Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie
- slila1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie
Marysiu czekamy z takim utęsknieniem na wiosnę, a za kilka lat wcale jej już nie będzie, spójrz na to http://pogoda.wp.pl/kat,1034985,title,E ... omosc.html
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja uczulona teoretycznie nie jestem, po osie nawet odrobinę nie puchnę, ale zawsze pilnuję, co lata bo mam alergików w domu, a już kilka razy tepiliśmy gniazda os i szerszenie ze dwa razy tez były.
Własnie spadają kawały lodu z mojego dachu, słonko świeci:
http://www.youtube.com/watch?v=KvdNyMgA16E

Własnie spadają kawały lodu z mojego dachu, słonko świeci:
http://www.youtube.com/watch?v=KvdNyMgA16E
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ewuniu u mnie jednak zwyciężyły chmury i wieje silny wiatr - bardzo nieprzyjemnie!
Lidziu jak nasi naukowcy zaczynają coś wymyślać to od razu coś się zmieni, mówili o ociepleniu klimatu wydali ogromne pieniądze na niezrozumiałe działanie i co mamy przedłużającą się zimę i dzisiaj słyszałam, że owi pseudo naukowcy wymyślili , że obecne ochłodzenie jest wynikiem ocieplenia klimatu - no ręce opadają, a przyroda swoje wie i nie da się jej ująć w naukowe regułki!
Renatko to bądź szczęśliwa z tego obrotu rzeczy! ja też w tym roku jak tylko się pokażą będę usuwać, a tuż przed moim zdarzeniem na forum przekonywano mnie do szerszeni, że one nie są złe, że trzeba je polubić
Lidziu jak nasi naukowcy zaczynają coś wymyślać to od razu coś się zmieni, mówili o ociepleniu klimatu wydali ogromne pieniądze na niezrozumiałe działanie i co mamy przedłużającą się zimę i dzisiaj słyszałam, że owi pseudo naukowcy wymyślili , że obecne ochłodzenie jest wynikiem ocieplenia klimatu - no ręce opadają, a przyroda swoje wie i nie da się jej ująć w naukowe regułki!
Renatko to bądź szczęśliwa z tego obrotu rzeczy! ja też w tym roku jak tylko się pokażą będę usuwać, a tuż przed moim zdarzeniem na forum przekonywano mnie do szerszeni, że one nie są złe, że trzeba je polubić

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Wiesz... o Teściowej też tak mówią... 
-- 25 mar 2013, o 17:34 --
P.S. Ja do swojej oczywiście nic nie mam i trutki na nią nie kupuję

-- 25 mar 2013, o 17:34 --
P.S. Ja do swojej oczywiście nic nie mam i trutki na nią nie kupuję

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
)Nadzieja umiera ostatnia...

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Mufka-Marysia pouczyła mnie, że koci żwirek-betonitowy jest swietny jako magazyn wody a taki zużyty na kompostownik do wymieszania- a mnie sie tyle lat żwirek marnował 

- Maska
- Kontakt:
Renatko mojej już tyle lat nie ma że ......
Ewciu na kompost , a potem do jarzyn ..... nie
natomiast Agnieszka poleca po rośliny ozdobne tylko nie wiem czy to nie odbiera wilgoci roślinom ... nie wiem przemyślę sprawę. Poza tym my mieszamy z tymi kołeczkami drewnianymi.
Ewciu na kompost , a potem do jarzyn ..... nie

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Marysiu zobacz dyskusja juz na forum o tym była http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=8&t=58209 chyba będę za użyciem bo ziemie mam jałową.
-
- 500p
- Od: 13 cze 2012, o 18:52
Marysiu dzisiaj po rehabilitacji pobuszowałam troszeczkę po sklepach , musiałam dokupić ziemi do wysiewów i pikowania bo mi się skończyła i kupiłam -Incarvllea Delavayi nie znam roślinki ale na zdjęciu ładnie wygląda poza tym , 2 opakowania Crokosmii -jedna drobnokwiatowa 2-Crokosmia Lucifer -porównałam cebulki wielkość jednakowa inni dostawcy poza tym hosty -przecenione 2x2opakowania po 2 kłącza i w Prakticerze 1x1też 2 kłacza też ostatnie ale paczuszki dużo większe no i 2 10-cio paki bratków maluteńkich żółto-granatowych
oraz Agapanta niebieskiego jutro -0 zwiedzania sklepów i będę sadziła -tyle relacji z dna dzisiejszego-słonecznego i gdyby nie śnieg było prawie wiosennie

oraz Agapanta niebieskiego jutro -0 zwiedzania sklepów i będę sadziła -tyle relacji z dna dzisiejszego-słonecznego i gdyby nie śnieg było prawie wiosennie

pozdrawiam Ela
- Maska
- Kontakt:
Ewuniu ja chyba zrezygnuję, może jak będę zakładać nową grządkę to do dołka można wsypać, bo zdania są podzielone!
Elu też kiedyś kupiłam Incarville i wsadziłam ja nawet do doniczki, ale jeszcze nie wyszła
z tego co czytam to łowy udane! Może po świętach uda Ci się posadzić!
Elu też kiedyś kupiłam Incarville i wsadziłam ja nawet do doniczki, ale jeszcze nie wyszła

-
- 500p
- Od: 13 cze 2012, o 18:52
Marysiu sadzę jutro,bo- do po świętach nie przetrzymają- niektóre mają już odrosty -czyli na gwałt

pozdrawiam Ela
- Maska
- Kontakt:
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Marysiu, cuda nam pokazujesz
Co to jest na 6 zdjęciu? Słoneczka życzę na ten zimny dzionek 

- Maska
- Kontakt:
Milenko sparaxis! Musiałam podgrzań dzień 

- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Witam serdecznie... Teraz tylko się wpisuję i pozdrowienia zostawiam...
Idę oglądać wcześniejsze relacje z ogrodu...
Jeśli pozwolisz, będę Cię odwiedzać i podziwiać... Rośliny cudne na ostatniej stronie... Można oglądać bez końca...
Idę oglądać wcześniejsze relacje z ogrodu...
Jeśli pozwolisz, będę Cię odwiedzać i podziwiać... Rośliny cudne na ostatniej stronie... Można oglądać bez końca...

- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Piękne zdjęcia i piękne kwiatuchy.
Wspaniale prezentują się na tle ciemnej zieleni. Dzisiaj u mnie niemal upał o świcie -9, a teraz już -4. Miłego dnia. 

Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;