Hacjenda Anego cz.2
Re: Hacjenda Anego cz.2
Andrzeju azalie prześliczne. Jak Twój obiektyw umie patrzec na ogrod - urocze zakątki pokazuje.
Mędrzec to ten, kto na drodze pełnej kolców wyhodować potrafi różę.
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
- any57
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję za dobre słowa
Irenko - na pierwszym planie widać maki (niedługo zakwitną) za nim mały bez chiński Palbin (chyba - bo wyrósł mi z wsadzonej gałązki) i ... mosteczek nad lustrem udającym wodę
Beato - bujny bo likwiduję trawniki - nie mam takiego traktorka jak Twój
Doroto - staramy się - najważniejsze by ogród był blisko i mieć dużo wolnego czasu
Aurelko - w tym roku przybyło mi pięć różaneczników i ... będzie jeszcze więcej

Irenko - na pierwszym planie widać maki (niedługo zakwitną) za nim mały bez chiński Palbin (chyba - bo wyrósł mi z wsadzonej gałązki) i ... mosteczek nad lustrem udającym wodę

Beato - bujny bo likwiduję trawniki - nie mam takiego traktorka jak Twój

Doroto - staramy się - najważniejsze by ogród był blisko i mieć dużo wolnego czasu

Aurelko - w tym roku przybyło mi pięć różaneczników i ... będzie jeszcze więcej

Ale pięknie ująłeś serduszkę, takie maleńkie zdjątko a jednak robi wrażenie.
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
- any57
Aurelko - malutkie zdjęcie .... wstawiam więc większe

dziękuję jest urocza.
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Po krótkiej przerwie znów sie pojawiam
Andrzeju czy wiesz jak ma na imię ta żółta azalia .Mam też taką kupiona wiosna ,ale zapomniałam zapisać jej imienia .Właśnie zaczyna kwitnąć .Piękna ta serduszka nadawałaby sie na medalion

- any57
dziękuję za pochwały ... serduszka serduszki
Jadziu! żółta azalia to GOLDEN SUNSET zaraz edytuję obrazek z azaliami - znalazłem zapiski z ich nazwami

Jadziu! żółta azalia to GOLDEN SUNSET zaraz edytuję obrazek z azaliami - znalazłem zapiski z ich nazwami

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Any
To lubię
Piękne azalki
Żółta za mną chodzi,ciekawe czy jej się oprę
,czy skuszę się 

To prawda,bajkowy,piękny ,kolorowy.Syringa pisze:Piękny bujny ogród!I jeszcze jaki wypielęgnowany!

To lubię

Piękne azalki

Żółta za mną chodzi,ciekawe czy jej się oprę

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Dzięki Andrzeju
jak pokażę sie kwiat nie omieszkam sfocić z bliska ,żeby porównać czy to ta sama .Czy wybierasz sie w tym roku także do Chorzowa 6-9 czerwiec

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Andrzeju!...śliczna , bajkowa ta Wasz kraina. Nie chce się stąd wychodzić. ...ale muszę , bo mój mega zarośnie chwaściorami. Koniecznie daj znać , gdy Twoje wytwory będą gotowe.Pozdrawiam żoneczkę, oczywiście ..Ciebie też.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- any57
Witajcie moi mili ogrodnicy!
już 12 raz w Polsce obchodzone jest święto przyrody i ekologii Dzień Polskiej Niezapominajki. Przyjęte w 2002 r. święto ma na celu promowanie walorów przyrodniczych, stałe przypominanie o ochronie środowiska i zachowaniu różnorodności biologicznej Polski, zachowanie od zapomnienia ważnych chwil w życiu, osób, miejsc historycznych i sytuacji.
obiecuję pamiętać o Was i potwierdzam to moją nieazapominajką, a jest ich dużo w ogrodzie, więc tym bardziej będę pamiętał

Aniu - nie oprzesz się - ogrodnicy tak mają, jak zauważą to .. mieć muszą
Jadziu - ja też będę robił jej sesję zdjęciową - od 2.06 jedziemy z synem i synową na zwiedzanie G.Świętokrzyskich i okolic z powrotem okrężną drogą przez m.in.Sandomierz - nie wiem kiedy wrócimy bo do niedzieli (8-ego) mamy czas - postaram się ich zmęczyć ... by szybko chcieli do domu
Bogusiu śpiesz się - właśnie widziałem prognozę pogody - ulewy ciągną też w Wasze strony ...
niedługo wstawię zdjęcie z opisem co zrobiłem
już 12 raz w Polsce obchodzone jest święto przyrody i ekologii Dzień Polskiej Niezapominajki. Przyjęte w 2002 r. święto ma na celu promowanie walorów przyrodniczych, stałe przypominanie o ochronie środowiska i zachowaniu różnorodności biologicznej Polski, zachowanie od zapomnienia ważnych chwil w życiu, osób, miejsc historycznych i sytuacji.
obiecuję pamiętać o Was i potwierdzam to moją nieazapominajką, a jest ich dużo w ogrodzie, więc tym bardziej będę pamiętał

Aniu - nie oprzesz się - ogrodnicy tak mają, jak zauważą to .. mieć muszą

Jadziu - ja też będę robił jej sesję zdjęciową - od 2.06 jedziemy z synem i synową na zwiedzanie G.Świętokrzyskich i okolic z powrotem okrężną drogą przez m.in.Sandomierz - nie wiem kiedy wrócimy bo do niedzieli (8-ego) mamy czas - postaram się ich zmęczyć ... by szybko chcieli do domu

Bogusiu śpiesz się - właśnie widziałem prognozę pogody - ulewy ciągną też w Wasze strony ...
niedługo wstawię zdjęcie z opisem co zrobiłem

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Wow... jestem po rehabilitacji ...zaraz zmykam do ogrodu ścinać żywopłot. Posadzony kilka lat temu z własnych sadzonek ligustra...z wkomponowaną... forsycją i pigwowcem. Teraz nasiało się w nim sporo wieloletniego groszku..ciekawie to wygląda podczas kwitnienia.Czekam na ...nie...nie ....nie na deszcz....na Twoje prace 
P. S.ja też dołączam się do kultywowania tradycji ...niezapominajkowego święta...u mnie jest tych wdzięcznych kwiatków ...całe łany.

P. S.ja też dołączam się do kultywowania tradycji ...niezapominajkowego święta...u mnie jest tych wdzięcznych kwiatków ...całe łany.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- any57
Betino - witam serdecznie w mojej hacjendzie - kaktusów nie pozwolę głaskać, zwłaszcza jeden ma harpuny zamiast kolców i ... strasznie boli jak się je wyciąga z ciała - wyrywają mięsko
i mimo iż uważam (boleśnie doświadczony) to ... stale się przydarzy
Bogusiu - tak niecierpliwie czekasz na "moją pracę" ... w te pędy udałem się między kroplami deszczu na ogród by "strzelić" fotkę
to było tak!
udałem się na złomowisko w celu odzysku niezbędnie potrzebnego kątownika
idąc z nim do kasy (podrożało 1 kg = 1,50zł) zauważyłem pod ścianą kupkę złomu przypominającą starą wagę - brakowało jednej szali ....
szukając w pobliżu - znalazłem, ale nijak nie można było tego poskładać ...
co tam - myślę sobie - jakoś to będzie ... grosze pewnie (wtedy nie wiedziałem że ze złotka cena poszła na 1,50) i wyszło mi ... sześć złociszy
w te deszczowe dni, przyjrzałem się budowie "maszyny"
brakowało jednego zawiesia (nr 1), drugiego zawiesia (nr 2) i sześciu kostek (nr 3)
dorobiłem
i tylko jeden palec mam uszkodzony
zanim znalazłem miejsce gdzie będzie stał ten KWIETNIK, moja żona widzi go w domu na parapecie
... a niech tam, niech będzie ... będę jednak negocjował - zanim przyniosę do domu, może spodoba jej się w w ogrodowej scenerii

Bogusiu - tak niecierpliwie czekasz na "moją pracę" ... w te pędy udałem się między kroplami deszczu na ogród by "strzelić" fotkę

to było tak!
udałem się na złomowisko w celu odzysku niezbędnie potrzebnego kątownika

idąc z nim do kasy (podrożało 1 kg = 1,50zł) zauważyłem pod ścianą kupkę złomu przypominającą starą wagę - brakowało jednej szali ....
szukając w pobliżu - znalazłem, ale nijak nie można było tego poskładać ...
co tam - myślę sobie - jakoś to będzie ... grosze pewnie (wtedy nie wiedziałem że ze złotka cena poszła na 1,50) i wyszło mi ... sześć złociszy

w te deszczowe dni, przyjrzałem się budowie "maszyny"
brakowało jednego zawiesia (nr 1), drugiego zawiesia (nr 2) i sześciu kostek (nr 3)
dorobiłem

zanim znalazłem miejsce gdzie będzie stał ten KWIETNIK, moja żona widzi go w domu na parapecie

- misia i klusek
- 1000p
- Od: 29 lip 2012, o 20:41
Any toż to historia - gdzie to wykopałęś ? brawo !!!