Mój ogród wśród łąk

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk

Post »

Witam wszystkich moich miłych gości :D

Edytko, Bartku, Madziu, Aniu - dziękuję za odwiedzinki, za ciepłe słowa i komplementy dla Lulci ;:196
Dominiko - Snieżek - witaj w moich progach, zapraszam serdecznie. Fajnie,że siejesz arbuza. Już nie mogę się doczekać przygody z nim. A tą ozdobę kupiłam chyba w Tes..o :wit

Dla wszystkich pesymistów mój wesoły zwierzyniec.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rudzika vel Lady można zastać jedynie przy jej ulubionych miseczkach, a bałagani przy konsumpcji jak widać strasznie

Obrazek

i najmłodsza część kociej ferajny, czyli Ziguś zdrobniale, a w dowodzie Zygfryd, syn Lulci

Obrazek

i troszkę flory

przepikowany por

Obrazek

skrzywiony seler

Obrazek

i bardzo uparty heliotrop

Obrazek

:wit
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

A to feler, westchnął seler ;:306
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie mogę z Twoimi kocicami ;:215 Są wyjątkowe! :uszy
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiu- zwierzki masz słodkie ;:196 a te oczy ;:oj

Ja jutro planuje od rana popracować na działce,już czekma ;:196
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Witaj Małgosiu :wit
Dopiero dzisiaj trafiłam do ciebie.Piękny ten twój ogród a nasiona już fajne.Moje kiepsko bo za wcześnie wsiałam i sporo nawet wyszło, ale potem sporo padło ;:223 Po niedzieli znowu spróbuję,może coś się uda.Ryzy fizyk co będzie.Będę cię odwiedzać i podziwiać twoje siewki:)
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Gosia selerem się przejmuj,że krzywy w pasie-wsadzisz go pod skosem i będzie ok :wink:
Kochana....ale koty to masz piękne ;:oj ;:oj ;:oj mam kompletnego fioła na punkcie takich czarownych oczy ;:108
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

Zwierzyniec- jak zwykle urokliwy :wink: no i mam- jak nie wyjdzie z tym arbuzem to będzie na mnie ;:173 rozsada jak się patrzy- będą poletka seleru i pory- witaminki się szykują na lato :wink: daj znać, jak się prace ogrodowo- roślinne posunęły w weekend- wytrwałości życzę ;:180
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich moich miłych gości. Wczorajszy cały dzień spędziłam w ogrodzie. Świeciło pięknie słoneczko, było przyjemnie. Rozpoczęłam sezon w warzywniaku i posiałam: marchew, pietruszkę, rzodkiewkę, sałatę, koper, posadziłam cebulę żółtą i czerwoną, oraz czosnek.Pograbiłam, posprzątałam w truskawkach :D Rozpoczęłam też nasadzenia na moich nowych rabatach. Na rabacie różowej posadziłam lilie w kolorze róż i białym, oraz pysznogłówkę różową. Dalej prace zostały wstrzymane, bo czekam na przesyłkę.
Dzisiejszy dzień również przywitał mnie słoneczkiem, więc wypiję kawunię i zmykam do ogrodu.

Iguś - przeczytałam Twój wpis i wyrecytowałam cały wierszyk....jak to w głowie zostaje. ;:196

Iza - dziękuję w imieniu kotków ;:196 Są cudowne, spokojne, wierne i oddane.Jedyny problem jaki z nimi mam, to małe utrudnienia przy karmieniu. Muszą mieć rozdrobnione bardziej, niż kotki z "normalnymi" pyszczkami. Ale radzimy sobie :D

Jadziu - czytam, że też buszowałaś w ogrodzie. Jakie osiągnięcia? Jak przezimowały chryzki? Zapomniałam się Tobie pochwalić, że na jesieni wsadziłam do ziemi w ogrodzie chryzantemę, która zdobiła donice przed domem. Tak na próbę....Wczoraj zauważyłam że ma nowe przyrosty, przezimowała i chce u mnie rosnąć. :wit

Beatko - Beatrix - uśmiałam się z porównania moich kotów do gremlinów ;:333 A jak Twoje zasiewy kochana, działasz już??
;:196

Beatko - Beaciu0088 - Witaj u mnie, zapraszam do odwiedzania. A co do porażek w sianiu. Kto nie będzie próbował, ten się nie nauczy. Ileż ja już niepowodzeń miałam w tym temacie. Ale wiesz....nauka czyni mistrza :wink: Oczywiście żartuję, bo do tego pułapu to ho ho. Ja również metodą prób i błędów. Dobrze, że mamy FO. Zawsze dobrzy ludzie pomogą. A co siałaś?

Marzenko - chyba kupiłam jakieś felerne nasionka selera. Bardzo długo i nieregularnie wschodzi, jest taki jakiś....Dostałam od koleżanki inne, posiałam w szklarence na tarasie, rosną jak szalone. Lubię selera, ale nie takiego uparciuszka. Muszę poczytać o odmianach. Polecasz jakąś?

Kelpie - posiedziałam sobie cały wieczór piątkowy w wątku warzywniczym, w dziale o uprawie arbuzów. Jak ja się cieszę, że przez Ciebie będę miała arbuzy. Już nie mogę się doczekać ....Wczoraj ustaliłam już dla nich miejsce w warzywniaczku. Będą miały cieplutko, i na bogato. Posadzę na pryźmie kompostowej, którą usypałam w zeszłym sezonie. Nasionka mam własne *( wyskubane) i kupiłam . Będzie się działo. ;:108

Wczorajszy dzień w moim ogrodzie był cudowny.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i tu widać, jak mocno świeciło słoneczko

Obrazek

Miłej niedzieli wszystkim życzę. Do napisania :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Małgosiu,wiosna zawitała do Ciebie,i ustroiła Twój ogród ,nawet przyjaciel korzysta z jej urokliwego słoneczka,miłego dnia ,u mnie tez dzisiaj pięknie świeci :wit ;:196
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ależ psiunka ślicznie mruży oczka :D Okami też uwielbia wygrzewać się w słonku ;:138
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Małgosiu,bardzo dużo zrobiłaś w swoim ogródeczku , sporo już wysiałaś do gruntu, czy przykrywasz włókniną :?: ja wczoraj posiałam marchew z cebulką dymką ,groszek ,bób i szpinak i tak się zastanawiam czy okryć włókniną,bo tak jest raczej chłodno pomimo że słoneczko świeci :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

To dużo zrobiłaś :wink: Ale nie dziwię się- pogoda sprzyjająca na szaleństwa ogródkowe ;:3 Ja dopiero, w następny weekend zacznę się rozglądać, po roślinkach wokół domu- już się nie mogę doczekać ;:138 a jak na razie, zanim pojadę do domku przejdę się po Waszych zielonych królestwach :uszy
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02

Post »

Małgosiu,cudny piesek :)
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani, piękny i słoneczny dzień sprzyjał co prawda pracom w ogrodzie, ale...przyznam się, że pozwoliłam sobie na małe lenistwo :D . Kawa wypita w promieniach słońca, spacer po ogrodzie i w najbliższej okolicy. Miły dzień...Rodzinna atmosfera. :wit

Martuś - słoneczko dzisiaj przyświecało cały dzień, w powietrzu unosi się zapach wiosny, uwielbiam takie weekendy :D

Aniu - Twój piesio też słodziak, zaglądałam, to wiem. Pisałaś kiedyś, że myślisz o towarzyszu do Okamiego . Działasz już w tym temacie??

Grażynko - groch tez posiałam, zapomniałam wymienić. :wink: A włókninę mam też na podorędziu, jakby co...ale raczej nie przewiduję. W zeszłym roku siałam chyba w połowie kwietnia ;:oj

Kelpie - może założysz wątek, to będę podglądała i Twoje postępy :D ;:196

Bartku - dziękuję :wit

Dzisiejszy dzień popołudniu...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

moi asystenci ogrodowi

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Małgosiu u nas też pogoda super i oby tak dalej.Widoki twojego ogrodu i nadchodzącej wiosny super.
Kotki też szczęśliwe bo na słońcu mogą się troszkę wyleniuchować a i człowiek ma lepszy humor jak jest super pogoda.Pozdrawiam,miłego popołudnia:)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”