Ogród w cieniu dębów
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród w cieniu dębów
Wczoraj włożyłam patyczki do wody Pinky Winky i będę czekać na efekty może tym razem coś z tego będzie
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mnie też się baaardzo krzewuszka spodobała. Piękne ma kwiatuszki
.

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Pewnie głupio lub naiwnie, ale zapytam: czy krzewuszkę też można z patyków rozmnażać? 

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Beatko śliczne róże
naparstnice ładne kolorki, patyczki hortensji wytrzymają ,tak myślę.

Zapraszam: Ogród "Nad strumykiem"
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
cyma2704 To krzewuszka Bristol Ruby, jak kwitnie jest naprawdę piękna
Dobrze ,że każdy ma zajęcie :a to wysiewy , a to patyczki...
sweetdaisy krzewuszka co roku tak pięknie kwitnie w czerwcu, powtarza jeszcze pod koniec lata , ale wtedy ma dosłownie kilkanaście kwiatków. Przycinam ją na wiosnę , ale niedużo , bardziej kosmetycznie i formująco.
JAKUCH Jadziu będę kibicować
MID2006 Krzewuszka po prostu nie może się nie podobać
plocczanka nigdy nie próbowałam rozmnażać krzewuszki z patyczków ale pewnie można. Ukorzeniłam natomiast kilka sadzonek przez okłady ziemne tzn. niskie gałązki przygniatałam kamieniem i zasypywałam ziemią . Po 2-3 miesiącach miały już spore korzenie, więc można je było odciąć jako samodzielną roślinkę.
ewka17 też myślę ,że wytrzymają

Dobrze ,że każdy ma zajęcie :a to wysiewy , a to patyczki...

sweetdaisy krzewuszka co roku tak pięknie kwitnie w czerwcu, powtarza jeszcze pod koniec lata , ale wtedy ma dosłownie kilkanaście kwiatków. Przycinam ją na wiosnę , ale niedużo , bardziej kosmetycznie i formująco.
JAKUCH Jadziu będę kibicować

MID2006 Krzewuszka po prostu nie może się nie podobać

plocczanka nigdy nie próbowałam rozmnażać krzewuszki z patyczków ale pewnie można. Ukorzeniłam natomiast kilka sadzonek przez okłady ziemne tzn. niskie gałązki przygniatałam kamieniem i zasypywałam ziemią . Po 2-3 miesiącach miały już spore korzenie, więc można je było odciąć jako samodzielną roślinkę.
ewka17 też myślę ,że wytrzymają

- anastazja B
- 1000p
Dzisiaj czuć wiosnę aż miło
Nie mam już dużo zdjęć swoich kwiatów więc wynalazłam z wakacyjnych wędrówek.
Przyroda jest piękna, lubię wracać do takich zdjęć i podziwiać jej urodę.
Tym razem z wyprawy w Tatry Zachodnie, gdzie z mężem przeszliśmy chyba wszystkie szlaki. Co by nie było ,że nie na temat wybrałam głównie zdjęcia z kwiatami

Nie mam już dużo zdjęć swoich kwiatów więc wynalazłam z wakacyjnych wędrówek.
Przyroda jest piękna, lubię wracać do takich zdjęć i podziwiać jej urodę.
Tym razem z wyprawy w Tatry Zachodnie, gdzie z mężem przeszliśmy chyba wszystkie szlaki. Co by nie było ,że nie na temat wybrałam głównie zdjęcia z kwiatami

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Jak widzę poza roślinami jeszcze jedno mamy wspólne-wędrówki po górach 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Jak widać, natura potrafi nas zauroczyć,
Kocham góry i tą miłością zaraziłam swoje dzieci.
Dwaj moi synowie rok w rok wyjeżdżają na trekkingi górskie do różnych krajów, a wszystko zaczęło się od wyjazdów w nasze polskie piękne góry.

Kocham góry i tą miłością zaraziłam swoje dzieci.
Dwaj moi synowie rok w rok wyjeżdżają na trekkingi górskie do różnych krajów, a wszystko zaczęło się od wyjazdów w nasze polskie piękne góry.

Pozdrawiam. Lucyna
- anastazja B
- 1000p
dorcia7 , plocczankaja myślę .że działka i takie letnie wędrówki to to samo umiłowanie przyrody. Zachwycamy się nia i tęsknimy za nią jak za rajem utraconym.
Na wakacje zawsze wyjeżdżam w Polskę , jest tu tyle pięknych miejsc do odwiedzenia, poza tym potrzebuję ciszy i spokoju. Na ogół są to wyjazdy krótkie, ok. tygodniowe ale bardzo intensywne. czasami jest to spływ, czasami wyprawa w góry, morze lub wyprawa do rodziny na wieś lub...działka.
Na wakacje zawsze wyjeżdżam w Polskę , jest tu tyle pięknych miejsc do odwiedzenia, poza tym potrzebuję ciszy i spokoju. Na ogół są to wyjazdy krótkie, ok. tygodniowe ale bardzo intensywne. czasami jest to spływ, czasami wyprawa w góry, morze lub wyprawa do rodziny na wieś lub...działka.
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
O jak rozsądnie
Góry ale bez śniegu. Takie je najbardziej lubię.
Rozmawiałyście o naparstnicach, mam różowe i te się rozsiewają bez przeszkód. Teraz kupiłam białą i boję się że jak się będzie wysiewać to już nie biała...Ma ktoś z was takie doświadczenia. Marzy mi się biała rabata z białymi naparstnicami ale to chyba trudno uzyskać.

Rozmawiałyście o naparstnicach, mam różowe i te się rozsiewają bez przeszkód. Teraz kupiłam białą i boję się że jak się będzie wysiewać to już nie biała...Ma ktoś z was takie doświadczenia. Marzy mi się biała rabata z białymi naparstnicami ale to chyba trudno uzyskać.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Beatko piękne widoki a najbardziej podoba mi się to zdjęcie takie tajemnicze
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Widoki cudne, tyle zieleni, normalnie poczułam górskie świeże powietrze
. Przepiękne... i ten stan kiedy wszystkie problemy znikają choć na chwilę, następuje tylko błogie wyciszenie w towarzystwie natury. W takich chwilach włącza mi się wyobraźnia i turystów nie widzę.

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Uwielbiam góry.
Moje wakacje to głównie góry - nad morzem się nudzę...
Moje wakacje to głównie góry - nad morzem się nudzę...

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Beatko,piękne są nasze góry ,tez w każde wakacje wyjeżdżam z wnukami do Zakopanego i codziennie mamy wytyczony inny szlak ,może łatwiejszy ze względu na dzieci,ale ze mnie też nie taki wielki wspinak górski ,wolę prosto jak na grzybkach
,ale góry i lasy uwielbiam,pozdrawiam i miłego dnia życzę 

- anastazja B
- 1000p
April podejrzewam ,że ciężko będzie Ci uzyskać rabatę tylko z białymi naparstnicami, jak masz różowe w ogrodzie. Będą się ze sobą zapewne mieszały ,a nasionka też wiatr potrafi zanieść daleko. Po samej sadzonce nie widać czy będzie z niej biała czy różowa , a jak kwitną to za późno na przesadzanie.
JAKUCH Jadziu to tajemnicze miejsce to Wąwóz Kraków , który wychodzi z Doliny Kościeliskiej. Miejsce jest rzeczywiście niesamowite ;na jego końcu można się wspiąć na łańcuchach do Smoczej Jamy
sweetdaisy jak mam jechać nad morze to na 2-3 dni poleniuchować czyli na spacery brzegiem morza , ale tylko tam gdzie mało ludzisków
koziorozec Marto na grzybki też uwielbiam chodzić a jak trzeba to na jagódki i borówki również
MID2006 trafnie to ujęłaś "błogie wyciszenie w towarzystwie natury" taka jest prawda.
Specjalnie dla Ciebie jedna turystka

JAKUCH Jadziu to tajemnicze miejsce to Wąwóz Kraków , który wychodzi z Doliny Kościeliskiej. Miejsce jest rzeczywiście niesamowite ;na jego końcu można się wspiąć na łańcuchach do Smoczej Jamy

sweetdaisy jak mam jechać nad morze to na 2-3 dni poleniuchować czyli na spacery brzegiem morza , ale tylko tam gdzie mało ludzisków

koziorozec Marto na grzybki też uwielbiam chodzić a jak trzeba to na jagódki i borówki również

MID2006 trafnie to ujęłaś "błogie wyciszenie w towarzystwie natury" taka jest prawda.
Specjalnie dla Ciebie jedna turystka