Ogródek Robaczka cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 8

Post »

Twoje widoki jak zwykle zapierają dech w piersi ;:180 Zgapiłam alejkę lawendową ;:131 Ale tak cudnie wygląda ,że nie mogłam sie oprzeć ;:209
Wisteria na wietrze ...dzieło sztuki .Jak myślisz dożyję takie dnia ;:218
Moja dostała takich liści jak nigdy a przyrosty ma ponad metrowe a kwiatka ani jednego ;:145
Buziaki!!
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko, powojniki się zawsze zmieszczą :uszy Można je puścić na krzewy żeby się pięły swobodnie, albo na rabaty mieszane..na pewno nie znajdziesz miejsca w swoim królestwie? ;:131
Ewa, to faktycznie pech, może spróbuj w Rosarium? Ja dostałam całkiem niedawno, powinny jeszcze być dostępne ;:108
Lulka, przesiaduj do woli kochana, zapraszam! Spodziewam się licznych kwiatów na powojnikach, choć większość sadzona w ubiegłym roku więc to świeżaki ;-))
Julek, specjalnie poszłam obejrzeć, bo zupełnie o nich zapomniałam :oops: Stanęły w miejscu, mają niecały metr wysokości, ale żyją. Trochę miejsce mają ciulowe, bo teraz niemal zupełnie w cieniu krzewów..ale muszą sobie dać radę, nie ma lekko :lol: Chyba faktycznie za zimno dla nich...może ruszą jak przygrzeje ;:3
Beatko, temu Souvenirowi nie sposób się oprzeć...wszyscy czekamy na słonko, od jutra ma być lepiej :uszy
Elu, cieszę się bardzo, że różyczki żyją, oby zdrowo rosły i kwitły pięknie!
Agness, bardzo dziękuję za przemiłe słowa ;:196 Teraz zaczynam dostrzegać pozytywy jesiennych rewolucji, wydaje mi się, że zmiany wyszły ogrodowi na dobre. Codziennie spaceruję oglądając różne rabatki i wydaje mi się, że nie wymagają radykalnych zmian, raczej czasu. Jak wszystko podrośnie, koncepcja nabierze kształtów i mam nadzieję, że osiągnę harmonię ;:170
Bozuniu, bordowe liście u kobei to norma. Powinny być wysadzane pod koniec maja, startują powoli, bo teraz dla nich za zimno...
Kasiu, Małgosiu - u nas też pogoda pod psem ;:222 Glicynię trzeba przyciąć na przełomie lipca i sierpnia. Kolejne cięcie w marcu, gdy widać pąki. Dam znać jak będę cięła moją :uszy
Danusiu, u mnie sporo róż ma pełne pączki jakby miały lada dzień nabrać kolorku i zakwitnąć, ale do tego trzeba słonka...poczekamy!
Marta, jestem pewna, że znajdziesz i Edwarda ;:306
Jagódko, wróciłaś z wojaży! Super, że jesteś, dziękuję za odwiedziny! Bruzdownica i u mnie narobiła szkód...dzisiaj obrywałam kolejne pąki zaatakowane przez szkodniki :evil: Jak przestanie padać znowu zrobię oprysk...nie dam pożreć moich róż! Buziaki!
Oluniu, obwódki lawendowe sadziłam w ubiegłym roku na wszystkich rabatach, rosną w najlepsze. Twoje są młodziutkie, daj im czas. Róże na razie rosną zgodnie z planem, ale dopiero zaczynają więc ciężko powiedzieć czy założenia były właściwe. Starałam się sadzić uwzględniając docelowe wysokości, ale czas pokaże ile z tej teorii sprawdzi się w realu.. ;:131 Moje różanki powstały dopiero w ubiegłym roku - część wiosną, część jesienią. To wszystko młodziutkie krzewy.
Danusiu, witaj! Miło mi, że ogród Cie zainspirował, zwłaszcza, że taki ideał jak Twój zakątek trudno poprawić ;:131

Zaległe foty z poniedziałku - dzisiaj słonka nie było ;:185

Lions Rose w donicy, na pniu. Kupiona wiosną
Obrazek

donicowo w całości
Obrazek

Laurencja tradycyjnie zamieszkała w donicach na stojakach
Obrazek

Obrazek

Azalia Chanel szykuje się do kwitnienia...ach ten zapach ;:170 Obrazek

Multi Blue. To trzecie podejście, dwa poprzednie okazały się pomyłkami....zatem do trzech razy sztuka ;:138
Obrazek

Obrazek

stokrotki
Obrazek

robinia
Obrazek

Innocent Blush
Obrazek

Dr Ruppel
Obrazek

Pashmina pączkuje w donicy
Obrazek

Passiflora 'Lavender Lady' wspina się po trzepaku...
Obrazek

Obrazek

Wiciorzew zakwitnie po raz pierwszy..i to jak! Ma mnóstwo pąków, jest u nas od 3 lat i jeszcze nie popełnił kwiecia ;:131
Obrazek

Obrazek

Słonecznik wysiany z nasionka w styczniu :D
Obrazek

Obrazek

Rooguchi wspina się na harfę ;-))
Obrazek

Heliotrop
Obrazek

Sunset
Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

hehe pewnie tak....ale jak na razie to są tylko plany :D
bo znając mojego zawampirzowanego Szkodnika to chyba oszaleje ze szczęścia....hehe zresztą jej powiedziałam co dziś widziałam to myślałam, ze mnie zaraz powiesi ;:306
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Obraziłam się na sianie lobelii. Nie udaje mi sie, Twoje już kwitną, a moje jak stały w miejscu tak stoją.
Ani na centymetr nie urosły. Z żalu kupiłam 2 sadzonki i nie wiem, czy nie kupię kolejnych. :(
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Cudownie wszystko kwitnie jakbyś mieszkała na południu Europy. Kasiu obserwuj wiciokrzew bo uwielbiają go mszyce i radzę od razu chemią zadziałać, bo inaczej nici z kwitnienia.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Kasia słonko miałaś ;:oj , taras w jego promieniach prezentuje się rewelacyjnie ;:215
Kolejny świetny dobór donic ;:333 Pashminka w takiej donicy musi być wyjątkowo zadowolona. :D
Pięknie masz w ogrodzie......, a to dopiero początek całej plejady gwiazd..... ;:167 na które czekam ;:65 ;:65
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Hej Kasia aaaaaa....ale widoki ;:138
Piekniscie jak nie wiem co ;:303
Poradz mi , bo chciałam posadzic passiflorę przy Edenie , w gruncie jak myslisz ...dobry to pomysł :wink:
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Kasieńko wszystko piękne i bardzo mi się podoba .Cudne masz powojniki wprost oczu nie można oderwać . :uszy .Pozdrawiam .
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Moze faktycznie "dusiciel" ma za zimno i rosnac nie chce. U mnie zrobily sie jak u Bozki bordowe tzn liscie im sciemnialy na bordo. No nic, dzisiaj slonce wyszlo i cieplej ma sie robic, to moze nadgonia troche.
Donicowo zachwyca mnie niezmiernie ;:167
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Gratuluję trafionego Multi Blue. Mój jest chyba pomyłką, a i rośnie jakoś marnie ;:222
Ile czasu zajmuje Ci podlewanie donic? ;:oj
Miłego słonecznego :wit
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

U mnie z kobeą to jeszcze większa wtopa. Urosła do wysokości dwóch listków i finito ;:174 To był ostatni raz gdy sobie nią zawracałam głowę ;:223
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, witam po przerwie, co nie znaczy że nie zaglądałam ;:196
Rabaty w objeciach promieni słonecznych prezentują się doskonale... Mam wrażenie, że u Ciebie zawsze jest słońce :)
Rośliny pięknie się pną, rozrastają w donicach, nabierają ciała na rabatach... Efekt już teraz genialny, a co dopiero przy festiwalu róż kwitnących w towarzystwie bylin? Będziesz miała wycieczki pod furtką ;-)
Cieszę się z najbliższych czterech dni wolnego... za godzinę jadę na służbowy lunch, potem mam nadzieję, że wyjdę wcześniej niż o 18ej, jak to na dziś było zaplanowane... jutro planuję mięso i warzywa z grilla, do tego jasne pełne i z PanemM będziemy mieć relaks - oby w sprzyjającej aurze.
Czy wiesz, że mam około 10 posadzonych dorodnych sadzonek naparstnic, białych i różowych? Jestem strasznie ciekawa efektu - tła dla róż.
W piątek, podobnie jak Ty z Asią, wybieram się na szkółking.
No to miłego ;:196
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Absolutnie zjawiskowy taras i jego otoczenie ;:167 Ty na pewno mieszkasz w Polsce? Coś mi tu nie pasuje :lol: Kraj raczej ponury i deszczowy a Twoje zdjęcia jakieś takie południowoeuropejskie. I te pączki na Pashminie.
Kasiu? ;:204
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Róża Souvenir de la Malmaison, to jakby 3w1, ale ktoś już to napisał wcześniej, więc odkrywcza nie jestem. Z zaciekawieniem przeczytałam o kobei, masz z nią przecież wiele doświadczenia. Moje siewki poplątały się i 7 rośnie razem. Jeszcze nie w gruncie, bo czekam na pergolę, którą mam nadzieję zrobimy z M w weekend.
Zazdraszczam wolnego wszystkim, którzy mają 4 dniowy weekend, ja w piątek do pracy ;:145
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Oj, Kasiu, jaki Ty masz ten ogród ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”