Agulka bardzo dziękuję Ci za takie miłe słowa, ciesze się, że moje nasadzenia znalazły Twoje uznanie
Roślinki na razie się mieszczą..... a jak będzie już za ciasno, to pójdzie w ruch sekator
Jagódko lilijka przekroczyła 2m
Jestem pewna, że Twoja wymarzona rabata będzie piękna..... to, że nie unikniemy przesadzania to sprawa oczywista.... zawsze znajdzie się roślinka, która ,,nie leży,, nam w jakiejś kompozycji, lub za mocno się rozrośnie, zagłuszając sąsiedztwo, ale przecież przesadzanie jest takie przyjemne
Ja również bardzo pozdrawiam
Miłeczko daj czas lilijkom, żeby rozrosły się i wzmocniły cebule....one z roku na rok będą piękniejsze..... koniecznie wyściółkuj je korą i zobaczysz jak ruszą

A i zasilenie też jest świetnym pomysłem, ale bez wykopywania...... po prostu podsyp lub podlej obornikiem

Ja swoich nie nawożę, ale ściółkuję skoszoną trawą i korą, to się rozkłada zapewniając im wspaniałe witaminki
Aniu masz całkowitą rację

lilie z roku na rok są dorodniejsze i piękniejsze, bo cebule dojrzewają, powiększają się i wzmacniają

Pierwszy rok po posadzeniu mają mniej kwiatów i są znacznie niższe niż w kolejnych latach
Jolu cieszę się kochana, że zaglądasz
Milenko dziękuję

Ogród ma 716 m razem z domem
Justynko dziękuję , mam nadzieję, że nie znudzą się Wam
Dziś dla odmiany liliowce..... one również pięknie zdobią letnie ogrody....