekać chyba tylko na magnolie. Reszta dopiero koło czerwca ruszy. A no i irysy jeszcze mam.

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguś na pewno wiosna już u Ciebie na całego.
Jakies fotki by się przydały, bo ostatnio skąpisz trochę......
Ale rozumiem,.....rozumiem.......

Jakies fotki by się przydały, bo ostatnio skąpisz trochę......

Ale rozumiem,.....rozumiem.......

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Aguś śliczne są te krokusiki 'Tricolor'
. Nie mam ich. Jesienią muszę koniecznie poszukać tej odmiany. U mnie również 'Pickwick' zakwitły wcześniej niż inne wielkokwiatowe. Może wcześniejsza wiosna tak namieszała?

Pozdrawiam Hala
- cyganka77
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Aguś no tak mi się właśnie marzy, kawałek trawniczka z krokusami
. Kiedyś widziałam coś takiego w programie "Rok w ogrodzie" i pięknie to wyglądało
.

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Agnieszko
, śliczne te krokusy paskowane.
U mnie najlepiej prezentują się takie fioletowe , inne jakoś się przetrzebiły.
Miodunka też dopiero zaczyna mi kwitnąć.
Miłego dnia

U mnie najlepiej prezentują się takie fioletowe , inne jakoś się przetrzebiły.

Miodunka też dopiero zaczyna mi kwitnąć.
Miłego dnia

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Na zdjęciu 'Ard Schenk' wyszły lekko błękitne i stąd moja pomyłka
Jeśli tylko masz cierpliwość - pogrupuj te z mieszanki; efekt będzie o wiele lepszy

Jeśli tylko masz cierpliwość - pogrupuj te z mieszanki; efekt będzie o wiele lepszy

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Aguniu śliczne te krokusiki
po moich tylko marne resztki zostały więc dobrze tak przedłużyć sobie ich kwitnienie w innym ogrodzie
Latem to też lubię posiedzieć późnym wieczorem na dworze, ale tylko wczesnym latem i późną wiosną zanim nie pojawią się chmary krwiopijców
Dzisiaj kapie z nieba ale tylko chwilami więc da się wytrzymać, ale za to zimnisko się zrobiło brrrr

Latem to też lubię posiedzieć późnym wieczorem na dworze, ale tylko wczesnym latem i późną wiosną zanim nie pojawią się chmary krwiopijców

Dzisiaj kapie z nieba ale tylko chwilami więc da się wytrzymać, ale za to zimnisko się zrobiło brrrr
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Edytko ja mam miodunki o kwiatach takich jak na fotce i czerwonych..... z tym, że tamte to jeszcze maluszki....
Ta, to pewnie forma najprostsza, żadna tam odmianowa perełka i pewnie dlatego Twoja sieweczka ma taki kolor kwiatuszków
Madziu ależ to nic straconego
Jesienią powysadzasz sobie cebulki różnych wczesnowiosennych kwiatuszków i następną wiosnę będziesz miała kolorową
A ja magnolię będę podziwiała u Ciebie, bo u mnie niestety nie ma na nią miejsca.... a jest taka piękna
Grażynko oj skąpię, skąpię.... bo i ogródek skąpi mi swoich kolorków.... Kwitną mi praktycznie tylko krokusy ( na szczęście jest ich mnóstwo i dzięki nim ogród jest w miarę kolorowy) ciemierniki i miodunka..... ale to wszystko już pokazywałam.... Na szczęście już szykują się przymule , sasanki, szachownice, psizęby i pierwsze tulipanki
więc mam nadzieję, na dniach będzie już coś nowego do pokazania
Halinko namawiam na Tricolor, bo mimo, że należą do tych z mniejszymi kwiatuszkami, są urocze
Moje Pickwicki już niestety zaczynają przekwitać.....
Asiu trawniczek usłany krokusami wygląda przepięknie, ale niestety później jest kłopot z koszeniem trawki..... jeśli zależy nam, żeby cebule ładnie urosły i kwiatuszki nie zmarniały na kolejny rok , trzeba czekać z koszeniem aż zaschną listki krokusów i wykarmią się cebulki.... W innym wypadku cebulki będą coraz słabsze, aż w końcu przepadną...
Krysiu ja też straciłam większość krokusów w tę minioną paskudną zimę.... zostało ich naprawdę niewiele. Jesienią sporo ich posadziłam, kupiłam taką mieszankę 100 cebulek.... Na razie to pojedyncze kwiatuszki, ale i tak przyciągają wzrok swoimi kolorkami, a mam nadzieję, na przyszły rok ładnie się zagęszczą
Miodunka też dopiero wystartowała
Ale mam nadzieję, ze teraz, po tych deszczach i ciepełku, wszystko ruszy w naszych ogródkach
Tobie również miłego dnia
Jacku faktycznie takie światło i to może troszkę mylić
Krokusiki rzeczywiście zdecydowałam się pogrupować, bo najbardziej lubię takie jednorodne kępki.... ale powiem Ci szczerze, że i ten kolorowy miszmasz nieźle wygląda.... z tym, że to na razie takie pojedyncze kwiatuszki, później jak się rozrosną , to dużo lepiej będą wyglądały w konkretnych odmianach
Majeczko u mnie też te najwcześniejsze odmiany zaczynają przekwitać.....
Komarów na szczęście jeszcze nie ma...ale trzeba dobrze się opatulić, żeby posiedzieć nocą na tarasie, bo jeszcze naprawdę zimno jest....
Ja dziś korzystam z pięknej pogody i wzięłam się za moją najbardziej pracochłonną rabatę
w prawdzie w zeszłym roku ją całkowicie przerabiałam, ale nadal nie jest wysypana korą, jest goła ziemia i strasznie wyrasta na niej zielsko wszelakie..... szczególnie gwiazdnica
.... już ją wyplewiłam, a teraz muszę iść odrzucić wszystkie kamienie z obrzeża i odciąć i wyrwać darń, która przez nie przełazi . Z czasem kamienie wmuruję ale to za jakiś czas....
Ta, to pewnie forma najprostsza, żadna tam odmianowa perełka i pewnie dlatego Twoja sieweczka ma taki kolor kwiatuszków

Madziu ależ to nic straconego

A ja magnolię będę podziwiała u Ciebie, bo u mnie niestety nie ma na nią miejsca.... a jest taka piękna

Grażynko oj skąpię, skąpię.... bo i ogródek skąpi mi swoich kolorków.... Kwitną mi praktycznie tylko krokusy ( na szczęście jest ich mnóstwo i dzięki nim ogród jest w miarę kolorowy) ciemierniki i miodunka..... ale to wszystko już pokazywałam.... Na szczęście już szykują się przymule , sasanki, szachownice, psizęby i pierwsze tulipanki

Halinko namawiam na Tricolor, bo mimo, że należą do tych z mniejszymi kwiatuszkami, są urocze

Moje Pickwicki już niestety zaczynają przekwitać.....
Asiu trawniczek usłany krokusami wygląda przepięknie, ale niestety później jest kłopot z koszeniem trawki..... jeśli zależy nam, żeby cebule ładnie urosły i kwiatuszki nie zmarniały na kolejny rok , trzeba czekać z koszeniem aż zaschną listki krokusów i wykarmią się cebulki.... W innym wypadku cebulki będą coraz słabsze, aż w końcu przepadną...
Krysiu ja też straciłam większość krokusów w tę minioną paskudną zimę.... zostało ich naprawdę niewiele. Jesienią sporo ich posadziłam, kupiłam taką mieszankę 100 cebulek.... Na razie to pojedyncze kwiatuszki, ale i tak przyciągają wzrok swoimi kolorkami, a mam nadzieję, na przyszły rok ładnie się zagęszczą

Miodunka też dopiero wystartowała

Tobie również miłego dnia

Jacku faktycznie takie światło i to może troszkę mylić

Krokusiki rzeczywiście zdecydowałam się pogrupować, bo najbardziej lubię takie jednorodne kępki.... ale powiem Ci szczerze, że i ten kolorowy miszmasz nieźle wygląda.... z tym, że to na razie takie pojedyncze kwiatuszki, później jak się rozrosną , to dużo lepiej będą wyglądały w konkretnych odmianach

Majeczko u mnie też te najwcześniejsze odmiany zaczynają przekwitać.....
Komarów na szczęście jeszcze nie ma...ale trzeba dobrze się opatulić, żeby posiedzieć nocą na tarasie, bo jeszcze naprawdę zimno jest....
Ja dziś korzystam z pięknej pogody i wzięłam się za moją najbardziej pracochłonną rabatę

Agnieszko,w końcu i my doczekałyśmy się pięknych,słonecznych dni. Udało mi się uporządkować rabaty.Ale to dopiero początek prac.Mam jeszcze tyle miejsca do obsadzenia.Będzie wędrówka po zaprzyjaznionych ogrodach i wymiana
Mało jeszcze zdjęć z twojego ogrodu.Ale jak roślinki ruszą nie nadążysz z pstrykaniem zdjęć.Pozdrawiam cię cieplutko 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Zatem liczę na więcej.
Zobacz u mnie jaką mam niespodziankę na oczku.
Zobacz u mnie jaką mam niespodziankę na oczku.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Aguś, krokusy wszystkie są cudne

- AGNESS
Aguś o tak.... pogoda pozwoliła nam popracować w ogródku.... ja dziś dosłownie padam na nos
a jeszcze tyle pracy przede mną.... wzięłam się za obrzeża rabat..... a u mnie praktycznie same obrzeża
....a na dodatek niektóre rabaty obłożone są kamieniami i muszę je wszystkie odrzucać , usuwać trawę , wysypywać korą i ponownie układać kamulce..... robota do najlżejszych nie należy , ale mam nadzieję, że na dłuższy czas wystarczy....
Aga co do wolnego miejsca na rabatach......bardzo chętnie podzielę się z Tobą roślinkami
Fotek u mnie faktycznie na razie niewiele... ale nie chcę pokazywać wciąż tego samego, a na razie nic więcej poza krokusami, ciemiernikami i miodunkami u mnie nie kwitnie.... mam nadzieję, że po takich cudnych, słonecznych dniach wszystko ruszy i będzie co pokazać
Buziaki
Grażynko oglądałam cudną niespodziankę jaka Cię spotkała
( ale byłam świeżo po przyjściu z ogródka i byłam taka padnięta, że miałam siłę tylko czytać i oglądać fotki, więc na razie nic nie napisałam
) kaczuszki przepiękne...ależ cieszą takie odwiedziny 
Aguś u mnie jakoś w tym sezonie było odwrotnie.... wcześniej zakwitły te o dużych kwiatach a dopiero później te drobniutkie
Część już zaczyna przekwitać, ale niektóre jeszcze w pąkach 

Aga co do wolnego miejsca na rabatach......bardzo chętnie podzielę się z Tobą roślinkami

Fotek u mnie faktycznie na razie niewiele... ale nie chcę pokazywać wciąż tego samego, a na razie nic więcej poza krokusami, ciemiernikami i miodunkami u mnie nie kwitnie.... mam nadzieję, że po takich cudnych, słonecznych dniach wszystko ruszy i będzie co pokazać

Buziaki

Grażynko oglądałam cudną niespodziankę jaka Cię spotkała

Aguś u mnie jakoś w tym sezonie było odwrotnie.... wcześniej zakwitły te o dużych kwiatach a dopiero później te drobniutkie

- cyganka77
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Aguś ja wiem, więc pomyślałam, że zrobię jakieś jedno miejsce w trawniku i posadzę kilkanaście cebulek i będzie ładnie
.

- AGNESS
Asiu będzie ślicznie.... taka kwietna łączka naprawdę cudnie wygląda .... jak na górskiej polanie 

Piękne te 'Pickwicki'. Muszę posadzić jesienią takie, bo mam tylko zwykłe jednokolorowe.