Nasze marzenie - część druga :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasze marzenie - część druga :-)

Post »

:wit Jak Ci Madziu mija weekend? Jesteś już w domu czy jeszcze na działce? Wczoraj całą rodzinką już mieliśmy taką nadzieję na piękną niedzielę, a jak rano spojrzałam za okno to musiałam mocno zacisnąć zęby... :roll: Gdyby chociaż nie padało, można by coś porobić w ogrodzie. Psy też jakieś zdołowane - Liczi zakopany w poduszkach na kanapie, 5 razy cięższa od niego Lora chciała się obok niego położyć, to na nią zawarczał. Mówię Ci, widok zażenowanej rottweilerki w takiej sytuacji - bezcenny ;:215 Dobrze, że są w domu takie istoty, które potrafią rozbawić człowieka, lepiej znosi się taką paskudną aurę :wink: Zresztą co ja Ci będę tu pisać - sama to doskonale wiesz ;:173
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ojj Milenko. Nie za ciekawie...Są osoby co potrafią naprawdę zrąbać nastrój. Ale tak całkowicie to się nie dałam. Położyliśmy jeszcze jedną warstwę papy na dachu. Dokupiliśmy kilka roślinek bo zajrzeliśmy do szkółki. No i właściwie chyba tyle.. Pogoda sobie żarty z nas robi.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Madziu ,ciekawa jestem ,co też sobie kupilaś w szkółce na poprawę humorku .Awatarek masz ładny ,jak go zobaczyłam to się zastanawiałam ,kto to do mnie napisał .Dużo ładniejszy niż tamten :D
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu nie wiele tego- 6 szmaragdów, dwa berberysy, dwie hosty i trawę red baron. Dziękuję za miłe słowa, cieszę się że avatarek Ci się podoba. Mam tą satysfakcję że to moja róża a nie internetowa :)
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Madziu ,to wcale nie jest mało ,Baron podobno podmarza .Chyba będziesz musiała na niego coś narzucić przed zimą ;:108
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak też słyszałam. Dlatego nie wiem jak go wsadzić... Czy w ziemię z doniczką i na zimę wykopać.. czy po prostu do gruntu i potem tylko przykryć?
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Mnie się zdaje ,że wsadź go do ziemi a późną jesienią narzuć na niego liści .To powinno wystarczyć .A wiesz że ja nigdy nie grabię liści na jesieni ,służą jako kołderka dla roślin . :D
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aha, no to tak zrobię. ;:168
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chciałam Was zapytać czy trawa red baron się bardzo rozrasta? Czy może być ona posadzona w towarzystwie wierzby Hakuro i host?
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Madzia :wit mam tą trawę trzeci rok i u mnie nie rozrasta się szałowo :D powiedziałabym nawet powoli :)
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27

Post »

Hej Madziu,mam również tą trawę drugi rok.Rozrasta się powoli w porównaniu z innymi trawami.
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Madziu chwaliłam u mnie i u Ciebie napiszę... śliczny masz nowy awatarek... ach ta różyczka ;:167 Udane zakupy, a jestem ciekawa jakie berberysy kupiłaś ;:224 Wpadłam na chwile z kawką, ale ładne słoneczko za oknem... a tu papierologię trza uskuteczniać przy biurkowo ;:223 Z trawką nie pomogę... mam tylko "kurze łapki" taka niziutka ale ładne kępki tworzy białoobrzeżona i zimuje u mnie bez problemu, susza jej nie straszna i piaseczek ;:224

Pozdrawiam ciepło i macham z góry papierzysk ;:304 :wit
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie. U mnie od rana ;:3 tak prażyło... a teraz zimnica. Musiałam założyć ciepłe rzeczy bo normalnie brrr. A zmarzlak nie jestem. Ciągle zapowiadają upały i upały i nic... nie może to słońce do mnie przyjść.
Grażynko dzięki za odpowiedź. Zastanawiałam się czy wierzby Hakuro nie obsadzić w koło właśnie dwoma hostami i dwoma baronami. Ale musiałam najpierw zbadać jak się rozrastają.
Aniu to już zupełnie mnie upewniłaś że wolno rośnie i nie ma co czekać na wielkie czerwone pole z jednej sadzonki hehe.
Anetko bardzo dziękuję :) Wstawię zdjęcia później to pokażę Ci berberysy. Dmuchaj do mnie mocno żebym i ja miała słoneczko. Te kurze łapki ma moja mama. Rosną jak szalone. Nie chciałam ich ale wpadam ostatnio w uwielbienie traw. Najpierw nie chciałam żadnej. Kupiłam pampasową, teraz barona. Myślę że i od mamy wezmę tamtą hehehhe.
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Wpadłam zobaczyć co u Ciebie słychać.. Oglądam tę żółtą lilię po raz dziesiąty i bardzo jestem ciekawa jak się nazywa. Intruguje mnie to jej obrzeże. Jest taka lilia biała z tym obrzeżem Eyeliner.ale żółtej nie spotkałm bo już na pewno by rosła u mnie.Piszę się na cebulkę jak będzie miała przybyszowe ;:180
Zazdroszczę ci tego basenu.. i braku sąsiadów dookoła. To jest komfort. Roślinek Ci przybywa. Busz będzie niedługo.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aniu, niestety nazwy nie znam. Jak tylko będzie miała przybyszowe to masz je jak w banku ;:333 Będę pamiętać :)
Wczoraj zawitaliśmy na kolejne zakupy. Dokupiliśmy 6 kolejnych szmaragdów. Maluchy. Ale kiedyś urosną :D Chcemy żeby z czasem zrobił się żywopłot na wysokość siatki. W naszym koszyku znalazła się jeszcze jedna hosta i red baron oraz dwie lawendy i mały białobok. Marzył mi się ten białobok. Są to jednak bardzo drogie świerki więc kupiliśmy małego.
Pogoda dzisiaj u mnie słoneczna. Oby się już tak utrzymało!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”