Moje spełnione marzenie Małgocha1960
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960
Gosia, i co to nie dzwonek?
Bardzo podobne liście.
Może faktycznie pokaz komuś tę fotkę
Bardzo podobne liście.
Może faktycznie pokaz komuś tę fotkę
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj ,Gosiu
Tulipanki ładniutki mają kolorek
a ja zdecydowanie wolę te zdjątka z przed roku
Bo w tym to masakra.biało i zimno,u mnie pól dnia jeszcze dosypywało śniegu 

Tulipanki ładniutki mają kolorek

- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Witaj Gosiu zdjęcia bardzo optymistyczne
Pozdrawiam i
życzę 

Pozdrawiam i

Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
U mnie ranek przywitał nas mrozem -16,teraz przebija słoneczko i brzozy zrobiły sie białe.Ciekawe kiedy weżmiemy się za okna na święta jak cały czas zapowiadają mróz i opady sniegu.

Uploaded with ImageShack.us
Dorotko,co wieczór przed zaśnięciem myślę gdzie polokować begonie w ogrodzie i zupełna pustka,nie mam żadnej koncepcji,ale mam nadzieję,ze z wiosną wena sama przyjdzie.

Jadziu,ja w tym roku siałam wszystko w normalną ziemię z netto i biedronki,nie bawię się już w głupoty.Przecież te rośliny jak sieje się do gruntu w ziemie jaka tam jest,a nie wymienia się całego podłoża.

Tosiu,masz rację,że Bożenka poratuje,bo wczoraj jak do niej dzwoniłam z życzeniami,to okazało się,ze jej kleome wzeszła w stu procentach,więc chociaż jedną sadzonkę będę miała na pocieszenie.
Gosiu, to miesięcznica,mam ją oczywiście od Bożenki.
Aniu,boję się,ze te mrozy zniszczą,co nie zrobiłą cała zima,bo obcięłam tamaryszek letni,jedną wierzbę i wiele innych roslin.

Dorotko,co wieczór przed zaśnięciem myślę gdzie polokować begonie w ogrodzie i zupełna pustka,nie mam żadnej koncepcji,ale mam nadzieję,ze z wiosną wena sama przyjdzie.

Jadziu,ja w tym roku siałam wszystko w normalną ziemię z netto i biedronki,nie bawię się już w głupoty.Przecież te rośliny jak sieje się do gruntu w ziemie jaka tam jest,a nie wymienia się całego podłoża.

Tosiu,masz rację,że Bożenka poratuje,bo wczoraj jak do niej dzwoniłam z życzeniami,to okazało się,ze jej kleome wzeszła w stu procentach,więc chociaż jedną sadzonkę będę miała na pocieszenie.
Gosiu, to miesięcznica,mam ją oczywiście od Bożenki.
Aniu,boję się,ze te mrozy zniszczą,co nie zrobiłą cała zima,bo obcięłam tamaryszek letni,jedną wierzbę i wiele innych roslin.
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Hej Małgosiu ...słyszałam ze przymroziło u Ciebie
Jak tam ...zyjesz 
ooo jesteś

ooo jesteś

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Gosiu , u mnie podobnie , tylko bez tej jedynki z przodu
Przeważnie jest odwrotnie. U mnie zimniej .
Ziemia gorsza na gruncie , ale warunki znacznie lepsze. Światło dużo mocniejsze i dzień dłuższy. Zgorzel siewek prawie niespotykana.

Ziemia gorsza na gruncie , ale warunki znacznie lepsze. Światło dużo mocniejsze i dzień dłuższy. Zgorzel siewek prawie niespotykana.

- malgocha1960
Ewa,witaj.Mam nadzieję,że na święta pogoda będzie wiosenna i ten czas spędzimy już w ogrodach.Powtórzyła sie w tym roku sytuacja z 2006 roku.Jutro mam rocznicę śmierci taty i te same zaspu i mróz.

Ilonko,też cieszę się,że przed tymi mrozami i sniegiem były ładne dni,bo mam w miarę posprzątane na dziełce,a tak przejdę do wertykulacji i spokojnie przed świętami wezmę się za okna.

Koszyk czeka na wystawienie na dwór.Chyba wstawię w niego begonie i postawię przy wejściu do domu,tam mam cień albo na kamienną rabatę przy ogrodzeniu między niskimi berberysami.Tylko na noc musiałabym chowac pod zadaszenie,żeby wiklina dłużej wytrzymała.

Ilonko,też cieszę się,że przed tymi mrozami i sniegiem były ładne dni,bo mam w miarę posprzątane na dziełce,a tak przejdę do wertykulacji i spokojnie przed świętami wezmę się za okna.

Koszyk czeka na wystawienie na dwór.Chyba wstawię w niego begonie i postawię przy wejściu do domu,tam mam cień albo na kamienną rabatę przy ogrodzeniu między niskimi berberysami.Tylko na noc musiałabym chowac pod zadaszenie,żeby wiklina dłużej wytrzymała.

- malgocha1960
Dorotko,przymroziło i to bardzo.Wieczorem było -14,a dzisiaj o 6ej rano aż -16.Dobrze,ze jest snieg.
Tadziu,sieję systematycznie do kubeczków trawke,mam nadzieję,że coś mi wyjdzie,bo inaczej to się pochlastam,tak bardzo chciałabym ją mieć.Posiałam w dwóch miejscach też szarłatkę,resztę nasion chyba dam do gruntu?Czy ona zakwitnie mi w tym roku?
Fuksji sporo jednak padło mi po zimie,najlepiej mają się 3 letnie sadzonki starej odmiany.

Begonii wzeszło mi 67 sztuk,resztę cebul wyrzuciłam.Wschodzą tak róznie,ale ogólnie duzo gorzej niż w ubiegłym roku i ile bedzie z tego konkretnych sadzonek to zobaczymy.

Tadziu,sieję systematycznie do kubeczków trawke,mam nadzieję,że coś mi wyjdzie,bo inaczej to się pochlastam,tak bardzo chciałabym ją mieć.Posiałam w dwóch miejscach też szarłatkę,resztę nasion chyba dam do gruntu?Czy ona zakwitnie mi w tym roku?
Fuksji sporo jednak padło mi po zimie,najlepiej mają się 3 letnie sadzonki starej odmiany.

Begonii wzeszło mi 67 sztuk,resztę cebul wyrzuciłam.Wschodzą tak róznie,ale ogólnie duzo gorzej niż w ubiegłym roku i ile bedzie z tego konkretnych sadzonek to zobaczymy.

- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Witaj Małgosiu u nas -20 dziś straszny mróz oj biedne te nasze roślinki zobaczymy jak przetrwają .Miejmy nadzieję ,że juz takich mrozów nie będzie.Begonie i fuksje ładnie Ci rosna .
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Gosia ale dobrze widzisz ,że tyle sniegu napadało
Trzymam kciuki aby nic Ci na padło...kurcze bo to już przeciez wszystko ruszyło.... 

- malgocha1960
Kanny od Geni są najbardziej wyrywne i pięknie rosną.Oby tylko diabeł mnie nie podkusił za wczesnie ich wystawiać,żeby w maju nie zmarzły.

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
fajnie już Ci rosną begonki,moje tez takie same
A kanny,naprawdę ładne,ja nie mam takich pstrych

A kanny,naprawdę ładne,ja nie mam takich pstrych

- malgocha1960
Beciu,to u ciebie jeszcze lepiej,a to tylko 9 km odległości.
Dorotko,to,co jest pod sniegiem to da sobie radę,najbardziej boję sie o drzewka co obcięłam.
Mam takie siewki miny lobaty i nie wiem czy to sie położy i padnie czy przeżyje.Musze Jagodke poprosić o zerknięcie,ona co roku wysiewa ta roslinkę.

Dorotko,to,co jest pod sniegiem to da sobie radę,najbardziej boję sie o drzewka co obcięłam.

Mam takie siewki miny lobaty i nie wiem czy to sie położy i padnie czy przeżyje.Musze Jagodke poprosić o zerknięcie,ona co roku wysiewa ta roslinkę.

- malgocha1960
Aniu,musiałabym poszukać zdjęc begonii z ubiegłego roku z tej pory,były dużo ładniejsze i w maju większość już mi kwitła,teraz raczej nie zanosi się na to.Kanny te pstrokate dostałam od naszej Geni,jedna miałam swoją z ubiegłego roku i dokupiłam teraz chyba r z tych niskich.
Mam takie widoki za oknem z sypialni sprzed chwili.

Mam takie widoki za oknem z sypialni sprzed chwili.