Nasze marzenie cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze marzenie cz.3

Post »

To przy okazji cyknij zdjęcie. Całej białej brzozy to chyba jeszcze nie widziałam. Ale wiesz że to straszne śmieciuchy są?
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Ona nie jest cała biała, tylko korę ma bardziej białą od tych tradycyjnych... Brzoza jest tzw. śmieciuchem, ale mi to kompletnie nie przeszkadza. Uwielbiam ją w lecie, jak liście jej szumą i jest taka zwiewna... To drzewo, które mało cienia daje, ale dla mnie jest ładne i posiada pozytywną energię. Nie "tulę" się do nich, ale mam dużo sympatii ;:333

Obrazek
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Faktycznie korę ma niesamowicie białą ;:215 Jest śliczna ;:224
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

gosiaczek12a11 pisze:Faktycznie korę ma niesamowicie białą ;:215 Jest śliczna ;:224
Tak wyglada z bliska

Obrazek
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p

Post »

Jest zdecydowanie inna od tej pospolitej , nie sadziłam że aż tak się mogą różnić.
Widzę ze oprócz mnie i u ciebie z lekka bezsennie ?
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mogą, mogą ... w zeszłym roku na all. kupiłam brzozę purpurową. Całe lato nad nią cmokałam i ją podziwiałam , z resztą razem z eM ;:306 Też jest na czym oko zawiesić ;:32 Ma przepiękne listki błyszczące fioletowe !
Tak, ze mnie nocny Marek, ale dzisiaj to i pospalam jak wróciłam z działki. Pisałam wczesniej, że trochę zmarzłam, to jak zjadłam obiad i się położyłam pod pledzikiem - wiadomo było, że się skończy dżemką ;:306
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p

Post »

Tak jak człowiek poczuje ciepełko to od razu lepiej zasypia , kocyki w zimie nie ocenione :D
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Madziu :wit przybiegłam się przywitać i życzyć miłej niedzieli. U mnie pada i pomuro.
Czy może jednak skusiłaś sie na magnolię albo lampiony ?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No i właśnie przez to forum też się zaraziłam latarenkami.
Świetnie wyglądają zarówno w domu jak i w ogrodzie.
Lampiony na razie mnie nie kuszą, ale kto wie....?????
Nastrój z świecami zimą to jest to. ;:333
A latem na ogrodzie przy koncercie świerszczy to najbardziej romantyczne chwile w kontakcie z naturą.
Ale już niedługo....... :heja
Grażyna.
kogro-linki
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu piękna ta brzoza. Myślałam że podobna do tradycyjnej i już miałam Ci zaproponować ze jak jakieś cienkie brzózki mam w lesie to Ci mogę wysłać. Ale to to czysta arystokratka :)
Gosiaczku dobry kocyk nie jest zły :)
Sylwuś :wit . Niedziela na razie mija przy czytaniu gazetek ogrodniczych :) Wywaliłam na stół stare numery i śledzę. Co do magnolii czy lampionów to nic na razie nie kupuję. Muszę poczekać co z tą studnią się okaże albo ile wypłaty kolejnej przyjdzie :) Na razie magnolia jest na liście chciejstw a lampion na liście intensywnych chciejstw.
Grażynko to forum to też skarbonka. Bo się naczytasz, napatrzysz i chcesz mieć :D Nawet jak już nic nie planujesz. A potem ktoś wstawia zdjęcie i tak trafia w ;:167 że no mus nie mus trzeba na to jakoś odłożyć :lol: .

Miłej niedzieli wszystkim życzę.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu to ja nie wiedziałam ze masz dwie listy chciejstw :)
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Madziu! Ale zmiany się u Ciebie szykują :shock: Altana, studnia... Trzymam kciuki za realizację planów ;:333 jeśli chodzi o magnolie, to radzę ich nie przycinać, one tego nie lubią. Pożądany pokrój zdobędą w miarę upływu lat, nie lubią ingerencji w ich wygląd :wink: Czasem złamie się gałązka, bo są raczej kruche, to im nie przeszkodzi, ale cięcie jest nie wskazane. Magnolie mają piękny swój naturalny pokrój, daj im szanse :wink: Brzoza pożyteczna 'Doorenbos' to moje ulubione drzewo ;:167 Sadziłabym je wszędzie :wink:
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwuś tak hehe. Są roślinki/rzeczy które chcę ale mogą jeszcze poczekać. A są takie które już natychmiast chcę hehehe. Muszę to jakoś porozdzielać :)
bozuniu witaj, dziękuję. Każde kciuki się przydadzą :tan. Myślisz że magnolia sama wyrośnie na drzewo? No może dam im jeszcze spokój faktycznie. W końcu jesteś nie pierwszą osobą która to mówi.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czytam sobie dzisiaj te gazetki i trafiłam na artykuł o zupie pokrzywowej. Myślę sobie fajnie... pewnie jakieś eko dla roślinek. Ale patrzę na składniki: młode listki pokrzywy ( tu się przecież nie zdziwiłam), średnia cebula lub kawałek pora ( no lekkie zachwianie, ale myślę sobie pewnie tak musi być), 2-3 łyżki masła ( :shock: ) itd. Otóż to jest pyszna zupka eko dla ludzi. Jedliście taką zupkę? Jak nie to mogę dać przepisik :lol: łącznie na makaron z pokrzywami :D Ja jeszcze taka eko nie jestem :lol:
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu :wit :wit
Pokrzywę znam bardziej z poparzeń na ciele :;230 Ale moją babcię ratowały z choroby zwyrodnieniowej stawów ! Kidyś jak byłam w podstawówce, piłam soki z buraka, miałam prawie anemię i takie było zalecenie lekarza, ale do tego buraka do sokowirówki tato mój wrzucał właśnie pokrzywę, ponoć cudna jest do choroby anemicznej.... W smaku sam sok smakuje jak trawa ;:306 Z anemii wyszłam gładko, czyli jedzmy rośliny, są stworzone dla ludzi !

Madziu, za brzózki i tak bym podziękowała, przecież u mnie też w około brzozy w lasach rosną ;:196 :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”