Cześć
witam przemiłych gości i przepraszam, że odpisuję dopiero teraz?..
Aga-Agness ? hahah..ha na małe okazy zawsze miejsce znajdę?. Poza tym muszę zrobić malutką roszadę?.. jeszcze się rozglądam za następnymi?..
Asiu-Camellia tak na paskach jest oznakowanie wielkokwiatowa ?. fakt kwity olbrzymie szczególnie na tej różowej.
Aniu An-ka 
? bardzo się cieszę, że do mnie zajrzałaś.
Mam dwa krzaczki Natashy Richardson. Jestem z nich bardzo zadowolona, to bardzo wigorna róża. Ślicznie się rozkrzewiają i ciągle kwitną. Jak nie ma ostrego słonka, to kwiaty utrzymują się dłużej.
Anusia, Pirouette mi się zrobiła za gruba, poza tym nie spasowała się z kolorem nasadzeń na nowej rabatce. To musi zagrać, wtedy nie będzie kolorystycznego bałaganu.
Będę w Groszku i ich poproszę, może jeszcze uda się ją kupić?..

odezwę się.
Gosiu-Margo?. dobre skojarzenie?. ta kremowo-seledynowa różyczka faktycznie wygląda jak z marcepanku? Ale różowa uwierz mi jest bardzo cacy?
Anetko-nonettko właśnie potwierdziłaś, że Pirouette, to grubaska. Moja ma dopiero drugi sezon, a już się rozepchała.
Jakie angieleczki? ?. właściwie, to jestem jeszcze nie zdecydowana, ale wolę powtarzać te, które już mam niż kupować ich nowości.
W tej chwili sprawdzam jak mi się zachowują te z wiosennego nasadzenia. Jeszcze trochę czasu mam.
Kasiu-robaczku?. tylko trochę jest podobna do Giardiny?. wstawię zdjęcia i same zobaczycie. Obie mi się bardzo podobają.
Aniu-DS?. hihihi..hi oj, chyba nie Giadina ?. ,a ta kremowo-seledynowa była kiedyś pokazywana na forum?. z tym, że była również nn.
Ewciu-majowa masz Awakening?.

poczekaj na te kolejne kwiaty, to jest piękna róża.
Mówisz remont?. u mnie też, właśnie odkryłam, że mam masę białych kropek na listkach róż? hihihi?hi wyglądają jak bym je czymś opryskała.
Majeczko-edulkotku?.. przepraszam?.

ale zamiast usiąść do kompa musiałam pilnować swoich róż, bo płeć odmienna ich w ogóle nie zauważa?. ?. , a i tak w kropeczki mi się zrobiły.
Co do lilii, ależ one są ogromne i pachnące?.. Ne wiedziałam tylko, że róże mi tak porosną, teraz okazuje się, że niższe lilie są za wysokimi różami. Czeka mnie przesadzanie.
Aga-aguniada malowanie elewacji było w planie ubiegłego roku, ale pogoda nie zgrywała się z terminami. Na elewację wybrałam kolor śmietanki, silikonowa Kosbudu? Mnie się podoba.
Obrzeża z kamyczków będą widoczne prawie na każdym zdjęciu rabatki różanej?.
Krysiu-Ignis ta lilia, to to Speciosum Album, wyczaiłam ją u Majeczki i uadło mi się ja kupić. Za trzymanie kciuków dziękuję?..

mam tylko białe kropeczki na listkach róż.
Ewciu-gloriadei ?. niby podobna do Giardiny, ale jednak nie?.
Mam dwie i właśnie jedna mi zaczyna ponownie kwitnąć. Porównuję? nie, to inne pączki i kolor kwitów. Inne są również kwiaty, które dłużej kwitną. Ona jest, co nieco podobna do Aphrodyte, ale również, to nie ona.
Robiłam zdjęcia pąka, który właśnie rozkwitał?. zaraz je wstawię.
Ilonko2715?. ja lubię jak się coś dzieje?. dlatego ciągle zmieniam nasadzenia na rabatce? mnie, to bardzo cieszy.
O kamyczkach przy kostce wokół rabatki różanej troszkę marzyłam?. tylko czy się sprawdzi?
Moniczko-vertigo?.. haha..ha już nadrabiam zaległości
psze Pani?.
Kamyczki będą ? elewację cyknęłam dla Ciebie, ale chyba kolor nie wyszedł ? do powtórki?
Aniu-Ann?. kamyczki będą i jeszcze się znudzą?? a, foty różyczek zaraz?..
Najpierw moja różowa nn - zdjęcia pąków jak się wybarwiają.
Starannie sprawdzałam ich kolor na zdjęciach. Na płatkach pączka jest smużka zielona i różowa.
Pierwszy kolor, jaki widzę, to ładny odcień różu z lekkim zabarwieniem brzoskwinki.
Jak kwiat przekwita robi się różowy podobny do Aphrodyte.
Kolor śmietanki - elewacja już pomalowana
Kamyczki przy kostce rabatkowej