Doniczkowe i ogrodowe joli1313.cz.4

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Doniczkowe i ogrodowe joli1313.cz.4

Post »

Wszystko już posadzone wczoraj.Ładna pogoda była.I na grzyby jeszcze zdążyłam wyskoczyć ;:138 .Całe wiadro siwek i zielonek.Ale robaczywych sporo...
A dziś i u mnie pada.Dobrze,grzybki będą :wink:
Tylko miałam iść grabić liście....

Nic to....pierogi polepię :wink:
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Joluś ale poszalałaś ;:oj dobrze że chora jestem bo bym znowu zostawiła pół pensji po wejściu do biedronki ;:306
Oj jak ja ci zazdroszczę gąsek ;:152 tylko raz byliśmy na grzybach i zakończyło się chorobowym, ale co się najadłam to moje ;:170 ale jeszcze by się przydało ;:224
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
izabela14
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2012, o 12:39

Post »

Nooooo kochana ale sie obłowiłaś :lol: Pięknie ,kolorowo u Ciebie,ja juz nie mam prawie w ogóle liści na krzewach,wszystko spadło-najpierw przymrozki,teraz takie ciepło i liście posypały się hurtem.Z jednej strony dobrze,bo nie muszę latać codziennie z grabiami po ogrodzie ale z drugiej strony szkoda...drzewa juz takie..""zimowe""
Moja nieuleczalna choroba, cz.2
poszukuję ,sprzedam
Miłość Boga nie polega na tym,żeby chronić nas przed nieszczęściem ,ale na tym,że obiecuje być przy nas ,kiedy nas dotknie
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

A te hibki to złowione w... Obi...? ;:224 ;:138
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Ależ zakupy.
Calatea za 0,90zł - fajna ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolka, obłowiłaś się konkretnie. ;:oj W mojej biedronce po cebulkach nie ma śladu, może to i dobrze, bo zawsze znajdą się takie, których nie mam. A moja silna wola jesienią zapada w sen. ;:223
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
Anna N
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 30 cze 2011, o 00:49

Post »

Ale przepłaciłaś tę Calateę........... :;230
A ja cóż muszę lepiej sprawdzać ceny.
Te małe cebulki widziałam, ale cen na nich to już nie widziałam.
Taki jakiś wybiórczy wzrok.
Może to i dobrze, bo mniej sadzenia........... :;230
Pozdrawiam Anna
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Jolu . Oj zaszalałaś z zakupami, ale wiosną będzie u Ciebie jeszcze piękniej. ;:108
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Kochani :wit

Rzadko na fo bywam,bo odwiedzam dentystę...a do tego mamy właśnie nawiedzenie obrazu M.B.Częstochowskiej w mojej parafii ;:219 .Obraz jest zaledwie dobę....a czekanie na niego i duchowe przygotowanie trwa.....8dni ;:224 :?
Może nie będę się wypowiadac,by nie wzbudzić zażartej dyskusji .
Byliśmy wczoraj na powitaniu.Było ....pięknie,,,,ale i b.dłuugo.Od g.16 do prawie 20 ;:224 .Po tylu godzinach stania czułam się tak ;:130 .Monika brała udział w procesji i była b.zadowolona.I na szczęście siedziała w ławce.Michał został z teściową w domu.Bo on w kościele zawsze śpi.To się bałam,że go na stojąco nie utrzymam w kościele.Ludzi tłumy i miejsc siedzących nie było oczywiście.
Był biskup i dużo księży,chór ;:oj .
Powiem Wam,że jest to przeżycie.Ale i mieszane uczucia.
Oczywiście najlepiej,by parafianie w ogóle nie wychodzili z kościoła....dziś np.na rano moja wioska miała godzinę czuwania,później czuwają dzieci ze szkoły,a później jest msza z błogosławieństwem dla matek i dzieci...a o 15 pożegnanie obrazu.
Planuję być na tej mszy z błogosławieństwem-tym bardziej ,że i Małą muszę odebrać ze szkoły...No i ksiądz prosił,by wszyscy byli na pożegnaniu...
czyli 3x do kościoła,w tym 2 msze ....nie planuję być na pożegnaniu ;:131
Na czuwaniu był M.z teściową,bo ja musiałam Małą do szkoły przyszykować...
Aaaaa i jeszcze jest jedna msza ,z głównym udziałem osób starszych i chorych...no,ale to już my nie będziemy :wink:
To tak w skrócie.Piszę może u Was nie było takiego nawiedzenia i jesteście ciekawi jak to wygląda...

-------------------------------------------------
Bidulko ;:168 .U nas pewnie jeszcze są siwki,ale ja nie mam czasu chodzić ;:174 .Sama to mogę rowerem,bo niby niedaleko.Ale Małego na rower nie wezmę,bo mi zachoruje...a M.nie zawsze ma czas nas zawieść.No i obraz teraz u nas ;:219
izabela14 pisze:Nooooo kochana ale sie obłowiłaś :lol: Pięknie ,kolorowo u Ciebie,ja juz nie mam prawie w ogóle liści na krzewach,wszystko spadło-najpierw przymrozki,teraz takie ciepło i liście posypały się hurtem.Z jednej strony dobrze,bo nie muszę latać codziennie z grabiami po ogrodzie ale z drugiej strony szkoda...drzewa juz takie..""zimowe""
Izuś,u nas też coraz mniej liści.Też może w ciągu dwóch dni się posypało...grabienia też trochę było.Bo mamy duży dąb na podwórku i sypie liśćmi bardzo daleko.Tzn wiatr mu pomaga...
mniodkowa pisze:A te hibki to złowione w... Obi...?
Tak.Nie wiem jakie kolory.Ale chyba różowe puste,bo takie widziałam na stołach do sprzedania.Nic,będę miała duble...
Swoją drogą-muszą nieźle je nawozić,bo liście mają aż niebieskie...
Jak za 2 zł,to całkiem fajne krzaczki.Ale tylko kilka stało.Może ze 2 zostały jeszcze...za to piękne 2 pędowe storczyki były przecenione na 14 zł.Korzenie super miały...ale nie skusiłam się,bo za dużo miejsca na parapetach zajmują...
justus27 pisze:Ależ zakupy.
Calatea za 0,90zł - fajna
Na dodatek dobrze jej z oczu patrzy :;230 ...ma 2 nowe przyrosty.Muszę tylko przesadzić.Bo to w czym siedzi,to chyba jakiś kokos-nie torf nawet.... ;:222
Zawsze mi się podobała,ale nawet po przecenie i marne mocno,to po 5zł zwykle w Obi były...więc za 1zł-musiałam spróbować,czy się dogadamy...
szarotka66 pisze:Jolka, obłowiłaś się konkretnie. W mojej biedronce po cebulkach nie ma śladu, może to i dobrze, bo zawsze znajdą się takie, których nie mam. A moja silna wola jesienią zapada w sen.
Ja za późno się dowiedziałam o tej przecenie cebulek.I na resztki się załapałam...
Dorota,to przez to forum nie mamy tej silnej woli....kiedyś łatwiej mi było się oprzeć....
Ale sobie rozumuję tak....''przecież nie palę,nie piję...to mi się coś od życia w nagrodę należy...'' ;:224
Anna N pisze:Ale przepłaciłaś tę Calateę...........
A ja cóż muszę lepiej sprawdzać ceny.
Te małe cebulki widziałam, ale cen na nich to już nie widziałam.
Taki jakiś wybiórczy wzrok.
Może to i dobrze, bo mniej sadzenia...........
Cha,cha,cha...
Aneczko zobaczymy w lato,jak te czosnki będą się sprawować.A na jesień... :wink:
Co do sadzenia,to wszystkie prawie ,cebule posadziłam do doniczek i takie do ziemi.By później łatwiej było wykopać.A i nie kaleczyć cebul-gdy liście zaschną,,,a ja myślę,co by tu posadzić....
W sadzeniu cebulek Michał mi pomagał...czosnki żółte posadziłam razem z różowymi.W 2 donicach,bo cebulek było sporo...pokrój i wzrost mają podobny...a i do tego w B.było sporo cebulek czosnków wysypanych luzem...na dnie w kartonie ;:224 ...więc mi się ich żal zrobiło.... ;:131
Biedronka641 pisze:Witaj Jolu . Oj zaszalałaś z zakupami, ale wiosną będzie u Ciebie jeszcze piękniej.
Mam taką nadzieję...ale pewnie nie obędzie się bez przesadzania....bo za wysokie,to za niskie...
nasiona kleome wysiane...dzięki jeszcze raz.Mam nadzieję na piękne kwitnienia.

Kochani,kończę,bo zaraz do kościoła musimy się zbierać.poszukam jeszcze jakiś fotek dla Was....
Miłego dnia

Zachód słońca...babie lato...

Obrazek Obrazek

Jesienne kwitnienia...h.linearis...nie pachnie...
skrętnik.

Obrazek Obrazek

Eucharis w pąkach...
Epiphyllum

Obrazek Obrazek

Eucharis...zapach kwiatowy+ cebulowy :?
H.linearis jeszcze raz....

Obrazek Obrazek

Truskawka ozdobna...Aniu,dzięki
Koleusy...jesienne,ale kolorki są...

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11

Post »

Jolu, ja w usprawiedliwianiu się poszłam o krok dalej. Przecież nie kupuję żadnych kolorowych gazet i poradników ;:306 (kiedyś kupowałam). Wszystko co potrzebuje wiedzieć znajdę w książkach lub internecie. Zresztą każde usprawiedliwienie jest dobre, żeby kupić roślinkę. ;:333 ;:222
Ja cebulki tulipana Tarda złowiłam po 45 gr/szt.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:;230 ...no przecież i ja gazet nie kupuję ;:131 ...ale nie pomyślałam,że to przemawia na moją korzyść ;:224 :;230
To przepłaciłam za tego tulipanka ;:223 :;230 ...bo za 5szt zapłaciłam 2.99

Ostatnio wyżywałam się twórczo.....lepiłam z dziećmi aniołki i inne ozdoby z masy solnej...dziś będziemy malować.Efektami niedługo się pochwalę...
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

A ten gąszcz koleusów to jak sobie rośnie? w jednej doniczce? czy tylko wsadzone w jedną osłonkę? bardzo fajnie wyglądają razem ;:215
No i obowiązkowo muszę pochwalić epi ;:138 piękny, wielki kwiat ;:108 ja może kieeeedyś też się doczekam :wink:
A ja dobrze doczytałam? te hibki z OBI to po 2 zł?????? :shock: osz!!! za taką cenę można mieć parapet dubli ;:224
No i storczyków i ja nie kupuję, a kuszą oj kuszą ;:223 tylko te liście i te miejsce... ;:14
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23

Post »

Hejka.
Ale zakupy udane miałaś ;:oj Chyba lubisz żółty kolorek
Epihhylum cudne i linearis też!
Anka159
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 08:23

Post »

Pięknie kwitnie H.Linearis, a gdzieś czytałam, ze trzeba mieć szczęście, aby zobaczyć jej kwiaty - Ty masz to szczęście. :)
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Ale fajny masz ten ogródek koleuskowy ;:138
Lepiej to wygląda niż niejedna kwitnąca roślina!
Linearis ;:333
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”