Reniu to dobrze, że miał Cię kto odkopać
Dorotko Witaj! to tak jak u mnie, po prostu brzydko, a tak ładnie było biało, zimowo z niedużym mrozikiem
W nocy ma przymrozić i będzie rozbijd.....a.
To dobrze, że praca się znalazła. Dalie siałam te kupowane w sklepie i byłam zadowolona, nawet karpy zachowałam, a te są zupełnie inne. Zebrałam nasiona i mam nadzieję, że zachowały cechy roślin matecznych. Bardzo długo czekałam na nasiona, już myślałam że nic z tego nie będzie. A potem przyszedł mróz

Przesyłam uściski
Marysiu nie chcielibyście ani spacerować po takiej okolicy ani zdjęć oglądać
Może potem jakieś roślinki znajdę
Kasiu pierwsza dalia

. Możesz dalie wcześniej wsadzić do doniczki w trzymać w ciepłym pomieszczeniu ale roślinę wystawisz dopiero po przymrozkach (po 15.05). Podpędzona będzie wcześniej kwitła. Ja wsadzam do ziemi na początku maja ew. ryzykując koniec kwietnia i liście pojawiają się w połowie maja. Najładniej kwitną i rosną w pełnym słońcu a cieniu marnieją

Życzę powodzenia w uprawie dalii!
Lidziu mam bulwki (chociaż niewielkie) i mam nasiona i będę siała; niestety trudno było je zebrać i mam mix, ale wysieję może uda mi się pojechać do C. albo Ty zrealizujesz swój wielki plan to dam Ci roślinki
Żabcia siedziała nieruchoma większą część dnia
Tereniu widać za późno pobrane gałązki i nie miały żywotności odpowiedniej, nie miały złego zapachu tylko pokryte białym nalotem i patyki nie były żywozielone, ale jeszcze spróbuję